Dagens hoppträning

Jisses vilken nyttig träning Jill anordnade för oss i dag! Vi blev satta på pottan, mer eller mindre. Något som gör mig så enooooormt motiverad. Oavsett hur det går så lämnar jag aldrig Nordsjö gård utan ny inspiration. Allt Jill säger är så himla användbart och "on point", något jag aldrig fått levererat tidigare. Här känner jag verkligen att jag utvecklas, vilket också syns resultatmässigt. Och trots den mörbultande träningen i dag så ser jag ljust på kommande tävlingar. Oprah fick verkligen kötta hennes svagheter, jag lika så.
 
Jag blev helt slut redan under uppvämningen, haha! Ni kan se ett par försök i videon här nedan. Vi skulle vända upp på en båge, sedan rida innanför hinderserien med en rakriktning, och därefter ut åt motsatt håll i en båge igen. Och under denna lilla övning skulle vi även bibehålla samma galopp som vi red in i övningen med... KAOS! Hahahaha, det sket sig totalt. Oprah bytte galopp eller orkade inte hålla den alls. Förvänd galopp är inte vår starka sida, och jag ska vara ärlig och säga att vi inte ha trimmat den förvända galoppen speciellt mycket... Vilket självklart avslöjades i dag... ;) Men det gick i ena varvet till slut.
 
När mördaruppvärmingen var klar så skulle vi rulla på en båge över cavalettin. Sen var det dags att rida ena distansen. Oxer - fem korta galoppsprång - räcke. Och ja, det blev tight för oss. Jag måste bli kvickare upp med mitt överliv samt stabilare i sitsen direkt efter landningen - där har jag en del att förbättra.
 
Slutligen red vi en liten bana - med en mörbultad häst och slutkörd ryttare... ;) Vi skulle hoppa distansen oxer - fyra galoppsprång - räcke, snäv högersväng(innanför hinderserien) mot cavalettin, sedan högersväng upp mot hinderserien. Oprahs svaghet här är att hon har det lite jobbigt att hoppa ur högersväng, som banan inleddes med. Varför? Jo, för att högergaloppen är hennes svaga galopp. Så hon var i oxern ett par gånger. Sedan var hon väldigt trött också. Men trots det så kämpade hon på. Hon har en fantastisk inställning.
 
Vad har jag att säga om träningen i det stora hela?
Det blev lite missar här och där, och vi båda två blev väldigt trötta av att nöta våra svagheter. Men jag är nöjd. Det var såååå välbehövligt och vi fick användbara direktiv och råd från Jill.
 
I morgon får det bli en lösgörande joggingtur i skogen! Sedan spikar vi en träning för Jill nästa vecka igen, och därefter nalkas det två tävlingshelger! Något som jag tror Oprah kommer uppskatta... Tävlingar är inte lika ansträngande, hahahahahah... ;)
 

Kommentera här: