Jag lever

Jag vet att jag varit spårlöst försvunnen. Men som jag nämnt så har lite tråkiga besked kommit in i bilden, vilket gör att mitt fokus hamnar någon helt annanstans. Hoppas ni har förståelse! Jag kommer tillbaka till helgen. Kram!
 

Linn Steril

Jag red ut barbacka på Oprah i dag... Och vad ska jag säga... Hon var laddad och glad, vilket gjorde att traven var ättrig och att hon gärna taktade = Linn är numera steril och blåslagen, hahahahahahah... Men galoppen, jisses vad hon höjer ryggen fint! Sååååå bekväm! Och utöver min demolerade juvel så gick det toppenbra.
 
Nu är jag sen som vanligt, så det fick bli ett snabbt hej!
 
 

Min bästa vän

 

Hur kan man vara så blind

Nu har det läckt ett klipp från det omåttligt populära försäljningsstallet i Holland... Klippet visar någon som filmaar av en datorskärm, och på skärmen syns en film från en av försäljningshästarna. Denna häst lägger in en tvärnit vid anridningen mot en oxer, vilket gör att ryttaren trillar ner i hindret. Och vad händer då? Jo, ryttaren tar en av bommarna som hindret är uppbyggt med, för att sedan springa efter hästen och kasta i väg bommen. Hästen blir träffad.
 
Är jag förvånad över att det droppat ett sådant här klipp, från just detta ställe? Nej.. Varför? Jo, för att precis alla hästar som visas upp på filmerna från detta ställe, överhoppar sig något enormt. Samtidigt som de säljs för en liten summa... Och det är inte förrän nu som folk reagerar. HUR kan man vara så blind? DET är min fråga.
 
Det ska tilläggas att det skrattas i filmen, detta verkar alltså vara vardagsmat. Hur ser det då ut när videokameran inte är i rullning?
 
 

Ny vecka, nya tag

Man vet aldrig hur stark man är, förrän stark är det enda man tvingas vara för att ta sig igenom livets tester... Ni får ursäkta den bristande uppdateringen, som sagt. Men jag behövs mer i annat samanhang nu, hoppas ni har förståelse! Dock ska jag självklart uppdatera bloggen så gott det går, målet är minst ett inlägg om dagen. Men vi får se.
 
Hur som helst så hoppade jag Oprah i går. Hon kändes jättefin på framridningen och var väääääldigt positiv till hoppelihoppandet. Oprah vill igång nu, precis lika mycket som jag. Hon är fantastisk och min stöttepelare i livet. Gula, fina häst!
 
Under denna vecka så ska jobb betas av. Och som det ser ut nu så är det övertid på fredag igen. Sen på lördag nalkas det födelsedagsfest.
 
Oprahs schema:
Måndag - jogging
Tisdag - vila
Onsdag - uteritt
Torsdag - markarbete
Fredag - galoppjobb ute
Lördag - uteritt
Söndag - hoppning
 
 
 

Vlogg från förra lördagen


Fullt ös medvetslös

Jäklad vad dagen har gått i ett! Det är inte förrän nu som jag faktiskt har en timma på mig att inte göra något alls. Shit alltså... Men jäklar, jag har fått mycket gjort! I morgon kommer jag kunna avsätta tid till bloggen och även redigera min video till youtubekanalen. Woop, woop!
 
Annars så är livet mer eller mindre en stor soppa som jag försöker koka ihop och bearbeta. Allt på hästfronten flyter på för en gång skull. Men på det privata så har saker börjat hända, och ett tråkigt besked har fått tas emot. Så ja, jag känner ett jag behöver tid att känna igenom allt, eftersom jag är en person som låter saker rinna av mig. Men detta måste jag verkligen ta in, för allt kan förändras så fort...
 
Hur som helst så joggades Oprah i dag och i morgon tänkte jag skutta lite hinder! Jag hoppas kunna få med mig någon som kan filma! :D
 
 

Galopp i snö

Oprah fick plumsa i snön under ett par varv i skogen. Galoppjobb stod på schemat vilket hon både tyckte var himla kul, men också lite jobbigt. Det blir trots allt lite mjölksyreträning med tanke på snön... Tanken med Oprah nu är att känna på lite småhinder i helgen, samt nästa. Därefter är det dags att börja träna för Jill igen. Jag vill att det blir rätt från början liksom, så att jag kan ge Oprah alla förutsättningar till att kunna prestera på topp! :)
 
Nu hinner jag inte skriva mer, dags för jobb!
 
 
 

Underbara häst

Oprah gick sååååå fint i dag. Vi skippade uteritten på grund av vädret och drog av ett pass inne i ridhuset istället. Hennes rörelsemönster är så annorlunda, på ett positivt vis. Hon känns mer fri i bogarna och trampar på ordentligt med bakkärran. Samlingarna och ökningarna sitter, hon tappar liksom inte energin längre. Hon känns frisk och kry, helt enkelt. Och betydligt finare än tidigare. Nu vill jag hoppaaaaaa!
 
Nu jobb, och i morgon övertid.
 
 

Uppe med tuppen

I dag mår jag betydligt bättre och ska förbereda mig för en uteritt på Oprah. Åtminstone så hoppas jag kunna rida ut. Hon har nämligen inga snösulor och det är inte så värsta kallt längre, vilket ökar risken för styltor. Men vi får se, i värsta fall får vi kötta på i ridhuset.
 
Jag har kollat över tävlingsplaneringen nu, och hoppas kunna vara fit for fight tiill ett par lättare klassen i Åby. De ska ha tävling under sista helgen i april! Men vi får se hur Oprah beter sig, skulle hon vara lite extra laddad så kanske Mjölby är ett bättre alternativ. De ska ha tävling helgen innan och ridhuset kommer bromsa upp henne lite. I Åby blir det lite mer utrymme för djävulskap, nämligen. Haha!
 
Men det är sååååå kul att vara på G igen, jag är hyperexalterad!!!!! :D
 
 

I samarbete med Andreas Yngwe - fristående partner

Vill du må bättre och samtidigt förbättra din ridning?

Jag tror inte ni har missat att träning och hälsa blivit ett allt mer populärt och omtalat samtalsämne i dagens samhälle... Trots det ökar ohälsan i form av övervikt och livsstilssjukdomar - mer än någonsin! Det kan ha att göra med att hälsofixeringen, till största del, fokuserar enbart på det ytliga – utseendefixering och hur vi uppfattas av andra. Hur vi och vår kropp egentligen mår och vad vi stoppar i oss hamnar lite vid sidan av...

Nu har jag fått möjlighet att ge dig som läsare chansen att se hur du mår på insidan av kroppen. I samarbete med min vän Andreas Yngwe, som arbetar som fristående partner inom hälsa, så erbjuder vi dig en unik möjlighet att testa din balans av fettsyror i kroppen. En bra balans har bevisad positiv effekt på kroppens förmåga att ta upp näring samt att diverse sjukdomar kan förebyggas. Musklernas funktion kan stärkas och immunförsvaret förbättras vilket leder till att du känner dig starkare och friskare. Även skelettet och lederna kan påverkas positivt av en fettsyra-balans i kroppen vilken kan göra dig mer rörlig vid ridning och minska risken för frakturer om du blir avslängd.

Visar det sig efter testet att det finns en obalans mellan fettsyrorna så har Andreas en mängd unika produkter för att förbättra balansen och utveckla ett hälsosammare liv och en bättre ridning. Och nej, det är inte dyrt alls. Detta är en unik möjlighet för dig att bli en bättre ryttare och ta hand om din kropp och knopp!

 

Låter det intressant och om du vill veta mer så kontakta Andreas så berättar han gärna mer!

Telefon/sms: 070-375 80 77

Mail: Andreas.yngwe@gmail.com 

 


Skallebang

Det blev segt på jobbet i går... Och i dag fick jag skjuta på uppstigningen för att istället kunna få sova ut. Sömn är otroligt viktigt för mitt tillfrisknande så Oprah fick bli lidande i dag istället, bara för att jag ska kunna ha orken till att jobba i kväll igen. Men jag känner mig lite bättre för varje dag som går, just i dag känner jag mig bara bakis, typ. Seg i hela kroppen och i huvudet. Men jag är på bättringsvägen! I morgon hoppas jag vara kry nog för att köra på som vanligt igen.
 
Jag har lite problem med bloglovin dock.. Bara så att ni vet... Men lösning är på G!
 
 

Filt

Hur fin är inte denna filt från Design by Kiwi?! Jag har blivit en sucker för filtar. Det är så himla snyggt att se ekipage skritta fram med en filt på länden, än med ett ländtäcke/ridtäcke.
 
 

Bättre bild

Här kommer en bättre bild på teckningen som jag fick. Hur fin är den inte?!
 
 

Bus i snökaos

Snön vräkte ner men vi gav oss ut på tur i alla fall. För vad är det man säger? "Ut på tur, aldrig sur"... Mjo, haha... Oprah skötte sig i alla fall fin fint och frustade för fullt genom hela skogsrundan. Mest på grund av att hon fick in snö i näsan tror jag, inte för att hon tyckte det var kul att motionera i snöfallet... ;)
 
Jag mår bättre i alla fall och har beslutat mig för att åka till jobbet. Redigeringen utav min vlogg får alltså vänta, likaså fakturor och hela den biten.
 
Men men, nu är det dags att börja planera in första hoppträningen på länge! Sååååå kul!!!!!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

RSS 2.0