Bombers Ultra Comfy Lock Up

Efter lite om och men valde jag att besöka Sharpman igen för att kolla över Ultra Comfy bettet från Bombers med Lock Up effekt. Och nu övervägde jag fakttiskt att köpa det... Trots att jag tidigare ansåg att det fanns en liten, liten chans att hästen eventuellt skulle kunna bli nypt i tungan av Lock Up effekten. Men jag klämde och kände lite extra denna gång och insåg att jag nog bara var lite för överanalytisk. Själva Lock up effekten är ju trots allt till för att det inte ska nypa hästen på något vis samt att göra ett svådelat bett extra snällt.
 
Detta är alltså ett att de mest snälla och ergonomiska delade betten på marknaden skulle jag vilja säga. Grejen med detta bett från är att bettet är utformat efter hästens mun. Tack vare den speciella utformningen, likt ett knackigt ”U”, så blir trycket på tungan mer utjämnat. Och eftersom det är ett bett med endast en brytpunkt så skonas lanerna. Deras ”Lock Up” mundel förhindrar även nötknäppar-effekten som annars uppkommer hos vanliga delade bett. Detta gör att lanerna skonas ännu mer, samtidigt som ”Ultra-Comfy”(det knackiga ”U:et”) gör att trycket på tungan utjämnas.
 
Så tja, nu har jag två bett från Bombers och måste nog erkänna att det är lite av en favorit! Oprah gillade detta! :)
 
 
 

Kommentarer:

Manda Stillnert:

Alltid lika spännande med bett tycker jag ;-)

Svar: Eller hur! :)
Linn Ztrelin

Lee:

Ska bli kul att höra vad du/Oprah tycker om det! Har ett sånt sedan ca 3 veckor, o min häst stortrivs på detta! Äntligen!

Svar: Lovar att komma ut med en recension! Vad tycker du om ditt? :)
Linn Ztrelin

Alice:

Funderar också på att köpa det! Vad kul att det funkade! Undrar alltid vad gummiringarna används till, är det för att bettet på något vis inte ska åka in i munnen? Och om så är fallet, hur vet man om det gör det isåfall? Tacksam för svar, trevlig torsdag! :) Kram

Svar: De är till för att stabilisera bettet och förhindra att de lösa ringarna nyper hästen i mungipan :)
Linn Ztrelin

Alice:

Tack för svar! Tror du ringarna kan vara ett alternativ trots att bettet har fasta D-ringar? För stt ytterligare förhindra skav i mungipan? Mvh!

Svar: Nej då ska det vara lugnt! Men de kan alltid bidra till att göra bettet stabilare :)
Linn Ztrelin

Anonym:

Vilken storlek har du? Jämfört med ett vanligt bett. När de vika ihopa blir de ju mindre än om de sträcks ut.

Kommentera här: