Nypon

Det näst sista tillskottet att presentera från min samarbetspartner Chia de Gracia är nypon. Nypon har jag givit Oprah tidigare eftersom det innehåller rikligt med naturliga vitaminer såsom B-, C- och P-vitamin samt oljor, som innehåller viktiga, fettlösliga A-, D-, E- och K-vitaminer. Nypon innehåller rikligt med aminosyror, och magnesiumet i nyponen stärker musklernas funktion. I nypon finns även fibrer, mineraler, spårämnen, betakaroten, antioxidanter och svavel, som förbättrar kroppens välmående. Nypon innehåller pektin, en löslig fiber som stärker tarmarnas funktion och passar också bra som ett milt förstoppningsmedel. Pektin skyddar dessutom stressmagar och smörjer tarmsystemet. Sorbitolet i nyponen balanserar sura magar och ökar salivutsöndringen.

Nypon passar utmärkt som ett multivitamintillskott för häst, och tas väl upp av kroppen. Det innehåller särskilt rikligt med C-vitamin. Fröna innehåller dessutom svavel i naturlig form. Svavel finns i små mängder i kroppen, där det stärker kroppens olika vävnader och funktioner, tex bindväv, hjärta, blodkärl och kroppens energiproduktion.

Nyponpulver har visat sig lindra symtomen från artros och reumatism. Det verksamma ämnet galoktolipid bromsar inflammationer i lederna, ökar rörligheten och minskar värken. Det lämpar sig väl mot ledbesvär tillsammans med nässla och MSM. Nypon är ett effektivt kosttillskott, i synnerhet för hårt belastade och gamla hästar.

Användningsområd:
För lederna, för tarmhälsan och som naturligt vitamintillskott.

 

Kommentarer:

Anonym:

Kan du återpublicera inlägget med Antares vs PS. Hittar inte det nu när du bytt portal

Ja:

Alltså din nya ”omstart” på bloggen suger ... :/ slutar snart läsa 😬😬😬😬

Svar: Hahahahahahahahah, men det är ju ingen som tvingar dig läsa! Jag bloggar inte för någons skull längre, jag bloggar när jag tycker det är kul :)
Linn Ztrelin

Kommentera här: