Isdrottning

Det var extreeeeeeemt kallt i morse. Jag höll på att förfrysa hela ansiktet när jag traskade runt och sysselsatte mig med diverse stallfix innan ridning. Och mina tår efter ridpasset, tja, vi ska inte tala om dem... Fy tusan vad jag avskyr vintern! Men tack och lov så var Oprah en dröm. Hon känns verkligen sååååå fin nu och jag är så enormt motiverad på hästfronten. Ibland blir jag sugen på en häst till... Men får påminna mig själv om att jag inte är tillräckligt tät för att köpa en, haha. Livet som truckförare och bloggare är inte enkelt... Men jag är väldigt glad över Oprah, hon har en enorm personlighet som räcker och blir över. Hennes energi och utstråling är som fem hästar ihop, ungefär.
 
I morgon får hon gå ett pass i ridhuset. Då får vi se hur hon känns in på detaljerna :)

Jag har en fråga till er läsare - Vad har ni för häst/hästar? Och vad sysslar ni med? Hoppning, dressyr, körning, trav??
 
 
 
 

Kommentarer:

Daniela:

Jag har tyvärr ingen egen häst, men har 4 medryttarhästar haha. Jag är skogsmulle men tycker om att rida dressyr och hoppa också. Rider ett finnhäst sto på 7 år, väldigt oerfaren och nervös i allt typ, en nordsvensk valack på 15-ish år som inte har bråttom någonstans, ett hannoveranersto på 12 år som är utbildad till msv, och idag ska jag provrida en finnhäst valack på 12 år som lär vara väldigt pigg och rolig att rida :) sen rider jag 2 andra finnhästar oregelbundet, en 14-årig valack som sätts igång efter skada och ett 13-årigt sto som är väldigt pigg och ambitiös, nu är hon tyvärr inte helt fräsch så ingen ridning av henne :(
Gud vad många hästar jag rider haha, men det är så nyttigt och givande!

Sabina:

Jag har 5 stycken hästar just nu. 19årig halvblodshingst, 10årig trav valack, och tre halvblodsston som är 7, 8 och 13 år gammla. Hingsten är pensionär, travaren ska ridas in till våren. 7 åringen hålls igång lite lätt nu under vintern. förhoppningsvis kommer vi ut på lite hopptävlingar i sommar. 8åringen blev sparkad granska illa i höstas och har i stort sett vilat sen dess. Ska börjas sättas igång lite lätt. Vet inte om hon kommer hålla. Gör hon det så är tanken att vi ska försöka tävla lite i hoppning och dressyr. Annars kanske hon betäcks. Och 13 åringen ska eventuellt betäckas till sommaren. Det är dock inte bestämt än.

Sofie B:

Jag har ett 23årigt halvblodssto! :) Har haft henne i snart 3 år nu och är ute på en del lokala hopptävlingar. Hon beter sig mer som en 5åring än en 23åring, väldigt mycket uppe i luften, jättemycket attityd och super fräsch i kropp och knopp. Tyvärr har hon fått lymfangit så får se när hon blir bra i benet igen! :D

Ida:

Jag har en medryttar häst som är 15 år. Hon är en korsning mellan varmblod och nordsvensk.
Hade inte gjort någonting i princip när jag började för lite drygt 1 år sedan. När jag började var hon omusklad, dåliga gågararet och hade inte hoppa ordentligt på länge. Nu är hon i gång och har blivigt så fint musklad och gångarterna har blvigt mycket bättre. Hon har fått bättre självförtonde i hoppningen. Ska börja tävla lite Lc dressyr och hoppal lite Pay and Jumps under våren.

Moa Askmyren:

Jag har en valack efter Stanford. Som tror han är ett sto, attityd och humörsvängningar efter vartannat men riktigt trevlig mellan varven.
Han heter Justice och är 15 år gammal.
Och vi håller såklart på med hoppning :)

Och så har jag en liten shetlandsponny som hobbykörs och pysslas om lite då och då.
Ett sto som heter Saga och hon är 16 år gammal!

Anonym:

Har två varmblodstravare, ston men jag sysslar inte med trav :) Båda två var magra och eländiga när jag tog hem dom men är fina och välmående idag. Tyvärr har motivationen varit nollad en längre tid pga att jag inte trivs i stallet vi står i och att jag fick barn för några månader sen :) men snart flyttar vi till nytt stall och då jäklar ska vi igång, mina kärringar och jag!

Ellen:

Jag har två! En 11-åring & en 3-åring :)

Sonny:

Jag har en liten bebis på 4 år efter Yankee´s cool kid. Ingen känd pappa direkt men farfar är Don premo ,en ganska så känd dressyrhingst från danmark.

vi ska väl framöver komma ut på både dressyrbanorna och hoppbanorna :)

Anonym:

Jag har en haflingervalack tillsammans med min mamma som jag rider akademiskt på. Dessutom är jag medryttare på en liten P.R.E.hingst som även han rids akademiskt :)

Linn:

Jag har två halvblod(10 o12) och en svensk ridponny (7) som jag fött upp själv men är utlånad just nu. Hoppning är min grej o har tävlat upp till 130 tidigare men just nu håller vi på o bygger upp igen efter ett antal skador och fynd efter att de knepiga beteendena gått över i livsfarliga manövrar. Trånga tornutskott på den ena o folkfobi på den andra som haft problem med muskler så tar det lite tid;) men förhoppningsvis så är vi sakta men säkert på väg åt rätt håll nu✊🏼

Anonym:

Jag har ett 10-årigt sto e.Cairo och med P.R.E mamma som jag tävlar i hoppning med. Sen har jag en ettårig hingst e. Hiphop som jag hoppas på i framtiden 😄

Emma:

Har ett sto efter etrusco, fux. Jag sto och färgen fux säger ju en del om hennes humör. Nej men skämt o sido så är hon en riktig ängel när hon är på sina bättre dagar. Blir hon arg, ja då blir hon ARG. Fyfan vad många grimskaft, hinkar, träns, grimmor, dörrar som rykt med åren.
Stor tjej är hon ( 1,78) så mycket kraft har hon. Sysslar just nu med allt, försöker hitta ngt vi kan satsa på. Hon har haft lite otur som unghäst. Hon hade tumör i munnen och fick öppna upp från pannan så nu när hon är 9 kan vi börja satsa. Startad 120 med tidigare ägare men med mig endast 1M men planen för våren är väll att komma ut på lite 120 banor och få rutin;)

Fia:

Ett welshcobsto som blir 7 år nu, ridit in henne själv och vi sysslar med dressyr, hoppning men mest långa skogsturer! En långbent a-ponny korsning, sto 21 år. Hon är min körponny men ska nu börja tävlas i hoppning, vilket hon älskar, av en 9-årig tuff tjej! Sen har jag en amerikansk miniatyrhäst valack på 5 år som är under inkörning och så sysslar vi med lite tricks ✌😄

Anonym:

Jag har en valack på 10 år, haft honom sen han var 2.5 så vi har kamperat ihop ett tag. Stor rackare, slutade mäta när han nådde 1.75 och lite till växte han nog. Vi tränar både dressyr och hoppning men jag är ingen tävlingsmänniska så det har det varit sparsamt med.
Faktum är att han är anledningen till att jag halkade in på din blogg och började följa den då han kommer från samma uppfödare som Oprah :)

Gintare Mullback:

Jag har en 9 årig tinker valack som jag tävlar distansritt med. Mamma har en nordsvensk arab som också tävlas i distansritt

Hanna:

Jag har två ston, en är 18 år och förtidspensionär pga av skador. Och sen har jag en 3-åring som är under inkörning nu och som förhoppningsvis ska bli inriden i höst. Så just nu sysslar jag inte med någon gren direkt men hoppas på att kunna rida WE i framtiden :)

Moa:

Jag har 3 hästar, 2 varmblodstravare (22 och 30 år i år!) och en liten dansk b-ponny på 15 år.
Stoet, varmblod 30 år, är pensionär och går bara promenader då och då, den stora valacken, varmblod 22 år rider jag western med , främst inom grenen cutting. Vi tävlade ganska mycket i hoppning och dressyr förut upp till ca 100-100 cm nivå i hoppningen men sen skadade han sig i ryggen vilket ledde till att jag inte ville utsätta honom mer för den påfrestningen. Ponnyn, valack 15 år är tänkt som sällskapsponny mest (jag köpte honom som det) men han är tanken att köra in till våren och ha som busponny bara ;) I framtiden kanske jag säljer honom som ridponny, det får helt enkelt tiden utvisa.

Sofia:

Har ett sto, engelskt fullblod! Hannami heter hon men kallas oftast Hanna eller Bitchen.. väldigt skarp och vet exakt vad hon vill, allt ska vara på hennes villkor annars får man tugga sand 😅 Aldrig gått löp utan har varit tänkt som ridhäst och gått fyraårstest på Flyinge där hon blev godkänd till SWB också! Planen med henne är att både tävla i hoppning och dressyr. Hennes gångarter är lika bra som ett dressyrstammat halvblod 👌🏻

Hanna:

Har en ridtravare och vi gör vad vi tycker är kul för var dag!

Mathilda:

Jag har en Angloarab, som jag håller på och lär mig hoppning tillsammans med. Har bara skogsmulleridit innan jag köpte denna (på 15 år i skogen hinner man lära sig endel olater...), så vi tränar på ihop. Har haft honom i lite drygt ett år, och har gått från att inte kunna hoppa en bana på 40 cm till att hoppa banor på 80 cm. Målet är att komma ut på lite tävlingar, men vi har ingen brådska med det :)

Anonym:

Har en 6årig valack, Andaluskorsning. Köpte honom som inskrittad 3 åring och vi ska i bör debutera 110. Är nyfiken på hur långt vi kan gå men har absolut inga planer på att tävla på allvar utan vi tar allt på lek.

n:

Jag har tre st. Ett lipizzanersto på 25 år (som e den vildaste hästen jag vet haha) ett shettissto och så fick jag (i princip) ett fullblodssto nyss som då är tanken att omskola till dressyr o hopphäst :) Främst dressyr tror jag det blir. Låga hinder i hoppning, upp till ca 1m max tror jag. E jäkligt taggad på att få komma igång med min lilla häst snart! Hon kom i lördags så får hålla fingrarna borta ett tag till :)

emma:

Har 2 dressyrponnys varav en dansk som tävlar FEI och en nybliven 5åring från Tyskland som går LB nivå med sikte mot ungpoonnysm. Sen har jag även en islandshäst som tävlar elit :)

Emilia:

Har tre stycken pållar i stallet tillsammans med min mamma. Två ridtravare (18 och 16år) och ett arabiskt fullblod på 16år.
Den ena travaren har tappat motivationen så han får sin tid och återhämtning tills han känner att det blir kul igen, den andra är en räser-häst och har som Operah -energi för 5. Han tränar distans med mamma, och jag försöker få fram hans självförtroende i hoppning igen! (Han har tävlat hoppning innan med tidigare ägare men en olycka hände som gjorde att han blev lite ärrad.) Och araben gör jag allt möjligt med, jag vill komma ut på hopp-banorna med honom då han hoppar såå bra! Men vi har inte ridhus så blir lite svårt att hoppa nu i denna årstid.. sommaren inväntas flitigt här. Är så trött på denna vintern!

Caroline:

Fina Oprah!
Jag har två ardennerston. En femåring och en tvååring. Båda är mina egna uppfödningar och jag håller på med körning. Utbildar för tillfället båda två. :)

Elin:

Själv har jag ett nyss fyllt 8:årigt KWPN sto med mycket attityd en riktigt röd dam. Vi ägnar oss mest med hoppningen som börjat gå framåt då hon började hoppas först förra året på grund av tidigare ägares rädsla (mkt motor och attityd med "flicka hopp") och hon har gjort stora framsteg i början tordes hon knappt gå över en bom till att hoppa enstaka hinder på 120 så är riktigt glad över henne, en riktig arbetsnarkoman. Vi sysslar numera även rätt mkt dressyr och funderar på att debutera på tävlingsbanan i år. Samt så ska vi börja köra henne igen (är tidigare körd) vilket jag ser framemot. Då vi inte har tillgång till ridhus alla dagar blir det mycket uteritter vilket har uppskattats av alla hästar jag någon gång i tiden ägt. Sedan har min lillasyster en whels partbreed c-ponny. Mkt motor i han också men är inte helt min typ av häst då det är en valack och jag föredrar just nu ston men har haft några riktigt trevliga valacker också så gillar dom med.

Esme:

Har ingen egen häst, dock hjälper jag till att rida in unghästar samt utbilda äldre hästar. Men jag går även i en hoppgrupp på en ridskola, så jag sysslar väl mer helhjärtat på hoppningen. Dock är jag nog faktiskt bättre på dressyr, haha.

Alicia:

Jag har 4 hästar hemma hos mig. En C-ponny som är förpensionerad och i princip bara rids i halsring nu mera. En islandshäst som mest fungerar som sällskap och skogsmulle. En paint/Quarter som är 4 år och jag har precis börjat inridningen på honom, jag är spänd på att se vad framtiden har att erbjuda för den fantastiska hästen. Sist har jag min Morganhäst som jag tränar mest med och prioriterar högst då det är han som är högst utbildad. Jag rider för övrigt western, inget särskilt utan vi hittar på lite allt möjligt jag och hästarna. Sen håller jag på med NH och lägger mycket tid på att arbeta med hästarna från marken. Uppskattar verkligen din blogg, du rider väldigt bra och har en go häst med!

Karin:

En ridponny, mamman korsning shetland/arab och pappan Bocaccio Arden rp 149 😊 vi sysslar med westernridning, eller ja tävlar i det iaf, tränar gör vi allt möjligt, klickerträning, hoppar lite, rider dressyr osv 😄

Lina :

Jag en halvblodsvalack, född -06. Hopphäst. Hade också gärna haft en till, har tid men har inte råd. Jobbar också på industri..

Anonym:

Jag har ett halvblodssto f2005 som är hoppstammad. Jag gör grejer som är kul och främjar hållbarhet samt bygger en stark o smidig kropp. Typ we, hoppning, uteritter, mkt arbete från marken :)

Anonym:

Jag har en islandshäst som jag tävlar i gångarter med

Anonym:

Råkade trycka iväg förra inlägget innan det vart färdigt 😀 jag har alltså en islandshäst som jag tävlar i gångarter med. Han är väldigt fin och jag får mycket lovord om honom från landslagsryttare osv. Han är under utbildning och kommer nog toppa om något år. Kom gärna och hälsa på oss på instagram. Leoniden heter jag där :) ha det fint ☺️

Kommentera här: