Finländska Hampafrön

Det första tillskottet som jag hade tänkt presentera är Finländska Hampafrön som min samarbetspartner Chia de Gracia tillhandahåller Oprah med. Hampafrö innehåller rikligt med essentiella fettsyror samt värdefulla gammalinolensyror(GLA) och stearidonsyror(SDA). Gammalinolensyran hjälper vid behandling av inflammationer samt hudsjukdomar, och stearidonsyran är en omega-3-fettsyra som är lättillgänglig för kroppen. Hampan är även rik på E-vitamin, som är en viktig antioxidant.
 
Proteinet som finns i hampafrön innehåller alla de essentiella aminosyrorna. Det finns över 500 kända aminosyror, varav 21 är essentiella för hästar. En frisk häst kan själv producera 12 av aminosyrorna, medan de återstående nio måste tillföras via kosten. Hampproteinet består till 65% av edestin och 35% av albumin, vilka båda är av god kvalitet och tas upp lätt av kroppen.
 
Till skillnad från soja, innehåller hampproteinet inga upptagningshämmande trypsininhibitorer. Hampa är rikt på arginin-aminosyror, som underlättar bildningen av viktig kväveoxid och därigenom ett gott blodflöde.
 
Hampans kolhydrater består alla av fibrer. Av fibrerna utgör 24g olösliga och 6g lösliga fibrer. Ett rikt fiberinnehåll hjälper till att balansera magfunktionen. Passar även hästar som inte tål sädesslag i kosten eller som lider av metabolt syndrom eller insulinresistens.
 
Användningsområde:
Ges till hästar som naturligt proteintillskott, för huden, manen, pälsen och matsmältningen, för att stärka magens funktion.
 
 

Kommentarer:

Lovisa Widen:

Hur mycket får hon om dagen? :)

Svar: Jag börjar försiktigt med ca 4 matskedar :)
Linn Ztrelin

Anette:

Tycker du inte att det är lite obehagligt att laborera med en massa olika foder och tillskott? Jag är väl lite "miljöskadad" som har en häst med extremt känslig mage, men jag tror att man ska vara lite försiktig med sånt där. :)

Svar: Inte om jag har människor som är kunniga inom sitt område bakom mig. Hade jag inte haft hjälp så hade jag inte vågar prova i den utsträckningen som jag gör just nu. Men med deras hjälp så känns det tryggt. Jag börjar även väldigt försiktigt för att se hur hon tar till sig alla naturliga tillskott :)
Linn Ztrelin

Kommentera här: