Chiafrön

Nästa tillskott från min samarbetspartner Chia de Gracia är chiafrön. Ni är säkert inte helt främmande när det kommer till chia... Chia utgör ett mångsidigt, 100% naturligt, dagligt kosttillskott för hästar. Chia innehåller rikligt med omegafettsyror, som är nyttiga för leder, hud och päls. Chia har en mycket bra proteinsammansättning och innehåller essentiella aminosyror – även lysin. Chia innehåller även rikligt med fibrer, och stärker därmed matsmältningen och tarmarnas normala funktioner. Fröet bildar även en gel som är snäll mot magen och hjälper till att förhindra magbesvär! Chia kan även användas som ett hjälpmedel när man vill avlägsna sand ur hästens tarmsystem.

Tio fördelar med att ge hästen Chia:

1. Den högsta halten av omegafettsyror i hela växtriket, ger din häst glansig päls och tät man.

2. Fettsyrorna sköter om huden. Chia hjälper också till vid behandling av sommareksem.

3. Chia innehåller rejält med bra proteiner och ger ett bra tillskott av proteiner. Chia innehåller den essentiella aminosyran lysin, som det ofta råder brist på i hö.

4. Chia bildar en gel som stärker tarmsystemet. Gelen bildar en skyddande hinna på tarmarnas insida, vilket främjar magens funktion. Ett friskt tarmsystem är effektivare på att utnyttja de näringsämnen som kroppen behöver och hjälper hästar som lätt förlorar vikten att bevara sin muskelmassa. Den skyddande hinnan kan även snabba på läkningen av sår i mag-tarmkanalen. Många hästar med lös avföring har fått lugnare mage genom regelbundet intag av chia.

5. Jämnar ut blodsockret och bromsar bearbetningen och upptaget av kolhydrater i tarmen. Chia kan även hjälpa hästar som lider av Cushings syndrom eller är känsliga för fång.

6. Chia innehåller rikligt med fibrer. Föda med hög fiberhalt aktiverar tarmfunktionen. En aktiv mag-tarmkanal i kombination med bildandet av chiagel transporterar bort sand ur hästens kropp.

7. En tillräcklig fibertillförsel är viktig för hästens vätskebalans. I tjocktarmen binder fibrerna vatten för kroppens behov. Chiagelen fungerar på samma sätt som en sportgel genom att långsamt frisätta vätska och näringsämnen till kroppen.

8. Chia stärker kroppens ämnesomsättning och är en bra reningsföda. Hos en del hästar kan chia till en början orsaka ökad urinproduktion i samband med att kroppen gör sig av med slaggprodukter. En välfungerande ämnesomsättning hjälper bl a hästar som lider av metabolt syndrom eller fetma.

9. Chia innehåller rikligt med mineraler såsom t ex magnesium. Magnesium lindrar stress och överspändhet, och kan därför vara en hjälp för hästar som är känsliga för stress eller har problem med koncentrationsförmågan. Magnesium är också viktigt för musklernas funktion och återhämtning.

10. Chia innehåller många olika vitaminer, bland annat B3-vitamin. B3-vitamin är kopplat till produktionen av könshormoner och stresshormon. Därför kan chia hjälpa ston till en regelbundnare brunstcykel och mildra brunstsymtomen.


 

Det ska tilläggas att Chia de Gracia har allahjärtansdag erbjudande i dag! Kolla hemsidan så hittar ni rabattkoden! :)

 

Kommentarer:

Marielle :

Har försökt äta chiapudding men får tvångstankar och tänker bara på grodägg! 😂😂😂 kanske passar hästen bättre 😉

Anonym:

Är de bara vanliga chiafrön man kan köpa på Ica?

Anonym:

Är de bara vanliga chiafrön man kan köpa på Ica?

Kommentera här: