Boswellia Serrata

Den sista produkten att presentera i denna lilla "serie" från min samarbetspartner Chia de Gracia är Boswellia Serrata. Och detta tillskott är faktiskt helt nytt för mig, jag hade aldrig hört talas om det tidigiare! 

Boswellia Serrata, eller frankincense, består av kåda från det indiska boswelliaträdet. Ett stort antal vetenskapliga undersökningar har på senare tid publicerats om Boswellia Serrata. Ett omfattande forskningsområde handlar om ledhälsa, där en snabb effekt kunnat visas. Föreningar av boswelliabuskens kåda har visat sig hämma syntesen av olika inflammatoriska substanser. Vid undersökningar i laboratoriemiljö har positiva effekter på inflammationstillstånd, såsom tarminflammatoriska sjukdomar, reumatism och artros uppstått. Boswellia Serrata innehåller boswellinsyra, som hämmar den viktiga inflammatoriska substansen IL-1 β samt enzymet 5-lipoxygenas – ett viktigt enzym förknippad med inflammatoriska störningar – hos artrossjuka. I slutsammanfattningen av en Cochrane-rapport konstaterades det att Boswellia Serrata, enligt seriös forskning, kan bevara funktionen i lederna. Boswellia Serrata innehåller rikligt med anti-inflammatoriska substanser och hämmar aktiviteten hos inflammatoriska substanser. 

Boswellia förbättrar även funktionen hos friska matsmältningssystem, i synnerhet magen och tjocktarmen. Den passar bra för hästar med känslig mage och orsakar varken irritation eller sår i magens slemhinnor. Den hjälper även till att förbättra andningsorganens funktion hos friska, normala hästar. En mycket populär produkt i Europa tack vare de goda resultaten.

Upptaget av boswellinsyran och dess oljor blir väsentligt större om du samtidigt ger hästen föda som innehåller fett (t ex Chia eller hampa).

Detta ska vara bra till Oprahs bakknän, och jag hoppas tillskottet fungera fantastiskt i samklang med hennes IRAP-behandlingar.

 

Kommentarer:

Ellen:

Jag har inte heller hört talas om det tidigare, spännande!

Anonym:

Hur upplever du att hästarna tycker om dessa? Jag har världens kräsnaste och känsligaste valack i stallet som jag tänkte prova stress away på. Sjukt osäker på om han ens kommer äta upp det?

Svar: Du ger så pass lite så det ska inte vara några problem :)
Linn Ztrelin

Kommentera här: