Uteritt och foder

Efter regn kommer solsken, och vise versa. Vi har haft så fint väder under flera dagar nu, men i går kom regnet - och det var välbehövligt. I dag är det bara grått och blåsigt, men underlaget på ridvägarna var fantastiska! Och trots blåsten så kändes Oprah bra på uteritten. När vi red ut i blåst förra veckan så gick det mer eller mindre åt skogen.. Hon var såååååå tittig och så extremt spänd. Men jag mådde inte bra då heller.. Och det gör skillnad - mitt mående. I dag hade vi samma förutsättningar när det kommer till vädret, men jag har bara en förkyldning, ingen elektrolytrubbning. Och ja, vilken skillnad på häst! Återigen, hon påverkas sååååå mycket av mig.
 
Ang foder också, eftersom jag visade Oprahs fina bordsskick i går, haha... Så måste jag berätta om skillnaden på Oprahs päls och pälssättning.
 
Oprah bytte päls för flera veckor sedan, medan alla andra hästar i stallet påbörjade sitt byte. Själva bytet gick jättefort, och pälsen blev så extremt len och glansig. Jag märke ingenting på Oprah rent psykiskt. För vanligtivs brukar hon bli lite småirriterad när man borstar henne, eftersom hon redan är känslig för beröring. Men nu - ingenting. Jag märkte inte ett skvatt! Och det måste bero på fodret. Alltså på riktigt! Jag har bara märkt av en positiv förändring på Oprah sedan jag bytte till Primero TOTAL. Mindre buk, överlinjen börjar bygga på sig, och pälsen är superduperlen. Chia och hampafröna hjälper garanterat till där också, alltså hårremmen.
 
Jag är ohuggligt glad över att jag vågade ta steget att byta till ett spannmålsfritt foder. Och jag är även väldigt glad över att kunna presentera mig som deras teamryttare, för jag förespråkar verkligen detta foder. Jag vet att det fungerar. Eller ja, åtminstone på Oprah. Alla hästar funkar inte på allt! Men sen så är jag även glad över samarbetet med Chia de Gracia, eftersom de tillhandahåller Oprah med naturliga fodertillskott. Fantastiskt!
 
Och till er som undrar vad Oprah äter och hur mycket/dag:
2 L Primero TOTAL
1 dl Chiafrön
1 dl Hampafrön (ska höjas)
2 msk Nyponpulver
2 tsk Boswellia Serrata
ca 2 dl Granngården Betfiber Mash
 
 

Kommentarer:

Anonym:

Blötläggs chiafrönen? :)

Svar: Jag blötlägger dem eftersom hon inte äter om hon inte får dem ihop med betfibern. Men det är inget tvång!
Linn Ztrelin

Sonny:

Chia de gracia äger!

Josefine :

Vad skönt att hon funkar så bra på nya fodret 😄

http://nouw.com/sjosefine

Kommentera här: