Byte i vartannat

Meh! Mitt tidsinställda inlägg ploppade inte upp i går, märkligt... Men men, det var inte intressant i alla fall. Jag hann bara med en sväng till IKEA innan jobbet, så mer spännande än så blev det inte... Hur som helst, Oprah reds ut i dag igen. Och hon kommer få ridas ut i morgon också. Jag struntar helt enkelt i att rida henne på banan innan tävlingen på lördag... Jag får ut det jag ska på våra uteritter i alla fall. Tanken av att jag "måste" trimma på en ridbana har jag lämnat för längesedan - det är överskattat. Oprah fungerar bäst ute, så även jag. Om vi har kul, då blir ridpassen bra och motiverande = bra tävlingsresultat :)
 
Hur som helst, hur gick det i dag då? Jo, Oprah var jääääääääääääääääättefin! Verkligen, verkligen, dundermegafin! Vi tog ett varv i skogen, och jag började med att rida lite tempoväxlingar i skritten, flytta för skänkeln i sidvärtsrörelser så som skänkelvikningar samt öppnor och slutor. Sedan gjorde jag lite bakdelsvändningar + balanserade halter i nedförsbackarna. Därefter började jag jogga fram henne lite lång och låg. Stretchade ut halsen och red på fram. När hon släppte efter fint i traven så började jag galoppjobbet. Vi repeterade övergångar, skritt - galopp - trav - skritt - galopp - trav etc. Sen red jag rätt in i skogen med långa tyglar och "snurrade runt lite" över stockar, så att hon själv fick tänka tillbaka och lyfta på tassarna. När vi var klara där så bytte vi varv och red tillbaka. Här la jag in lite galoppruscher, vilket Oprah tyckte var hysteriskt kul! Sen återgick vi till den mer kontrollerade galoppen och red lite tempoväxlingar. Därefter började jag samla henne ganska ordentligt, och gjorde lite byten. Något som hon skötte fantastiskt fint. Jag vågade mig även på att byta galopp i vartannat steg. Och ja - hon lyckades. Busenkelt sa gulen!
 
Kort och gott - toppenfin och ett väldigt roligt samt givande ridpass för både häst och ryttare. Nackdelen är dock att Oprah fick mersmak för galoppobytena i vartannat steg... Så vi får väl se om jag har satt mig själv i skiten genom att lära henne det... Det märkts på lördag, byter hon hit och dit så vet jag att jag gjort en riktig tabbe, hahahahahhahaha... Oprah blir så överabitiös när hon lär sig något nytt! Men jäklar, hon var riktigt explosiv, känslig, avslappnad och balanserad i dag. Som att rida på moln!
 
 
Sötnosen Bubba!

Kommentarer:

Victoria :

Tycker att det är så roligt att läsa att du väljer att rida ut, för jag gör precis samma sak själv. Min häst trivs bäst utomhus, och jobbar som allra bäst där, så då ser jag till att ta vara på det och jobba ordentligt ute :)

Josefine :

Åh, kul! Duktig Linn och Oprah 😄

http://nouw.com/sjosefine

Svar: ♥️
Linn Ztrelin

karin:

Hejade på åby idag, STORT grattis!!! så himla kul, världens gladaste häst!!

Svar: Tack snälla du! <3
Linn Ztrelin

Emmy Laursen- www.emmylaursen.se:

Snygg ridhjälm!

Kommentera här: