Oprah 2012 och Oprah 2013

Den 25 maj förra året åkte jag ner till Växjötrakterna och hämtade hem mitt wildcard. Hon kanske inte var mycket till världen just då men jag kunde inte motstå henne. Kärlek vid första ögonkastet eller hur ska man säga? Allt stämde. Oprah stod som ett ljus i stallgången när vi skulle komma på första provridningen. Ägarna var hur goa och trevliga som helst och allt kändes så himla bra även fast Oprah inte var den flashigaste hästen att rida direkt. Sprången var inte särskilt mycket att skryta med heller. Men hon hade fått en himla bra uppväxt och en bra grundutbildning av henne vi köpte Oprah av. Bättre start kunde hon inte ha. Världens trevligaste människa som jag kan höra av mig till när som helst så fort jag undrar något. Även idag!
 
Den 25 maj skrev jag kontrakt och fick hem henne. Mitt lilla gula sto! Oprah hade nyss fyllt fem år och var 165 cm. Idag är hon en dam på sex år och hela 170 cm över manken. Kan kort och sagt säga att jag köpte mig min drömhäst även fast man kanske inte kunde förstå det just då. Men hon är och var ett wildcard. Hennes utveckling har gått uppåt hela tiden och hon är så himla positiv till träning och att lära sig nya saker. Själv tycker jag att hennes språngkurva har blivit bättre. Hon hoppar inte flakt längre utan hoppar igenom kroppen och ryggen. Dock har hon en liten egen hoppstil. Hon hoppar upp sig högre med kroppen så att hon kan låta frambenen hänga... Haha.. Tänk om hon hade vikt in dom liksom. Hon är lite bekväm! Men frambenen kommer med tiden. Dom går att träna upp och Oprah tycker nog trots allt att 110 är en baggis. Varför ta i eller lyfta på frambenen då?
 
Bilderna till vänster är från provridningen och dagen jag fick hem henne. Bilderna till höger är så som hon ser ut nu. Jag ser så mycket fram emot att utvecklas tillsammans med Oprah. Kan knappt vänta på att se hur hon är nästa år.
 
 
 
 

Kommentarer:

Moa Jonsson:

Fina Oprah och bästa Linn!

Svar: <3
Linn Ztrelin

Siri:

Vilken skillnad! Bra jobbat:)

Sofia:

Om jag ska vara ärlig så tyckte jag Oprah var otroligt ful innan (sorry).. Nu är hon så jävla vacker! Färgen, kroppen, allt! Du har gjort ett grymt jobb med henne! :)

ida:

Fiiina muskler! :)

Anna :

Fina ord från en fin person :) bästa ägaren Oprah kunde få, hon har utvecklats så otroligt! Är helt övertygad om att ni kommer ha stora framgångar tillsammans. Väldigt roligt att få följa utvecklingen på bloggen som för övrigt är den absolut bästa och mest inspirerande hästbloggen av alla!

Svar: Tack för att jag fick köpa en så fin häst!
Linn Ztrelin

Karolina & Linda:

Hon har verkligen utvecklats och byggt på sig lite ;) Hoppar rint med ryggen nu också!

malin:

Men herregud vad fint hon har musklat sig! ser knappt ut som samma häst!

Kommentera här: