www.ztreliin.se

Nu bloggar jag för HorseSpot. Ni hittar mig därför på www.ztreliin.se som tidigare! :)
 
 

SOCIALA MEDIER

INSTAGRAM - Linnztrelin
YOUTUBE - Ztreliin
FACEBOOK - Linn Ztrelin
SNAPCHAT - Ztreliin
 

SAMARBETEN

Jag driver en av Sveriges största hästbloggar, har en instagram med ca 30.000 följare samt lägger upp youtubefilmer på min kanal med nästan 10.000 prenumeranter. Om du/ni har ett intresse av att synas på mina kanaler, vad gäller reklam eller samarbeten, rekomenderar jag er att skicka ett mejl. Svar sker oftast inom 24 timmar.
 
LINN-STRELIN@LIVE.SE

KONTAKTUPPGIFTER

Vill ni komma i kontakt med mig så finner ni min mejl här:
 
LINN-STRELIN@LIVE.SE

TILLRIDNING/FÖRSÄLJNING

Jag har ett brinnande intresse för hästen som individ och slutar aldrig att fascineras över våra fyrbenta vänner! Ibland händer det att jag tar in en häst för vidare utbildning, tillridning eller försäljning. Och jag annonserar aldrig ut mig själv. Utan de som lämnat sin häst till mig, det har gjort det bara för att det har varit just jag. Följer man mig på bloggen eller i mina sociala medier så får man nog ett bra grepp om mig som människa, samt min filosofi.
 
Hästar är ett enromt intresse, och jag har ett stort hjärta för djuret som individ. Därför tar jag emot en häst, utöver min egen, i mån av plats. Finns intresse så skicka i väg ett mejl så återkommer jag med prisföslag, samt om det ens är möjligt rent platsmässigt just nu.
 
Tar emot D-ponny t.o.m. ridhäst.
 
Kontaktuppgifter finner ni i menyn.
 
 

FOTOGRAFERING

Jag har ett enormt fotointresse och erbjuder därför olika tjänster. Min kamerautrustning består av en fullformats Nikon D610 med två olika optik. Jag utgår från Vadstena, och fotograferar mest runtom i Östergötland. Men självklart går det att ordna en session på annan plats runtom i vårt avlånga land. Då kan dock milersättningen bytas ut mot en tågbiljett.
BETALNING
Fakturering skickas med e-post via FrilansFinans.
 
SAMARETE
Jag är öppen för samarbeten eller utbyte av tjänster.
 
KONTAKT
Kontaktuppgifter finner ni i menyn.

 
PRISER FÖR FOTOGRAFERING:

Porträttfotografering - 1.000 kr
- Passar alla. Perfekt för dig som vill uppdatera ditt flöde i sociala medier eller för dig som vill kunna skriva ut fantastiska minnen. I detta ingår 10 högupplösta bilder.
 
Ridbilder/actionbilder - 1.000 kr
- Passar dig som utövar någon form av sport, och som vill föreviga ögonblicken. I detta ingår 10 högupplösta bilder.
 
Kombination - mejla för prisförslag
- Vill du ha en kombination av dem båda? Mejla för prisförslag.
 
 
 

 
PRISER FÖR FILM:
 
Mejla för prisförslag.
- Denna tjänst passar dig som förtag eller privatperson och som vill nå ut med marknadsföring via film, exempelvis.
 


PICASSO

Picasso var min första egna ponny som jag köpte för egensparade pengar. Hon föddes 2003 i Holland och kom till Sverige 2007. Och ja, det är väl inte det mest optimala att köpa en nyinriden unghäst direkt när man kommer från ridskolan... Men det var det jag hade råd med, och mina föräldrar var inte speciellt hästkunniga. Så ja, det blev Picasso... Varför? För att jag alltid hadee drömt om att få äga en rödskäck.
 
Tyvärr så visades det något månad efter köpet att Picasso mer eller mindre var "trasig"... Jag blev erbjuden en ny ponny från personen jag hade köpt henne ifrån. Men redan då var jag alldeles för fäst vid henne för att kunna utföra ett byte. För jag menar, om hon inte hade kommit till mig, vart hade hon då hamnat?
 
Picasso har lärt mig ett och annat om kämpaglöd och att älska. Hon fångade mitt hjärta som ingen annan levande organism någonsin gjort. Men hon krossade det också när jag fick inse att loppet var kört. Efter sju år av kämpande gick det inte längre. Hennes kropp gav upp, men hennes livsglöd brann in i det sista... Hon var, och är, mitt allt. Jag har henne tatuerad förevigt på min kropp och jag har fantastiska minnen som går på repeat inne i mitt huvud.
 
Jag kan inte skriva mer om Picasso. Hon var mitt liv, och är en stor anledning till att jag i dag har lite svårt för att öppna upp mig och ofta anses som "kall". Mycket av mig dog med henne.
 

CAPPUCHINO

Cappuchino var en SWB valack född 2002. Han köpte jag av ren slump i början av 2010, med en enda anledning - jag tyckte synd om honom. Putte, som vi började kalla honom, hade fått genomlida mycket i sitt liv, innan han sedan bosatte sig hos mig. Det blev hans sista flytt i livet, eftersom hans liv olyckligtvis inte gick att rädda. Cappuchino somnade in i början av 2012, han blev befriad från sin smärta som funnits där och ställt till det för honom under flera års tid. Och jag är glad över att ha undersökt hans beteende, istället för att skylla det på "dumheter", som andra hade gjort.
 
Hur som helst så var Putte en väldigt snäll häst, egentligen. Men hans dåliga sidor kom garanterat från smärtan som var mer påtaglig i perioder... Han hoppade fantastiskt, och vi hann starta en tävling tillsammans. Med en rosett hem som resultat!
 
Olyckan
Något som har format mig som hästmänniska, och som fått mig att se annorlunda på livet generellt, är ridolyckan som jag var med om under sensommaren 2010. Jag och Cappuchino red runt på stubbåkern utanför stallet när han helt plötsligt började gå emot skänkeln. Något som jag lite snabbt hade tänkt korrigera, men som på en millisekund gjorde att jag låg platt på backen. Cappuchino hoppade rätt upp i luften. Det var alltså ingen stegring, utan han hoppade rakt upp i luften och slog bakåt. Likt ett försök till en dålig bakåtvolt... Tack och lov så slungades Cappuchino och jag bort ifrån varandra. Och när jag låg på marken, chockad över vad som hänt, så såg jag min häst liggandes två meter höger om mig, innan han reste sig och sprang i väg till stallet. Sen kollade jag till vänster, och där, precis intill min nacke, låg en stor sten.
 
Man kan sumera hela händelsen genom ordet änglavakt. Utvägen kunde ha blivit en helt annan. Antingen så hade jag blivit krossad under min häst, eller så hade jag med all sanolikhet brutit nacken på stenen. Denna gång klarade jag mig med frakturer i ryggen. Frakturer som inte läker, utan som jag fått bygga muskler runt tack vare sjukgymnastik till en början efter händelsen. Och som jag sedan utvecklat i ett strikt gymmande.
 
Jag hyste aldrig några agg mot Cappuchino efter händelsen. Han gjorde det han var tvungen att göra - få bort smärtan. Och jag tackar honom för tiden jag fick, och jag tackar honom för allt han lärde mig och för den hästmänniska jag blivit. Och jag är glad över att jag såg igenom hans skal och därför såg den verkliga anledningen till hans betéende. Något som ingen annan gjort.
 
 

AXÉLLS OPRAH

Axélls Oprah är ett sto född 2007 av rasen Dansk Palomino. Hon har varit i min ägon sedan hon var fem år, och det är helt obegripligt hur snabbt tiden flyger i väg... Tillsammans har vi startat hoppning upp till 120 cm, med placeringar upp till 110.
 
Oprah är en fantastisk individ med en enorm personlighet. Tyvärr så har vi fått uppleva tuffa tider ihop... Bland annat en stöld och en operation. Men den största käftsmällen kom en dag under sensommaren 2017, där Oprah blev så gott som utdömd. Jag hann ansöka om triangelmärkning men valde att lita på min magkänsla och drog mig ur i sista sekund.
 
I dag är Oprah en frisk häst, så gott som i alla fall. Hon behandlas med IRAP två gånger om året för att hålla efter den lyckade operationen. Och hon är värd varenda chans hon kan få, för hon älskar livet. Och hon älskar att vara mig till lags, åtmsintone när vi både arbetar på varandras villkor. För som sagt, hon har en enorm personlighet, och långt därinne bor en diva, en diva som man inte kör över.
 
Oprah är min bästa vän, och vi ska alltid vara tillsammans.
 
Mål?
Att komma tillbaka till 120 klasserna igen, om allt känns bra. Vilket det verkar göra. Hon har nämlingen aldrig känts så här fin tidigare. Jag är hoppfull!
 
 

LINN ZTRELIN

Tjejen bakom bloggen är jag, Linn Ztrelin. Jag är 24 år gammal och bor i en mysig lägenhet i den lilla staden Vadstena på Östgötaslätten. Kvinnan i mitt liv heter Oprah, Axélls Oprah. Men vi är inte sambos, snarare särbos, eftersom hon bor i stallet som ligger strax utanför stan. Där Oprah står finns mysiga boxar, luftiga uppbindningsmöjligheter, paddock, ridhus och gräshagar. Stallet ligger granne med en skog där vi får lov att nyttja ett spår, annars far vi runt på slätten.
 
Jag är utbildad multijournalist, och började arbeta som frilansande jouralist åt nyhetstidningen LP(LinköpingsPosten) innan jag ens blev klar med studierna. Hos LinköpingsPosten ansvarade jag för deras shoppingbilaga, LP SHOPPING. Där jag skrev om allt mellan himmel och jord, beroende på tema... Men mest blev det nog mode och skönhetsartiklar...
 
Nu då?
Nu arbetar jag som materialhanterare(a.k.a truckförare) på en enorm industi i Mjölby. Toyota Material Handling(tidigare BT), rättare sagt. Där tillverkar vi truckar som levereras över hela världen... Och konstigt nog så trivs jag väldigt bra, trots att jag inte har någon tidigare erfarenhet av varken truckkörning eller industri. Men med ett härligt gäng av kollegor går kvällarna fort, för ja, jag arbetar ständig kväll. Något som passar mig utmärkt!
 
Utöver mitt "vanliga" jobb på Toyota så arbetar jag även med mina sociala medier. Jag har tidigare haft kontrakt som bloggare hos bloggportalerna HorseSpot och Spotlife. Men beslutade mig i början av 2018 att stå på egna ben igen och ta rodret över allt som har med mig och mina sociala plattformar att göra. Till sommaren är tanken att lägga mig på ett eget hotell, där jag kan sköta annonsering helt med eget styre.
 
Tanken med Oprah?
Oprah blev så gott som utdömd sensommaren 2017. Men med en stark magkänsla övervins även det tungaste beskedet. Och i dag satsar jag och Oprah på att ta oss tillbaka där vi slutade - bättre än någonsin. Detta betyder att vi sakta men säkert smyger oss tillbaka, upp i 120 klasserna igen... För hoppning är det vi älskar, och vi älskar att göra det ihop.
 
 

Godmorgon!

Idag ska Oprah motioneras lite för jag hann tyvärr inte det igår eftersom Picasso var lite lustig. Det var nog mycket som spelade in igår till hennes överkokande. Både att min kusin är ny på Picasso och att hon hade en ny sadel på sig. Dock tror jag inte sadeln var problemet för hon var inte öm eller spänd någonstans på ryggen när jag tryckte och klämde. Men man vet aldrig. Sedan drog jag ut tungan på henne för att kolla i munnen och det såg lite rött och irriterat ut. Nästan som om hon hade fått in något vasst i munnen. Tänker därför rida henne i min egen sadel och med det bettlösa alternativet på micklemtränset så får vi se om hon är lika lustig som igår. Det är även en till som ska få testa att rida Picasso idag. Dock efter att jag ridit igenom henne. Hon måste lära sig att ha flera ryttare på ryggen helt enkelt.
 
Nu ska jag börja pilla på en ny design och sedan ska jag in till Motala och köpa pellets och utföra lite andra saker :)
 
 

Picasso 2 september

Idag red min kusin Picasso. Dock var hon inte sig själv. Min kusin började med en lite orolig hand och då knäppte Picasso av direkt. Antingen hade hon huvudet i skyarna eller så krökte hon ihop halsen. Dock blev det bättre framåt i passet men sen kokade hon över efter första galoppen och då var det kört. Jag bestämde mig då för att hoppa upp fast barbacka. Picasso blev genast lugnare men hon ville fortfarande inte komma ut med halsen och ta ett ärlig stöd på bettet. Har man en orolig hand på Picasso så är det ganska kört direkt.. Som ni ser nedan, spänd underhals och sänkt rygg. Men jag matade på henne framåt och fick då efter lite protest ett stöd och hon kom ut med halsen. Dock var hon fortfarande inte sig själv..
 
Kände igenom henne och tryckte överallt på ryggen och halsen. Ingen reaktion så därför hängde det nog mycket med att Picasso fick en annan ryttare på sig idag. Hon har som jag tidigare nämnt ibland svårt för andra ryttare eftersom hon lätt stressar upp sig för nya signaler. Men det blir nog bättre med tiden..
 
Ursäkta att jag rider utan hjälm, det blev väldigt impulsivt eftersom det inte var meningen att jag skulle rida.
 
 

Måndag

Vad har jag för planer idag? Jo först ska jag ut till gamla stallet och måla lite. Sedan ska jag åka in till Motala för att uträtta lite ärenden. Ska bl.a köpa betfor hos Granngården. Efter det kommer jag ta det lite lugnt här hemma, pyssla med en ny design tex. Där efter ska jag åka och hämta en sadel som jag ska få testa på Picasso. Senare i eftermiddag/kväll ska hästarna ridas. Oprah trimmas av mig och Picasso trimmas av min kusin Isabelle.
 
Vi hörs!
 
 

Wanties

Åååh, vill så gärna införskaffa mig denna snygga hjälp från Antares så småningom.. Dock kommer den endast att användas på tävling. Tycker den är himla snygg. Har aldrig gillat hjälmar från Antares tidigare utan jag har endast gillat GPA. Men det var som att vända på en hand och helt plötsligt hamnade den på min "wanties" lista. Vi får väl se.. Först måste jag samla in pengar till Charlies rean, sedan till en shettis och där efter kanske till denna hjälm.. Eller så börjar jag samla till Göteborg Horse Show nästa år. Vi får väl se!
 
Snygg är den i vilket fall..
 
 

Ny vecka

Ännu en ny vecka. Ingen tävling i helgen vilket är tråkigt. Men på onsdag startar första inomhusträningen i hoppning, tyvärr.. Oprah går mycket bättre utomhus. Hon blir lite instängd i ett ridhus men vi får väl se. Hon har fått en mer bärig galopp nu och blivit mer balanserad i själv så jag kanske inte kommer känna någon större skillnad. Men men, det lär bli spännande i vilket fall och hoppträningarna är alltid det man ser fram emot underveckan! Förhoppningsvis kan jag få med mig någon som filmar också.
 
Anyway, nog tjatat om det. På onsdag kommer även reportaget om mig ut i MVT(Motala & Vadstena tidning). Ni som bor här runt får alltså hålla utkik!
 
Veckoplanering:
Måndag: Oprah trimmas i hagen och min kusin rider Picasso.
Tisdag: Oprah skrittas och Picasso finns det andra planer för.
Onsdag: Oprah hopptränas i NYRK och Picasso vilar.
Torsdag: Oprah vilar och Picasso rids på galoppbanan.
Fredag: Oprah rids på stubbåkern och Picasso rids i hagen.
Lördag: Oprah rids på galoppbanan och Picasso rida över bommar och småhinder.
Söndag: Min kusin + ett par av hennes vänner kommer och rider hos mig.
 
 

Om

Min profilbild

RSS 2.0