Nästa träns

Jag har kollat efter ett nytt träns. Självklart står ett anatomiskt Dyonträns högst upp på listan. Vill sälja Oprahs HG och skaffa ett Dyon till henne. Dock vill jag ha ett till träns att byta med ibland.. Det lutar åt ett Rambo micklem eller ett träns ur PS serien, Jump off Revolution. Det är två träns som är gjorda för att det ska vara så behagligt som möjligt för hästen att ha det på sig. Det tränset jag just nu har siktat in mig på utav dom två är micklem. Tror nämligen det skulle vara bra för både Picasso och Oprah. Visserligen har Picasso sitt Dyon the Difference men jag tror att ett micklem kan vara jättebra för henne med!
 
Någon av er som har ett Jump off Revolution träns eller ett micklem? Vad tycker ni/er häst om det?
 
Jump off Revolution
Alla vår träns i Revolution-serien är designade tillsammans med veterinären Per Martin Andrén, specialist på hästens tänder. Alla detaljer i tränsen är noga genomtänka för att inte lämna något åt slumpen. Med ett Revolution-träns kan du vara säker på att din häst får ett träns som är anpassat efter dess huvudanatomi.
Källa.
 
 
Rambo Micklem Multibridle
Det ultimata tränset. Utformat för hästens välbefinnande, inga tryck på känsliga nervbanor eller hästens framträdande molartänder i ovankäken.

Tre användningsområden:

1. Träns med bett. De speciella clipsen håller
    bettet på plats och ökar bekvämligheten hos
    hästen.
2. Longeringskapson. Fäst longeringslinan i nos-
    grimmans ring.
3. Bettlöst träns. Det finns tre bettlösa alternativ.
    Från mild till stark så att du kan alltid hitta ett
    alternativ som passar just din häst. Du kan
    även använda det som grimma när du tar av
    bettet.
 
Micklem till vänster och Dyon Anatomic till höger.

Kommentarer:

Ida:

Jag tycker att Micklem tränset är otroligt bra på både hästar i hoppning och dressyr. Man kan ju välja om man vill rida med bett eller inte på tränset. Ett otroligt bra träns som funkar bra på mina hästar!

Jag beställde hem Dyon tränset men det passade inte så bra som jag hade trott. Jag beställde hem den storleken som jag alltid har på träns men det passade inte bra för fem öre.

Rambo tränset använder jag mest av alla mina träns och det funkar riktigt bra! Är så otroligt nöjd över det tränset och det var värt varenda öre, stor rekomendation!

/Ida

MandaS. Med travhästen i hjärtat:

Ps tränsen är grymt fula :p
Dock är jag också nyfiken på Micklem tränsen!

Hanna:

Micklem tränset tycker jag är konstiga i storlekarna då inget passade min d-ponny. Hon har lite av ett storhästhuvud och rätt stor nos för att vara ponny så "snokremmen" nådde inte runt. Tog jag en annan storlek blev det för stort överhuvudtaget.. :(

Lizette:

Du har inte funderat på att byta till brun utrustning nu när du endå ska köpa nytt träns och sadel? :) Tror att Oprah skulle vara grymt snygg i brunt läder :)

Olivia - mitt livs citat:

jag tycker helt klart att ett micklem är ett av dom bästa tränsen på marknaden och jag är så glad för mitt. Det är verkligen skillnad på det tränset och "vanliga" träns. Ett av dom bästa köpen jag gjort och jag är helnöjd! Rekommenderar det starkt! :)

Charlotte:

Jag har ett Jump off Revolution träns :D och det är så grymt snyggt och passar jätte BRA :) jag rekommenderar det här tränset starkt :) kolla min blogg så finns det bilder http://mystaars.blogg.se/2013/may/tranger.html
:D sen så är det så himla smart hur det är designat!

Tina:

Jag har Jump off tränset och det är jättebra läder redan från början och min häst verkar tycka att det är behagligt:) Jag tycker dessutom att det är snyggt ;)

Johanna:

Jag har ett ps träns till min häst, dock inte exakt den modellen utan det med platt nosgrimma, kommer inte ihåg vad den heter. Och jag är SÅ nöjd, min häst har helt slutat lägga tungan över bettet, slänga med huvudet och har blivit väldigt mycket mjukare i munnen sen jag köpte det. Så jag kan verkligen rekommendera ps träns! :)

Carolin :

Jag har Rambo micklem till min stora. De har gjort stor skillnad på henne! Hon var lite skakig med huvudet o höll på med bettet innan med vanligt träns men detta har hon slutat med när jag använder micklem tränat.

Sen tycker jag att micklem är MYCKET snyggare än PS träns, sitter mycket bättre dessutom, enligt min mening.

Så jag tycker du ska satsa på ett micklem, är ju oxå ett plus när man kan använda clipsen och på så sätt få bettet att ligga mer stil + få lite mer hjälp om hästen blir stark.

elina:

hello! jag har ett svart Jump off Revolution från PS som jag säljer för 1300 om du är intresserad! Köpte det i mars och ENDAST använt på 3 payn jumper och enstaka träningar. = i riktigt fint skick med andra ord :) i storlek full :) hör av dig om du är intresserad! eliinaa_jonss0n@hotmail.com eller 0720465776

Linda Andersson:

Och jag är stormförtjust i PS tränsen. Har flera stcken hemma och jump off samt flying change är mina klara favoriter! Och hästen funkar super på dom! :)

Kommentera här: