Är det så svårt?

Något som många, och då menar jag verkligen måååååånga har svårt för är att glädjas åt någon annan. Bitter avundsjuka är något jag verkligen inte kan med. Jag tycker det är jättekul när det går bra för andra. Jag blir i stort sätt lika glad själv när jag ser någon annan som är lycklig över något oavsett vad det är! Det kanske är någon som hoppat en banan för första gången? Eller det kanske är något som ridit de där nollorna i 120 och kvalat in till 130? Varför kan vissa inte glädjas åt att andra lyckas?
 
Många kan inte unna andra lycka av olika anledningen. I grund och botten beror detta säkert på avundsjuka. Det är så extremt vanlig inom denna sport. Vissa kan verkligen inte unna andra något gott..
 
- Nej men hon har ju fått den där jättedyra hästen av sina föräldrar. Hon förtjänade inte att vinna 140 klassen!
 
Någon som känner igen en mening som är snarlik denna? Hör man inte ofta att folk säger något som detta? Varför ska inte denna personen förtjäna detta? Bara för att hennes/hans föräldrar köpte en dyr häst? Är det förbjudet? Får inte den personen också känna lycka? Alla har olika förutsättningar till att lyckas. Vi har våra egna öden att följa och oavsett vad det är så ska vi kunna glädja oss åt andra. Det är faktiskt inte så svårt.. Men visst, såklart finns det vissa människor som man faktiskt inte gillar av någon anledning. Vi kan faktiskt inte gilla alla. Men då ska man ha en bra anledning till det. Personen i frågan kanske har bettet sig elakt eller gjort något för att få dig att må dåligt? Ja, då är det klart att man kanske inte vill unna den personen all lycka..
 
Men bygg inte fördomar runt en person och önska inte den all olycka bara för att du i grund och botten är avundsjuk eller inte vet hur den personen faktiskt är. Vad har du för rätt att döma en människa på förhand? Gläds åt personer - oavsett vilka dom är.
 

Kommentarer:

Lina Green♡:

Håller med!

FRIDA!!:

Du har såååå himla rätt!! Jag är så extremt trött på människor som måste va bäst och kunna allt.. Var glad för nån annans skull och ge nån annan plats i centrum, ska det va så svårt att va snäll mot någon bara för att den har det du vill ha? Gläds åt det ist! Synd att inte fler är så :/

EMILIA SVEDLIND:

Jag håller med dig på pricken!!

Lina Green:

Håller så med!! Det är viktigt att känna empati och att också glädjas för andras framgång istället för avundsjuka ♥

Anonym:

fasst de är ju det att många som har dessa ponnyer/hästar för 100.000 OFTAST inte rider sådär jätte bra och många ser rosetter och placeringar som ett tecken på bra ridning, ja det finns dom som rider väldigt fint på dessa ponnye/hästar men många har aldrig lärt sig riktigt utan bara suttit och styrt och ponnyn/hästen sköter resten.
MEN man ska absolut inte vara avundsjuk på dessa människor bara för att dom vinner en LB, de som kommer längst är de som börjar med outbildade ponnyer/hästar och rider dom på ett sätt så att man tar dom till högre klasser.
ex. Rolf-göran Bengtssons första ponny var en outbildad shettis, denna ponny startade han LA med om jag inte minns fel.

Svar: Menar du att dom inte förtjänar att känna lycka?
Linn Ztrelin

Anonym:

jo, självklart! men det jag menar är att folk inte ska lita lita blint på att man är en duktig ryttare bara för att man har många rosetter på sin vägg, självklart har många kommit dit eftersom att dom är bra ryttare, men lika många har köpt sig till framgång, dessutom tror jag att man uppskattar en seger eller placering om man jobbat sig till den och inte åker till en tävling med vetskapen om att man kommer att komma hem men två blågula rosetter eftersom att hästen är så pass rutinerad och har gått dom högsta klasserna.

Svar: Jo, det håller jag med om. Dock var det inte det mitt inlägg handlade om. Därför jag undrade :)
Linn Ztrelin

Anonym:

okej, kanske läste lite väl fort ;)

Ida:

Tycker alla, oavsett hur, är förtjänta av att få känna glädje och lycka..
Varför är många hästmänniskor så elaka är min standard fråga..
Vi blir ju glada när andra säger något positivt right? Varför kan inte alla vara lika goa och säga snälla saker tillbaka?..

Man blir glad av minsta lilla kommentar, typ, Söt,fin,vacker häst, snyggt schabrak..
Bara att småprata lättar upp ju :)

Kommentera här: