Trötter

Gjorde stallsysslor till tre hästar. Ganska segt faktiskt om jag ska vara ärlig. Särskilt när man är pedantisk.. Men men, när jag väl blev klar med allt så tog jag in hästarna. Picasso åt lite och kollade runt som vanligt. Sen la hon sig ner och tog en powernap. Ska rengöra hennes flughuva så att hon kan börja använda den nu när flygfäna börjar komma. Hon blir så trött efter att ha varit ute i hagen för hon skakar så mycket på huvudet..
 
Dock var hon väldigt söt ;)
 
 
 
När hon hade snosat klart så började jag göra henne i ordning. Picasso fick inviga showpannbandet! Dock tror jag det gör sig bättre på Oprah faktiskt. Picasso passade inte riktigt i den färgen. Men hon är så söt i alla fall! Anyway, passet gick bra. Tog ett par skutt på det låga hindret som stod framme. Hon taggade till ordentligt efter och blev lite okoncentrerad. Slutade där och skrittade sedan ut och hon skötte sig riktigt bra.
 
Hoppade även upp på en annan häst av grövre modell. Skulle rida igenom honom åt min kusin och oj så arg han blev på mig. Inte ville den där latmasken jobba inte! Så efter lite övertalning blev han väldigt trevlig, haha! ;)
 

Nu - stallet

Ska dra ut till stallet nu och rida Picasso. Tänkte klä upp henne lite och bjuda på några bilder ikväll. Kommer bli spännande att se hur hon ser ut.. Men allt klär en skönhet eller vad brukar man säga? Hihi, anyway Oprah ska få sin sista dos Metacam och Marwin kommer jag longera med chambonen så han får jobba själv. Tror ha behöver det väldigt mycket för att slappna av och jobba utan ryttare. Han behöver lära sig att stadga upp sig själv och inse att det är jobbigt att springa i 100 km/h.
 
Blir nog bra. Mer uppdatering kommer ikväll!
 
Jag pepptalkar med Kackerlackan.

Långa huvor

Något som jag tycker är jättesnyggt men inte äger själv är långa huvor! Ni vet sådana som man knyter fast i nosgrimman på tränset? Många tycker dom är jättefula men jag rent av älskar deras utseende! Oprah har berättat för mig att hon vill ha minst tre stycken.. En svart, en brun och en vit. Den vita vill hon ha till sitt Cristina Sports schabrak och med showpannbandet över. De andra huvorna är mest "bra att ha = matchar till allt" huvor.
 
Dessa nedan är från märket Lá Kim.
Vad tycker ni om långa huvor?
 

Freeeedag!

Underbara fredag! Gud vad veckan har gått fort.. Idag jobbar jag från 8 till 15.30 så uppdateringen kommer bli lidandes. Men jag hoppas kunna bjuda på lite bilder ikväll. Ska nämligen rida Picasso igen och Oprah ska även få sin sista dos Metacam och sedan får jag börja rida henne. Weeeiii! Har dock tre hästar att motionera i helgen. Marwin ska få sig en omgång med chambonen idag om jag hinner. Tror det kommer göra honom gott eftersom han är så pass obalanserad i galoppen. Nu får han jobba utan ryttare och balansera upp sig själv.
 
Anyway, vad händer i helgen då? Jo jag får troligtvis besök av Alvina som kommer hit. Hon ska hjälpa mig fota sponsorprylarna på Picasso och så ska jag slänga upp henne på någon av mina hästar ;)
 
 
Vill du ha likadana prylar som Oprah? Klicka då HÄR.

Hoppträning med Marwin

Sådär! Nu är jag hemkommen från hoppträningen på en vit ponny. Aldrig hoppat honom förut och det var första gången på läääänge som jag red honom. Tänker inte skriva ut så detaljerat eftersom han inte är min. Istället fattar jag mig kort och skriver att det var lite si och så under framridningen. Att bli riden på yttertygeln var något nytt för honom och han var inte så nöjd över det. Så hans ägare har mycket arbete kvar med honom just i markarbetet. Dock ett roligt arbete och dom kommer säkert känna skillnad så småningom! :) Till hoppningen gick det faktiskt bra! Inget fulstopp eller dylikt och hoppa kan han!
 
Kortfattat, han är roligare att hoppa än att rida på marken.. ;) Dock behöver han mycket markarbete så att hoppningen blir bättre. Tyvärr har jag ingen film att bjuda på då jag glömde ladda batteriet.. Men ett par bilder har jag i alla fall! Hans ägare kommer säkert få mycket kul med honom i framtiden! :)
 
 
 
 
 
 
 

Bus Ella idag!

 

Äntligen!

Nu har pannbandet från Tophorse anlänt. Dock ligger Cristina Sports schabraket och showpannbandet i garderoben för tillfället tills det är dags att invigas. Är jättespänd på att se hur Oprah kommer se ut i det. Så himla fiiiiiiint! Tror att pannbandet invigs på tisdag när jag ska prova ut sadlar. Tänker ha mitt Eskadron Next Generation med ;)
 
Snyggt!
 

Torsdag morgon

Godmorgon! Idag ska jag åka och kolla på sommarbetet och så ska jag även räkna ut lite saker. Har en del att fundera på och räkna ut sen får vi se vart detta leder. Spännande kan det bli i alla fall om det nu skulle bli av. Vi får se helt enkelt. Kommer även skicka iväg lite roliga mejl och senare under eftermiddagen åker jag ut till stallet för att göra stallsysslorna. Sen ska jag göra iordning Marwin för hoppträning i NYRK. Marwin är som jag tidigare nämnt en D-ponny som jag ska hjälpa till att rida nu i några dagar. Tar med mig honom på dagens hoppträning eftersom han behöver komma ut och se lite. Han har en tendens att tvärnita på hinder som är uppbyggda av mer än vanliga bommar... Vi får väl se vad jag kan göra för underverk helt enkelt. Under Ingrids träningar består hindrena nämligen av mycket palissader, grindar och andra i fyllnader.. ;) Om han har skitig man så kommer jag nog att knoppa den faktiskt. Tål verkligen inte smutsiga manar och Marwin är helvit så det går verkligen inte att ungå en skitig man om han har bestämt sig för att göra ett par rullninagar i hagen!
 
Anyway, det kommer säkert bli kul! Kameran och filmkameran följer med om det skulle vara av intresse!
 
Bild från när jag jobbar igenom Marwin en snabbis förra året.

Är det så svårt?

Något som många, och då menar jag verkligen måååååånga har svårt för är att glädjas åt någon annan. Bitter avundsjuka är något jag verkligen inte kan med. Jag tycker det är jättekul när det går bra för andra. Jag blir i stort sätt lika glad själv när jag ser någon annan som är lycklig över något oavsett vad det är! Det kanske är någon som hoppat en banan för första gången? Eller det kanske är något som ridit de där nollorna i 120 och kvalat in till 130? Varför kan vissa inte glädjas åt att andra lyckas?
 
Många kan inte unna andra lycka av olika anledningen. I grund och botten beror detta säkert på avundsjuka. Det är så extremt vanlig inom denna sport. Vissa kan verkligen inte unna andra något gott..
 
- Nej men hon har ju fått den där jättedyra hästen av sina föräldrar. Hon förtjänade inte att vinna 140 klassen!
 
Någon som känner igen en mening som är snarlik denna? Hör man inte ofta att folk säger något som detta? Varför ska inte denna personen förtjäna detta? Bara för att hennes/hans föräldrar köpte en dyr häst? Är det förbjudet? Får inte den personen också känna lycka? Alla har olika förutsättningar till att lyckas. Vi har våra egna öden att följa och oavsett vad det är så ska vi kunna glädja oss åt andra. Det är faktiskt inte så svårt.. Men visst, såklart finns det vissa människor som man faktiskt inte gillar av någon anledning. Vi kan faktiskt inte gilla alla. Men då ska man ha en bra anledning till det. Personen i frågan kanske har bettet sig elakt eller gjort något för att få dig att må dåligt? Ja, då är det klart att man kanske inte vill unna den personen all lycka..
 
Men bygg inte fördomar runt en person och önska inte den all olycka bara för att du i grund och botten är avundsjuk eller inte vet hur den personen faktiskt är. Vad har du för rätt att döma en människa på förhand? Gläds åt personer - oavsett vilka dom är.
 

Rekommendation

Vill verkligen rekommendera och tipsa mina läsare om kylleran från Eclipse. Den heter Swede Clay och är verkligen superbra! Har använt den endast en gång men är redan såld. Leran är väldigt lätt att applicera på tex hästens ben som jag gjorde igår. Applicerade ett lager på Picassos framben efter ridpasset i paddocken och hennes ben kändes så himla fina idag och hon rörde sig som om hon svävade på moln när hon kom travandes till mig i hagen.
 
Såhär står det om produkten hos Sharpman:
 
Kylande benlera för häst. Används efter hårda arbeten samt vid den dagliga skötseln av tävlingshästens ben.

Fungerar som en värmeväxlare genom att dra åt sig värme ur hästens ben och avge den till luften utanför. Därigenom tränger kylan allt längre in och ger en djupverkande effektiv avkylning. Används och rekommenderas av topptränare och veterinärer.
Produkten innehåller inga dopingsubstanser och är packad i plasthinkar med tätslutande lock.
Utförlig bruksanvisning finns på hinken. Färdig att använda, lätt att stryka på.
 
 

Sadelinpassning

Idag ringde Sharpman till mig och på tisdag får jag komma och prova ut sadlar! Tar med mig min egna för att se ifall den ligger bra. Förhoppningsvis går det att göra något åt den men jag ska prova ut lite nya sadlar i alla fall. Ska bli kul att få komma igång med henne igen och nu med en sadel som passar henne som handen i handsken förhoppningsvis. Dock har återförsäljaren av Bruno Delgrange inte svarat mig så vi får väl se om det blir någon utprovning av dom sadlarna. Men men, en Antares skulle ju inte sitta helt fel.. Dock tror jag inte Oprah kan ha en sådan tyvärr då hon har hög manke.. Buhu.
 
Men nu är det på G i alla fall! :)
 

Ella


Mark Todd

Många tror att det är ett anatomiskt Dyonträns mina hästar har på bilderna. Men låt er inte luras! Det är ett Mark Todd som jag har fått låna av min vän Alvina. Fick låna det för att se hur mina hästar skulle se ut i ett Dyon. Själv tycker jag att dom bär upp det riktgit fint! Det ser exakt likadant ut som ett Dyon förutom att det är pullback knäppning på detta. Om jag ska vara ärlig så börjar jag gilla pullback knäppningen i skillnad mot de vanliga knäppningen på nosgrimman som Dyon har. Om Mark Todds träns hade funnits med silverspännen så hade jag lätt köpt ett sådant före ett Dyon. Det är trots allt en prisskillnad på de två tränsen! Dock har Dyons anatomiska träns kommit ut med silvriga spännen och då faller Mark Todd på mållinjen..
 
Alvina köpte sitt Mark Todd träns hos Tophorse. Tror dock inte det finns kvar tyvärr.
 

Onsdag

Dagen kommer innehålla vakt av valp nu på förmiddagen. Vi vill inte lämna Ella ensam den första tiden så därför får vi i familjen turas om med att vara hemma några timmer osv. Sen är det jobbcoachen som kallar och där efter tar jag en sväng på stan. Måste köpa lite smink, hähä. Sen ska jag rida Picasso igen om vädret blir fint. Idag tänker jag banne mig fota sponsorprodukterna om solen kikar fram.. Tror jag rider i mina vita stövlisar också :)
 
Oprah fick sin första dos Metacam igår och nu återstår tre dagar till. Sen får jag rida! Eller, egentligen hade jag fått rida för längesedan men jag är lite kinkig vad gäller mina hästar.. Ska dock experimentera lite med sadeln och se ifall jag hittar någon annan padd som kan duga tillsvidare. Vill nämligen inte rida barbacka eftersom det då blir ett tryck precis där hon är öm. Tycker därför att en sadel med en bra padd som utjämnar trycket över ryggen är ett bättre alternativ.
 

Picasso 28 maj

Red Picasso nu under kvällskvisten. Testade att rida i ett "vanligt" träns som jag skrev i förra inlägget. Funkade faktiskt väldigt bra må jag säga! Det märks att Picasso har blivit mycket mer avspänd tack vare sitt Dyon the difference träns för nu kan jag sätta på ett träns med ett helt vanligt nackstycke! Anyway, det gick bra utifrån de förutsättningar hon har och med tanke på att hon har vilat ett tag. Traven var jättefin och även galoppen stundtals gånger. Dock lite framtung under galoppen ibland och hängde gärna i handen. Men det är bara att jobba på. Rullar endast runt lite på henne i en låg form nu när jag sätter igång henne så kan inte kräva att det ska gå fläckfritt med en ponny som hon.
 
Men men, hon känns i vilket fall jättefräsch! :)
 
 

Om

Min profilbild

RSS 2.0