En urflippad och en lugn

Jag vet inte vad det är med Oprah just nu. Tycker vårkänslorna borde kommit för längesedan men dom kanske kommer nu istället eftersom hon fått andra kompisar i hagen bredvid? I vilket fall, höll mig till galoppbanan eftersom hon var lite urflippad idag. Jättelugn och mysig i stallet men så fort vi kom ut så var hon som en tickande bomb. När vi började trava så gjorde hon fyra stycken 180° vändningar och for åt andra hållet. Sen när vi övergick till galopp så gick det så bra som det bara kan gå i stort sett. Hon är jäkligt underbar i galoppen nu men jag har väldigt mycket häst att rida. Sen när jag skulle skritta av så gick en av grannarna med en gräsklippare. Vi skulle gå förbi den och sen började deras hundar skälla och då ställde sig Oprah på bakbenen och stegrade upp i skyarna + att hon tog en jäkla kraft med bakbenen och hoppade jämfota 1m ovanför marken samtidigt. Efter det gjorde hon så en gång till, fast lite mindre. Kände under hela ridturen att hon tickade som en bomb, och nu exploderade hon. HAHA, fy satan! Jag vara flera meter över marken och människorna runt om höll på att tappa hakan. Men men, utöver att hon var lite knas titt som tett men hon var jättefin när hon inte hittade på något annat... ;) Hon känns så fräsch som hon bara kan blir! Underbart!
 
Sen skulle vi släppa ut henne i hagen igen men då fick hon rycket i hagen också. Jag fick ta in henne en stund så att hon inte skulle hoppa över staketet. Hon var helt tokig idag, stört! Kan bli intressant att se hur hon reagerar på tävlingen nästa vecka...........................................
 
Anyway, sen körde vi Picasso igen. Lovade film men tyvärr glömde jag ladda videokameran... Men knäppte ett kort lite snabbt i alla fall och allt gick jättebra idag. Hon drog min pappa och han som hjälper mig att köra in henne samtidigt medan jag ledde och hon reagerade inte ens. Duktig ponny!
 
 
 


Ninja och Ella

Knäppte några kort på Ninja och Ella när jag och pappa var ute på fjärrvärmeverket nyss. Det är ett perfekt ställe att rasta hundarna på. Vi kastar boll i flishögarna och då får om minsann jobba! Dock vågar inte Ella ge sig upp i de stora flishögarna, men det kommer ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Cristina Sport

Köpte som ni säkert vet ett Cristina Sport schabrak när jag var på Göteborg Horse Show i april. Det har sedan dess bara legat i min garderob och väntat på att invigas. Det var inte för än igår jag la det på Oprah för att se hur hon skulle se ut. Hon var så fin i det och hon kommer få inviga setet nästa vecka! Det blir detta schabrak, showpannbandet, vita Veredus senskydd och mina vita ridstövlar. Kommer inte finnas något snyggare! Skulle inte vara helt fel med en lång vit huva också till.. ;)
 
Sneak peak!
 
 

Söndag

Jag funderar på om jag ska åka och köpa ett par bättre hinkar.. Just nu har jag bara runda hinkar som jag hänger på väggen. Jag behöver hinkar med platt baksida så att dom kan hänga stadigt jäms med boxväggen. Tyvärr fungerar inte vattenkopparna i stallet så därför måste hästarna ha vattenhinkar. Dock häller Oprah ut hinken VARJE natt så ena sidan av boxen är som en sjö ibland.. Hon ska vända upp och ner på hinken och leka med den, eller hoppa på den.. Liiiite irriterande men det går inte att bli sur på henne när hon tar fram sin "men vaaa, det var inte jaaag.." - face. Hon får puppy eyes och gullar så fort hon gör något som hon vet är fel. Blö x)
 
Men men, idag ska vi fortsätta med vagnen på Picasso och Oprah ska ridas. Tar något varv på galoppbanan och sedan ger vi oss ut på upptäcktsfärd. Vi får väl se hur det går med mitt nervvrak! Dock är det väldigt bra här ute för hästar som är osäkra att rida ut med. Inga idioter som gasar på med fyrhjulingar så fort de får syn på en häst och inte heller några arga bönder som jagar oss med gaffeltruck...... Det finns människor till allt tyvärr.
 
 


Glöm inte anmäla er!

Ni har väl inte glömt att anmäla er till mina bloggtävling? Vem vet, kanske du blir den lyckliga vinnaren av detta extremt snygga fleecetäcke? Vill du inte ha det själv så kan du ju antingen ge bort det eller sälja. Du kanske har lyckan denna gång :)
 
Klicka HÄR för att komma till tävlingen.
 
 

Finslipa utrustningen

Tvättade och smörjde in vissa delar av min utrustnings samling idag. Min underbara sadel fick sig en omgång, freejumplädrena, stigbyglarna blev tvättade, båda martingalarna blev smorda och lika så Oprahs träns + båda magplattorna. Putsade mina tretorn lite också. Imorgon får alla benskydd en omgång med. Känns bra såhär efter och ju äldre jag blir desto mer noggrann blir jag med att vårda om mina läderprodukter känner jag.. ;)
 
Är totalt förälskad i min sadel. Snyggare och skönare har jag aldrig skådat/provat! Kan hända att Bruno Delgrange är lika underbar med!
 
 
 

Debut med vagn!

Idag åkte vagnen på. Fick den reaktion jag förväntade mig till en början; ingen alls. Picasso gick där som om hon gjort det 1000 gånger tidigare. Det var sen när hon började tagga till som det lilla problemet kom. Eller, problem och problem, klart det blir ovant! Men när hon blir taggad så börjar hon takta på sniskan. Och det går såklart inte med en vagn då det tar stopp för rumpan. Då for hon rätt fram istället några gånger på han som hjälper mig att köra in henne. Vi bytte sen så att jag gick med henne efter hon känner mig och skulle aldrig få för sig att dunsa in i mig. Då gick det jättebra även fast hon försökte börja takta på sniskan ett par gånger. Men hon lär sig :)
 
Han som hjälper mig att köra in henne äger stället som jag har hästarna på nu och han har haft många travhästar genom åren och kört in. Han är imponerad över hur pass lugnt och cool Picasso är vid nya saker! Vissa brukar dansa på två ben så fort dom känner tyngden av en vagnen. Men inte Picasso inte!
 
Imorgon kör vi igen. Men denna gången håller vi oss bara på travbanan så att hon inte taggar allt för mycket!
Filmade eller fotade inget idag tyvärr. Imorgon kan jag där emot lova film! :)
 
 

Klick klick

Vad gör Linn medan hon väntar på att åka ut till stallet? Såklart bränner pengar.. För mycket pengar. Skorna var ett så onödigt köp egentligen. Men shit vad snygga dom är.. Ett par platå Converse kommer snart vara i min ägo men det tryter lite på bankkontot! Nu får jag sälja av lite saker för att ha råd att försörja mig själv till nästa lön, haha.. Men men, foder är köpt, hästarna skodda, tävlingarna betalda. Så jag tror jag klara mig på de pengar jag har kvar ;)
 
Anyway, köpte en piké från Gina tricots Falsterbo kollektion. Och så köpte jag som sagt ett par låga platå Converse. Dom var nedsatta på Zoovillage så var bara tvungen att klicka hem dom!! Nu väntar jag på fyra paket. Ett från Strömbergsgården med mitt micklemträns, ett från Emmishopen med mina vinstprodukter(schabrak,hundhalsband, fodertillskott), ett från Gina tricot med min piké och ett från Zoovillage med mina skor :)
 
Älskar att shoppa! Dock ska jag eventuellt ha råd till en liten Göteborgsresa med..
 
 

Ella


Lördag

Ska börja dagen med att åka in till Motala och lämna lite papper. Sen ska jag åka ut till stallet och fortsätta inköringen av Picasso. Idag åker vagnen på vilket blir jättespännande! Kommer även rida Oprah. Tar nog en tur på henne till skogen som jag var med Picasso igår. Vi får väl se hur det går! Tar eventuellt en galopp på galoppbanan först så att hon blir lite avslappnad!
 
 

Comeback

Gaga gjorde comeback på pride i New York igår. Hon höll tal och sjöng för jämställdheten. Nu är Artpop nära.
Världens bästa människa.
 
 

Tiden rinner iväg!

Har spenderat mesta tiden av dagen i en bil. Har skjutsat lite folk och hann precis att ta en sväng på Picasso innan nästa biltur skulle börja. Picasso har inte blivit riden på ett par veckor eftersom hon tappat skor. Men nu ska vi komma igång igen. Hon har hållits igång med tömkörning och idag mjukstartade vi med en kort uteritt för att kolla in nya stället. Lite trav och en kort galopp. Kan uttrycka henne med flera ord efter dagens tur. Glad, het, taggad och starksåinihelvete. Men hon kändes inte stel vilket är huvudsaken! :)
 
Nu ska vi sätta igång och komma i trim igen. Mycket övergångar och sätta lydnaden på plats. Sötponny!
 
 

Fredag

Ursäkta min dåliga uppdatering! Idag har jag inte haft tid att blogga men snart ska jag skjutsa iväg pappa till ett ställe och sen ska jag ut till stallet. Tänker tömköra Picasso med skacklorna en kort stund och sedan tar jag av körutrustningen och sätter på sadeln istället. Ska ge mig ut på en liten runda för att kolla in allt.
 
I helgen åker vagnen på! :)
 
 

Shopping

Vann ett presentkort hos Emmishopen och beställde hem fyra saker! Bland annat ett efterlängtat Hv Polo schabrak. Dock är det i storlek cob så vi får väl se hur det kommer sitta. Får sälja det i värsta fall. Sen beställde jag ett halsband till Ella. Ett svart med champagnefärgade strasstenar. Tror det kommer se jättefint ut på henne! Sen köpte jag nödvändiga saker så som e-vitamin till Oprah och magnesium till Picasso.
 
Nu väntar jag på detta och mitt micklemträns!! :)
 
 

Kvällens hoppträning

Tyvärr kunde inte pappa filma eftersom han vill se mig med egna ögon.. Men men, vi får ta det nästa gång! I vilket fall så är jag jättenöjd med dagens träning. Oprah känns fräschare än någonsin och jag tror sadeln spelar in mycket men också att vi kör ordentliga trim på galoppbanan. Oprah känns mycket starkare och orkar mer. Hon blir inte alls lika tung handen och bara sätter iväg längre. Känns jättebra att hon gör sådana framsteg!
 
Vi hoppade en bana på 11 hinder och 12 språng. Oprah var jätteduktig! Har inte så mycket mer att tillägga. Jag är jättenöjd. Det går framåt och jag taggar ordentligt till nästa veckas tävling! Nu sätter vi den sista nollan och kvalar in till avd a, inga mer pet på sista hindret!! :)
 
 

Om

Min profilbild

RSS 2.0