Hovbroskförbening

Har tidigare nämnt att Picasso inte varit ok. Anledningen till varför jag hävdat det är för att hon varit så himla stel under de senaste ridpassen... I alla fall till i förrgår när hon bara länge på steget och hävde sig på bettet istället. Då drog jag tillbaka mina onda aningar ang stelheten men nu efterhand kanske jag har rätt i alla fall.. Picasso är trots allt en ponny som döljer sina problem in i det yttersta och under förra veckan kände jag att hennes hovbroskförbening i ena framhoven blivit större trots att veterinären inne på Mantorp sa att hennes hobvbroskförbening knappt kunde bli värre eftersom det redan var så pass mycket.. Då led hon inte av det men jag börjar tror att hennes framben börjar bli slitna. Och eftersom hon kändes stel fram ett tag så anar jag att mina teorier stämmer.. Tyvärr..
 
Jag hoppar inte Picasso längre, det är ett stort tyvärr eftersom hon ääääälskar det. Visst, det har väl hänt att vi hoppat över någon liten låg bänk någon gång endast för skoj skull. Annars har jag inte hoppat henne ordentligt sedan vi flyttade till betet. Hon har inte heller ridits fullt ut eftersom jag har anat något under en kort tid. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag vet vad problemet är och det finns inget att göra åt det. Men ändå vill jag veta om hon har ont eller inte.. Tyvärr kan hon inte prata och ändå ifall hon kunnat det så hade hennes läppar varit förseglade vad gäller den saken. Picasso är en ponny som kämpar in i det sista med att visa sig sårbar..
 
När min equiterapeut kommer ut för att behandla Oprah så ska jag be henne ta en kik på Picasso också. För jag vill försöka höra hennes åsikter kring detta..
 
 

Kommentarer:

Daniela:

Åh så himla trist!! :(

Sara:

Usch vad jobbigt. :/ Hoppas det löser sig på ett bra sätt!

Moa :

Ååååh picasso! Hoppas verkligen hon blir bättre! Du förtjänar verkligen inte detta, eller det som hände med Putte! <3
Stora Kramar till dig Linn.

Ellen:

Min kompis (som jag delar bloggen med) åker till en toppen vetrinär i Halmstad. När de på Mantorp har sagt att det inte går att göra något har han i Halmstad fixat allt och hästen är helt frisk igen! De har varit med om det flera gånger. Ska ta reda på mer uppgifter så mailar jag över de till dig!

Ida:

Usch vad tråkigt! Hoppas hon blir bättre ♥

Isabella:

Åh vad synd :/ Hoppas att du kan ha kvar henne ändå, för du planerade väl att ta föl på henne och det skulle väl göra henne friskare?
Håller tummarna för att det blir bättre <3

Anonym:

<3

Andrietta:

Usch, vad tråkigt :(

Tina:

Finns det inget sätt att avlasta hovarna då? någon annan typ av sko, inga skor, plattor? :(

Saga:

Så himla synd! <3 Kan du inte ta föl på henne redan nu så hon får vila? Eller blir hon ännu stelare då? ;(

Kommentera här: