Kvällens hoppträning

Kvällens hoppträning bestod till största del av linjer, brytsvängar och svängar. Snabbt tillbaka och rida an mot nästa. Sådana linjer är extremt, extremt nyttiga för både mig och Oprah. Oprah måste komma tillbaka lättare efter hinder och även jag. Hennes rumpa blir lite som en katapult och därför flyger jag fram en aning i landningen. Dock har det blivit mycket bättre än tidigare men jag har fortfarande lite kvar att slipa på! Red även på det nya bettet och måste säga att jag är jättenöjd! Oprah kändes fin idag och allt gick bara bra! Nu laddar vi för tävling på lördag! :)
 
Tack vare att Annie var där och fotade så har jag några bilder att bjuda på från framridningen, framhoppningen och banhoppningen!
 
 
 
 
 
 
 
 

Stübben Golden Wing

Tack snälla Horsemeup för det nya bettet! Det ska bli jättespännande att testa det och se vad Oprah tycker. Det är ett "4 i 1" bett vilket menas med att bettet ger mig möjlighet att ha det på fyra olika sett beroende på hur mycket inverkan jag vill ha. Jag tänker dock inte använda gagset utan jag kör på sidostycket i översta ringen och tygeln i den stora. Ska bli spännande att se vad hon tycker! Guldvingarna verkar vara super!
 
Pris 899:-
 
 

Varför säljer du inte din ponny?

En av de vanligaste frågorna lyder ungefär såhär;
- Varför säljer du inte din ponny och skaffar en till storhäst som du kan tävla?
 
Mitt svar är ganska komplicerat men kan ändå sammanfattas enkelt. "För att hon är min bästa vän". Enligt mig säljer man inte sin bästa vän, då ska man inte kalla den för det. Skulle ni kunna sälja er vanliga vän(människa) till några okända personer? Nej, tror inte det.. Det hade dock varit skillnad om Picasso inte hade varit Picasso. Dvs inte hade haft det underbara psyket som format vårt band till varandra. Det hade även varit skillnad om hon hade varit frisk.
 
Hade Picasso varit som "vilken häst som helst" för mig. Som tex Putte var och som Oprah är just nu så hade jag säkert sålt henne och skaffat en storhäst till. Men nu är det så att Picasso inte är vilken häst som helst för mig. Hon är verkligen en häst som känner mig till 110%. Och jag litar till 110% på henne. Picasso har aldrig, aldrig gjort något elakt mot mig, inte en enda tendens. Jag har ägt henne i snart 6 år och aldrig blivit biten, sparkad, översprungen eller avslängd av henne. När Picasso blir rädd hoppar hon bara till och sedan tyr sig till mig. Dock accepterar hon min "bubbla" och skulle aldrig få för sig att gå på mig eller fly och hoppa in i mig. Det har aldrig hänt och kommer heller aldrig göra, det vet jag. Dock har hon gjort det på andra människor som hon inte har samma kontakt med, men aldrig med mig.
 
Att ha ett starkt band till ett djur är inget man kan beskriva med ord. Det är något som man endast måste uppleva för att förstår. När jag hon får syn på mig i hagen ger hon ifrån sig ett grovt brummande ljud och spetsar örnen och möter mig(oftast). Om hon inte är tjurig på mig för att jag hämtat henne från hagen för sent så att säga.. ;)
 
Något mer som säger emot är hennes hovbroskförbening och hennes broskbildningar i bakhaserna. Om jag skulle sälja henne så är jag rädd för att någon tröttnar på henne efter ett tag och sedan begär att få avliva henne. För det är ganska lätt med en ponny med den kroppen. Jag skulle när som helst kunna skicka in papper till mitt förskringsbolag och få igenom en avlivning och sedan få ut försäkringspengar till att köpa en ny, frisk häst. Mina hästar är liv och användbarhetsförsäkrade vilker gör att jag kan ta bort dom och få ersättning för det ifall hästen inte håller för det jag vill göra. Dvs hoppning. Picasso har så gott som blivit utdömd av veterinär och hon håller inte för hoppning längre.
 
Försäkringspengarna är inget som lockar mig på långa vägar men det är just det som jag rädd för kan locka någon annan ifall jag skulle råka sälja henne till fel person.. Till en person med grymma kontakter med ett försäkringsbolag och med någon veterinär som de håller knuten runt lillfingret. Då känns det som att allt kan slå igenom även fast jag skrivit till något extra i köpekontraktet.. Picasso älskar livet och är den mest livsglada och sociala häst jag träffat. Även fast hon inte håller för hoppning så är jag glad så länge hon kan ridas på marken några dagar i veckan.
 
Hon kommer alltid stanna hos mig. Hon har det bäst här, där hon får vara sig själv, utan press. Min bästa vän. Inga försäkringspengar i hela världen kan ersätta henne.
 
 
Förlåt om inlägget är lite luddigt men skrev det sen igår för att kunna publicera det idag. Är i skrivande stund supertrött!

Brösta hos Hööks

I den nya katalogen från Hööks hittade jag denna brösta. Den påminner mycket om den bröstan som Tyra Sjöstedt har på sina hästar. Jag tycker den Tyra har är jättesnygg. Dock vet jag inte riktigt vad jag tycker om denna. Har lite svårt för mässingspännen på svart läder nämligen + att jag inte ens behöver en brösta då Oprahs Antares sadel ligger som en smäck. Men 889:- får ni i vilket fall pröjsa för denna.
 
Frågan är bara;
Föredrar ni en brösta som denna eller en"standard" brösta? Vilket är snyggast?(antar att båda typerna av brösta är lika bra till ett hålla sadeln på plats, därför jag endast frågar om utseendet)
 
 

Onsdag - går all in!

Idag är det onsdag om ni inte redan har hunnit uppfatta det... Denna dag innehåller jobb från 07:30 till 16:00 och där efter bär det av hemåt för en liten mellanlandning innan jag åker ut till stallet och fixar. Klockan 18:00 bär det av till NYRK för hoppträning. Jag håller tummarna för att det inte ska komma något regn. Då gråter jag. Min stackars sadel. Men förhoppningsvis är vädret på vår sida och jag hoppas vi levererar en bra känsla innan tävlingen på lördag. Hade suttit fint. Förhoppningsvis har min tränare satt upp någon övning inne i banan som gör att Oprah får tänka tillbaka, hoppa upp sig mer och lyfta på tassarna. Jag ska även försöka vara så konsekvent som möjligt. Hon får inte dratta iväg efter hinder. Då ska jag göra halt innan vi hunnit fram till nästa(vilket gått åt skogen de andra försöken då hon gör luftsprång då).. Men huvudsaken är visserligen att hon är hoppglad. Dock skulle det inte vara helt fel om jag får lite att säga till om med.. ;)
 
Vi hörs förhoppningsvis senare ikväll!
 
 

Mys med världens finaste

Regnet öste ner idag....... Tanken var att jag skulle rida Picasso på pee wee bettet och sedan skulle även min kusin få rida henne eftersom hon ska ha hand om Picasso en gång i veckan i fortsättningen. Tyvärr regnade det så vi stannade inne. Vill inte att min sadel ska bli blöt ;) Får införskaffa mig ett regntåligt ridtäcke som även täcker sadeln. Anyway, Picasso tyckte inte det var fy skam för det. Medan jag höll på i stallet så blev hon ryktad och knoppad av min kusin för skoj skull. Picasso stod som vanligt och njöt medan hon slickade på sin slicksten och fick hallongodisar. Resultatet på knopparna kan man dock få ha en delad åsikt om... ;)
 
Myste med ponnyn också, såklart! Det går bara inte att motstå henne ^^
 
 
 
 

Star Rider ridbyxor

Jag är verkligen jättesugen på att beställa hem ett par ridbyxor från Star Rider. Hade gärna sett mig själv äga ett par marinblåa med vit text och ett par svarta med rosa text. Dock har jag ingen aning om hur de är i storlekarna. Jag har hört att dom är små men vissa säger även att de är normala.. Tänkte därför höra med er som har dessa ridbyxor hur era åsikter är kring deras storlekar och även kvalité. Gillar ni dom? Hur upplever ni att de är i storlekarna?
 
Jag har storlek 36 i mina John Whitaker och storlek S i mina Stud One. Vad borde jag välja i Star Rider ridbyxorna?
 
 

Hovbroskförbening

Har tidigare nämnt att Picasso inte varit ok. Anledningen till varför jag hävdat det är för att hon varit så himla stel under de senaste ridpassen... I alla fall till i förrgår när hon bara länge på steget och hävde sig på bettet istället. Då drog jag tillbaka mina onda aningar ang stelheten men nu efterhand kanske jag har rätt i alla fall.. Picasso är trots allt en ponny som döljer sina problem in i det yttersta och under förra veckan kände jag att hennes hovbroskförbening i ena framhoven blivit större trots att veterinären inne på Mantorp sa att hennes hobvbroskförbening knappt kunde bli värre eftersom det redan var så pass mycket.. Då led hon inte av det men jag börjar tror att hennes framben börjar bli slitna. Och eftersom hon kändes stel fram ett tag så anar jag att mina teorier stämmer.. Tyvärr..
 
Jag hoppar inte Picasso längre, det är ett stort tyvärr eftersom hon ääääälskar det. Visst, det har väl hänt att vi hoppat över någon liten låg bänk någon gång endast för skoj skull. Annars har jag inte hoppat henne ordentligt sedan vi flyttade till betet. Hon har inte heller ridits fullt ut eftersom jag har anat något under en kort tid. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag vet vad problemet är och det finns inget att göra åt det. Men ändå vill jag veta om hon har ont eller inte.. Tyvärr kan hon inte prata och ändå ifall hon kunnat det så hade hennes läppar varit förseglade vad gäller den saken. Picasso är en ponny som kämpar in i det sista med att visa sig sårbar..
 
När min equiterapeut kommer ut för att behandla Oprah så ska jag be henne ta en kik på Picasso också. För jag vill försöka höra hennes åsikter kring detta..
 
 

Vad vill jag?

Jag funderar fram och tillbaka på vad jag vill göra med mitt liv. Ena stunden ville jag bli polis, därför jag gick barn och fritid på gymnasiet. Andra stunden ville jag jobba med hästar. Nästa stund ville jag bli väktare och nu lutar det åt journalist. Eftersom jag gillar att skriva och uttrycka mig i bild och text så tror jag att en journalistutbildning/kurs skulle vara intressant. Den är trots allt en ganska bred utbildning som rör många områden. Antingen tv, tidning eller webb. Jag gillar allt det. Sedan gillar jag även olika typer av skönhetsvård. Har haft i åtanke att gå någon kortare kurs för att bli nagelterapeut också. Jag älskar fräscha och fina naglar. Skulle vara så himla kul att kunna göra egna grymma gelénaglar typ! Det skulle jag kunna ha på sidan av mitt vanliga arbete tex.
 
Dock är jag väldigt förvirrad. Jag har ingen aning om vad jag vill bli. Vill jag gå en utbildning eller vill jag jobba? Vill jag jobba ett tag och sedan gå någon utbildning? Frågorna är många men jag kollade in på den HÄR hemsidan och hittade massor av olika utbildningar och studier. Kan tipsa om den eftersom jag antar att många har samma problem som mig..
 
 

Godmorgon!

Jag är uppe tiiiiiiiidigt för att hinna släppa ut hästarna innan jobbet. Ställde klockan på halv fem så jag kunde ligga och dra mig i en halvtimma. Sen gick jag upp och släppte ut mina odjur, haha. Nu gör jag mig redo för ännu en jobbdag. Efter jobbet ska jag köpa pellets till Oprah och eventuellt en ögonbrynspenna till mig själv om jag orkar åka in till stan i Motala. Efter det ska jag ut till stallet. Oprah vilar men Picasso rids. Ska testa att rida henne på pee wee bettet och så ska även min kusin få rida Picasso eftersom hon ska bli medryttare på henne en gång i veckan så jag får sällskap på uteritter osv :)
 
Nu ska jag fortsätta platta håret! ;)
 
 

Oprah 29 juli

Gjorde en premiärtur med nya nathebettet. Red därför inget krävande pass utan vi red mest in oss på det. Hon sög mycket på bettet och började hänga lite på slutet med tanke på att det är så pass milt. Men annars kändes hon bra. Testade att länga tyglarna emellanåt och hon balanserade upp sig själv jättefint! Innan tävling på lördag ska jag även försöka mig på ett ordentligt dressyrpass på Oprah. Hög och bärig form, mycket tempoväxlingar. Förhoppningsvis kan vi få någon som fotar då med ;)
 
Min lilla gulle gul i kvällsolen!
 
 
 
 
 
 

Pee Wee bett

Som ni säkert såg igår så har jag införskaffat mig ett Pee Wee bett. Anledningen till det var för att jag ville testa det på Picasso och för att Oprahs tidigare ägare hade ridit henne på det. Det är ett bett som är storsäljare i USA och Australien. Det är ett anatomiskt bett som tar minimalt med plats och ligger stilla. Bettet ger dig som ryttare maximal kontroll med minimal inverkan och är skonsamt för hästens mun. Har bara hört positiva saker kring detta bett och det är jättebra att variera. Tror även det kan vara ett bett för Picasso eftersom det har en så smal mundel.  Det borde inte kunna bli lika lätt för henne att nypa åt och hänga. Men vi får se. Ponnyn lyckas med allt ;)
 
 
Hade det i vilket fall på Oprah när jag skrittade ut på henne igår. Tog även några travsteg och hon verkade tillfreds med det. Oprah är trots allt en häst som visar väldigt tydligt när hon ogillar ett bett. Sätter man ett bett i munnen som hon inte gillar så åker man på rodeo, skojar inte. Hade även kontroll på henne när hon brallade ur och hon tuggade inte fanatiskt på det när hon blev lite uppstressad. Så just nu är det bara positivt!
 
 

Godmorgon!

Ny vecka som innehåller jobb och häst. Kommer jobba heltid även denna vecka och sedan går jag tillbaka till timvikariat igen. Förhoppningsvis blir denna vecka bra och med lite tur avslutas den ännu bättre eftersom jag ska tävla. Ni får hålla tummarna för oss så att vi sätter den sista nollan! Antingen i 1 m eller i 1,10 m. Men men, nu kör vi på en vanlig veckoplanering. Har inte skrivit dit Picasso eftersom hon är som hon är just nu.. Mer om det i ett annat inlägg som kommer komma någon dag framöver.
 
Måndag: Oprah rids i hagen.
Tisdag: Oprah vilar.
Onsdag: Hoppräning i NYRK med Oprah.
Torsdag: Oprah rids igenom ordentligt i hagen.
Fredag: Oprah skrittas och görs fin.
Lördag: Tävling i Grankärr 1 m och 1,10 m.
Söndag: Oprah rids ut lite lugnt.
 
 

Min nya piké

Kan bara ge en stor fett tumme upp till min nya piké från Kingland som jag köpte igår! Finns ingen skönare piké att rida i nu under sommaren. Tyget är underbart, tunt och elastiskt. Gillar även de färgglada bokstäverna på ryggen. Blir glad av dom och går att matcha med allt. Om du är intresserad av en likadan så har dom extrapris på just den hos Cheval Ridsport.
 
Klicka HÄR för att beställa en.
 
 

Skritt på gulen

Skrittade ut på Oprah och lät Picasso vila pga att vi kom hem ganska sent från Jönköping. Testade pee wee bettet och det kändes jättebra faktiskt. Ska bli intressant att se hur Picasso upplever det med! Anyway, skrittade som sagt ut en runda på Oprah. Hon börjar bli modigare och modigare, går dit jag ber henne utan att vända om och försöka sticka hemåt. Dock blev det fart på några hästar i en hage och då exploderade hon lite. Men det gick bara bra ändå :)
 
Några bilder från ikväll.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

RSS 2.0