Träna träna träna

Nu kör vi på med markarbetet jag och Oprah. Lätt i framdelen och lätt att reglera ska hon vara. Det är bra nu, men det kan bli så himla mycket bättre. Hon känns väldigt lydig men det är framför hinder det kan köra ihop sig för oss. När hon gör sina små luftsprång kommer vi båda ur balans och allt blir pannkaka. Jag har analyserat tävlingen som vi var med i nu underhelgen och därför tänker jag rida mycket på galoppbanan också. Dock vet jag inte om hennes energi dog pga brunsten men för att vara på den säkra sidan rider jag lite extra på galoppbanan fram till nästa tävling för att se om det blir någon skillnad.
 
Nästa tävling ska vi tänka på att ha en bättre galopp i svängen. Under denna tävlingshelg på hemmaplan så kändes det som hon bara dog och var loj. Då kom vi inte till någon bra ridning fram till hindren och då kommer de dåliga taxeringarna och rivningarna. Men under nästa tävling tänker jag, oavsett vad alla andra säger sätta upp ett lite högre tempo i galoppen fast med mer tryck. Hålla en starkare galopp genom svängarna så att jag sedan bara kan sitta och hålla jämnt fram till hindret. Det är då Oprah trivs som bäst.
 
Sen skulle det vara nyttigt med någon privatträning där det endast är massa styrkeövningar och övningar specialiserade för Oprah. Dvs studsar, hinderserier, 5,5or och massa andra övningar som får henne att lyfta på tassarna och kroppen. Ska höra med min tränare imorgon ifall detta skulle kunna gå att genomföra.
 
 

Kommentarer:

Jonna:

Jag älskar verkligen din blogg! Jag älskar också dina hästar! Det skulle betyda jättemycket om du kollade in min och min kompis blogg och kanske till och med kommentera? Älskar dig!<3

Minna:

Fighter behöver också träna på samma saker! Vi kanske borde ha en privatlektion ihop med Ingrid, blir billigare då skulle jag tro ;) hehe

Svar: Ja!!! Vi kan höra med henne! :D
Linn Ztrelin

Kommentera här: