Sår vid armbågen

Jag behöver er hjälp. Picasso har mycket veck vid armbågen ungefär. De är så hårda veck att det blivit sår. Jag smörjer in henne med helosan för att mjuka upp det och någon bättre idé har jag inte + att helosanet inte fungerar. Vad ska jag göra? Tips? Jag hade tänkt klippa henne idag. Vet därför inte om jag ska låta bli att klippa just där eller om det vore en smart idé att klippa eftersom mjukgörande salvor blir lättare att smörja in då..
 
Blir galen, kom gärna med tips!
 
 

Kommentarer:

Anonym:

Tobbe Larsons hästsalva brukar hjälpa mot de mesta! Rekommenderar den att rösta iallafall. ÄLSKAR DIN BLOGG DU ÄR GRYYMMM <3 <3 kram

Alice :

Prova vaselin! Mycket fetare och mer uppmjukande än helosan, även babyolja kan fungera. Annars kan du ringa ut min mamma så kan hon hjälpa haha! ;)

Johanna Grant:

Vet folk som tycker det blir värre med helosan. Jag har dock ingen egen erfarenhet :)

Ebba:

Hästsalva? Använde det på valle som hade typ exakt samma sår och det har börjat läka och ser jätte fint ut! Och jag använder också det på alla sår som har blivit bromsbitna. Eller om någon häst har bitit någon annan! Finns att köpa på Hööks! Kolla deras hemsida! :)

Emma:

Hej! Jag hade försökt klippa bort pälsen där så bra det går utan att göra såren ännu värre. Sen smörjt in med först aloevera salva då de hjälper sår att läka snabbare och sedan när den torkat smörjt in med en fet salva (helosan). Sen hade jag köpt ett riktigt fårskinnsludd och satt runt sadelgjorden.

hoppas det löser sig!

Jennifer:

Hästsalvan skillingaryd (billigast på hööks ) är något jag kan rekommendera. Gör verkligen vad den ska, hjälpte t.o.m en kompis hästs "kroniska" mugg att bli nästintill obefintlig och detta efter att ha provat andra krämer som inte funkar. Med andra ord funkar den super på sår.

Själv hade jag nog satsat på att klippa så gott det går så salvorna (precis som du sa) kan absorberas bättre :)

Wilma:

Aloe Vera salva är fantastiskt bra mot det mesta ;) Har nämligen en häst men samma problem :)

Caroline Bågfeldt:

Kan vara svettsår, tvätta varje dag och se till så att det hålls torrt, tror inte salva är så bra, men jag vet inte ;)))

Karolina & Linda:

Använd inte helosan då de innehåller vatten i det och bara torkar ut ännu mer. Använd en fet salva som inte innehåller vatten!

Rebecka :

Jag brukar alltid köra med hästsalva eller helosan, för det tycker jag funkar bäst på min medryttarponny som har sår överallt. :)
Kram

Tilda :

Zinkpasta! Bästa smörjgrejen :)

Anna:

Slivervatten så är det läkt till imorgon :) googla det!

Fanny:

Helosan är en uttorkande salva, den gör det alltså ännu torrare än om det skulle varit utan!
Gå in på Apotekets hemsida och kolla efter en som mjukar upp istället :)
Därför man inte ska ha helosan, idomin mfl i mungiporna heller! Hoppas det löser sig :)

Emma:

Jag har samma problem!
Använde psoriasis kräm och klatade på ett tjockt lager och då håller det sig fint i ca 2-3 veckor innan jag får upprepa det!

Annie:

Aloe Vera tycker jag! Den hjälpte min häst med samma problem snabbt och enkelt! Klippa hade jag gjort ändå :)

Elin :

Zinkpasta, aloe vera eller idominsalva brukar fungera :)

Saga:

Min häst har sånt, det är sår som dem får när dem ligger ner. Inte för att jag tror att du inte har det men se till att ha megatjock bädd i boxen med torrt rent spån för på min andra häst läkte det typ direkt då. Tror det är jättebra att smörja det, vet dock inte om det blir bäst att klippa runt det eller inte. Hoppas det löser sig! :)

Alice:

Finns även en barnsalva som heter bepanthen, som hjälper till att återuppbygga huden osv. Den brukar även rekommenderas att ha på efter man har tatuerat sig! Så där fick du två användningsområden ;) finns att köpa på apotek

Sophia:

Ett bra tips är att efter att du spännt sadelgjorden att du drar fram benen, för då hamnar vecken framför sadelgjorden. Det fungerar alltid på fjordignarna jag rider!

Kommentera här: