Picasso 26 augusti

Tyvärr höll dom på att samla upp alla halmbalar så det blev inget skuttande över dom för Picassos och min del. Istället satte jag upp en 5,5a och ett litet "hinder" med en galoppbom framför. Hoppade inga höjder utan körde mer på styrka och la fokuset på att rida henne mellan hinder och få henne att ta det lugnt och inte koka över. Det gick faktiskt förvånansvärt bra. När jag red fram henne var hon dock väldigt trippig och spänd. Korta och snabba steg vilket gjorde att jag bara fick vänta ut henne. Inte gå på henne för mycket utan inbjuda till en lägre form så att hon skulle slappna av och länga steget. I slutet kändes hon jättefin. Lite väl taggad till hoppningen bara. Gjorde mycket avbrott och halter innan hindrena. Tog allt väldigt, väldigt lugnt och gjorde inget onödigt. Jobbade mycket med henne efter hinder, dvs att hon inte skulle krulla ihop nacken och bara lägga sig i min hand och dra. Även det funkade jättebra idag!
 
Så överlag kändes hon jättefin förutom att hon tyckte det var lite för kul. Hoppade henne dock inte med boots idag av någon dum anledning. Såklart trampade hon upp sig.. Somliga straffar Gud direkt eller hur är det man säger? Blö! Tvättade såret och smörjde sedan in det med aloe vera gel.
 
 
 
 

Kommentarer:

Anonym:

Kan du skriva i ett inlägg om vart man kan prova ut sadlar? Hur går det till mm. Vi ska börja leta sadel till min häst men vi vet inte vilken sadelprovare som är bäst. Bor i Östergötland :)

Karolina & Linda:

Hon passade verkligen i Micklem tränset :)

Ida:

O,söt ponnyn :)
Som alltid blöder såna sår mer än nödvändligt..
Hoppas det läker fint :)

Kommentera här: