Kvällsmys

Ella fick följa med ut till stallet nu på kvällen. Tanken var att göra Picasso "tävlingsfin" även fast hon inte ska tävla. Men Picasso älskar allt som har med tävling att göra, även förberedelserna så som att bada och bli knoppad. Tyvärr får jag skjuta upp det till imorgon eller liknande eftersom Ella tyckte Picasso var jätteläskig. Ryktade henne i vilket fall en stund och behandlade henne som den prinsessan hon är!
 
Riktigt kvällsmys i stallet.
 
 
 
 

Linköpings Fältrittklubb

Ja vad ska man säga? För det första var framridningen katastrofal utan att överdriva. Oprah sjönk två decimeter på några ställen så jag red inte alls länge där. Sedan var det väldigt trångt under framhoppningen vilket gjorde att man bara fick hoppa fram i ett varv. Dock var det lika för alla så jag ska inte klaga. Banan där emot var jätterymlig och fin med grymma hinder! Tyvärr sög underlaget. Det var lervälling.... Många hästar halkade i svängarna vilket gjorde att jag blev jättefeg i början på banan.
 
110 avd B - 7 fel
Jag var som sagt jättemesig i början. Banan bestod av 10 hinder och 11 språng. Massa bågar, brytsvängar och korta distanser. Gillade banan väldigt mycket! Det är absolut en sådan bana som passar mig och Oprah bäst. Lite teknisk och Oprah har inte någon chans att gasa på allt för mycket utan får nya uppgifter hela tiden. Anyway, bana började med ett räcke vilket jag hatar. Efter det räcket var det jättelerigt och halt till hinder nummer två som var en båge till en distans. Det gjorde att jag inte vågade rida på allt för mycket till ettan så att hon skulle halka efter. Började därför med handbromsen i och språnget blev där efter. Samma sak till tvåan där det var jättehalkigt. Bromsade därför in henne i hindret och skapade plockepinn.. Vi kom om och hoppade. Sedan halkade hon i svängen upp till fyran vilket gjorde att språnget där blev lite hejsan svejsan. Men efter det släppte allt och det bara flöt på. Hoppade 5, 6a, 6b, 7, 8, 9, 10 jättefint.
 
Överlag är jag faktiskt nöjd. Jag blev lite extra mesig pga underlaget. Var så himla rädd för att hon skulle halka till och sträcka sig eller något. Dock hoppade hon jättefint annars. Gud vilket känsla. Hon hoppade mig nästa ur sadeln under framhoppningen där det var otroligt mycket fastare och bättre underlag.
 
Även fast jag kan låta negativ till anläggningen så var jag inte det. Tror dom gjorde så gott de kunde utifrån de förutsättningar regnet gav dom. Kommer definitivt åka dit och tävla fler gånger. Fast... BARA om det inte har regnat, då stannar jag hellre hemma ;)
 
Men men, nu är det bara att tagga om till nästa tävling. Nollan i 110 känns verkligen inte långt borta. Hade jag inte mesat så mycket fram till andra hindret så hade vi haft den där nollan, dumma mig att få hjärnspöken..
 
Tack till Matilda som tog jättefina bilder! Besök hennes blogg genom att klicka HÄR.
 
 
 
 
 
 
Min favoritbild här ovan! <3

Är vi inte bäst så är vi snyggast!

Jag ska inte ljuga. Är faktiskt lite nervös inför starten imorgon. Efter allt som alla sagt som var där och tävlade idag så kan jag inte bli annat. Men jag ska göra mitt bästa och hoppas det går bättre för mig och Oprah än för det andra som jag vet var där och tävlade idag. I vilket fall så kommer vi ändå vara snyggast om vi inte är bäst.. ;)
 
Anna Scarpati + Lá Kim + Showpannband = pangbrud på Oprah!
 
 

Ett år sedan

Det känns så himla sjukt. För ett år sedan fick jag uppleva Born This Way Ball och se min största idol live för andra gången i mitt liv. Jag stod och väntade länge i vipkön, Gaga pekade på mig och Oliver under konserten och skrek "I love you monsters", en av hennes dansare höll i min hand och detta tillsammans med mängder av härliga människor gjorde kvällen helt oförglömlig! Gråter av tanken nästan. Saknar det så hiiiiiiimla mycket. Jag längtar så jäkla mycket tills en dagen hon börjar turnera med Artpop. Förhoppningsvis är det många av mina läsare som har blivit nyblivna monster under tiden och som jag kommer träffa och binda band till under konserten! :)
 
Bilder från dagen för ett år sedan. Nostalgiskt.
 
 
 

Fredag

Idag har jag inget planerat förutom att fixa inför tävlingen. Oprah ska badas och utrustningen ska smörjas och tvättas. Tyvärr ser det ut att bli dåligt väder imorgon men jag hoppas att turen är på vår sida.. Men men, hade planer på att åka ut till gamla stallet och måla taket utanför min gamla box. Dock flyttas den planen till på söndag. Ska även hämta de sista grejorna som tillhör mig.
 
Vi får väl se vad dagen har att erbjuda utöver tävlingsfix ikväll. Eventuellt ska jag och mamma in till Motala, men det återstår att se.
 
 

Picasso 29 augusti

Var tvungen att testa den långa huvan på Picasso. Jag tyckte hon blev såååååå fin i den! Min älskade sötnos. Anyway, red henne på stubbåkern. Gick väl lite si och så eftersom hon blev riktigt övertänd och kokade över när jag stannade henne varje gång hon inte lyssnade. Försökte vara så lugnt som möjligt men tyvärr spelar det ingen roll hur lugn man är när hon redan blivit överkokad.. Fick ge upp tillslut eftersom jag inte ville pressa henne. Det fungerar ändå inte i slutänden. Jag måste lyssna på henne och på de små signaler hon sänder. Hon har trots allt sin kropp emot sig och pga det måste man själv vara lyhörd. Dock dummar hon sig lite väl när hon inte är inom "stängda dörrar". Hon har ingen anledning till att koka över och bli okontaktbar egentligen bara för att vi rider ute. Men men, vi trälar på. Vi rider trots allt ute många gånger i veckan så någon gång om sisådär 30 år borde hon väl ha vant sig.. Haha ;)
 
Hon är en dam med ett speciellt temperament, minst sagt. Men hon är alltid glad så det är svårt att inte tycka om henne!
 
 
 
Och detta var Picassos åsikt om huvan:

Eskadron Next Generation

Jag har varit inne på att köpa detta schabrak ett antal gånger nu. Dock endast som hemmaschabrak. Tycker det är coolt och fräsch men jag har aldrig velat ge full pris för det. Men nu har jag sett att Sharpman rear ut dom för halva priset. Stod och velade idag men valde att låta bli. Jag är verkligen duktig på att hålla i pengarna fram till Charlies rean nu.. ;)
 
Men man vet aldrig. Förhoppningsvis lyckas jag hålla mig utan att köpa..
 
 

Nödvändiga köp

Det blev inte så mycket shopping idag. Jag lyckades hålla i pengarna för en gång skull. Blir bara bättre och bättre på det faktiskt om jag ska vara ärlig. Det finns saker jag måste prioritera först. Jag ska både köpa vintertäcken och så ska jag spara till Charlies höstrea. Det jag köpte var i vilket fall en lång svart huva från Lá Kim, läderolja från Antáres och kyllera.
 
Den långa huvan kommer jag endast använda på tävling :)
 
 

Dagens planer

Nu under förmiddagen tänkte jag åka ut till stallet och göra alla stallsysslor så jag har det klart. Sen hämtar Minna upp mig och då besöker vi både Travshopen och Sharpman. Jag ska nämligen lämna tillbaks halstäcket från John Whitaker eftersom det var för litet till Oprah. Vi får väl se om jag hittar något annat kul istället! Tänkte kolla på Horseware täcken när jag ändå besöker Travshopen. Ska kolla på olika modeller och vad jag tror bäst kommer passa Oprah och Picasso osv. Senare på dagen ska jag rida Oprah och eventuellt Picasso om det inte hinner bli för mörkt. Oprah ska motioneras lite lätt på stubbåkern för att bli av med diverse slaggprodukter. Sen skrittas hon imorgon för att förhindra stelhet till tävlingen på lördag. Tror den uppläggningen blir bra! :)
 
Tänkte också höra om någon är intresserad utav min bruna Hv Polo väst? Den är i storlek S. Fint skick men det finns en och annan vit prick på den(färg). Syns på bilden. Dock väldigt, väldigt små så det syns knapp. Inget man tänker på. I vilket fall så säljer jag den för 250 kr + eventuell frakt. S motsvarar kanske 36?
 
Mejla mig på Linn-Strelin@live.se om ni vill köpa! :)
 
 


Gårdagens hoppträning

Gårdagens hoppträning bestod av olika övningar. Tex räcke - volt över upphöjd bom - räcke. Sedan en linje med oxer - tre tighta galoppsprång - litet räcke -- tre tighta galoppsprång - oxer och även ett par brytsvängar. Vi skulle träna och se hur mycket kontroll vi hade på våra hästar och om dom var med på det vi ville göra. Jag kan erkänna att jag hade det lite svårt för volten mellan räckena. Så nu ska vi träna på det i markarbetet! Oprah ska kunna vända på en femöring.
 
Annars tyckte jag att det gick hyfsat. Detta är trots allt jättenyttiga övningar och övningar Oprah behöver för att lyfta på tassarna och som jag behöver för att komma tillbaka snabbare i sadeln efter hinder.
 
Bjuder på några klipp från framhoppningen. Tyvärr blev det så mörkt när jag hoppade banan så videofilmen blev jättebrusig.
 
 
 
 

Spooks Chalet

Har dom denna väst hos Sharpman imorgon och i min storlek så kanske, kanske den blir min.. Vi får väl se. Jag håller på att sparar pengar till Charlies årliga höstrea. Det var helt galet på den senaste höstrea förra året. Kommer lätt åka dit en timme innan öppning för att inte riskera p-bot. Skojar inte om jag säger att deras höstrea är gaaalen. Eller, folk är GALNA. Dom hade ställt fram en stor trälåda med massa täcken i och där står jag och håller i ett täcke. Helt plötsligt på andra sidan "lådan" kommer en stor kvinna och tar tag i täcken jag håller i och rycker det ur mina händer så att jag ramlar halvvägs ner i lådan. Störda, skulle gett henne en snyting.
 
Men men, för att återgå till det inlägget skulle handla om, haha... DEN HÄR VÄSTEN ÄR SÅÅÅ SNYGG! Vi får väl se om den blir min..
 
 

Inför helgen

Oprah är inne i en riktig träningsvecka. I måndags skrittades hon, igår dressyrtränade vi för tränare, idag är det hoppträning för tränare, imorgon rids hon på stubbåkern lite kravlöst, på fredag skrittas hon igen och på lördag är det tävling i Linköping som gäller. Vi ska bara hoppa en klass, en 110 avd B. Och om min känsla stämmer så kommer vi garanterat vara snyggast på banan, hihi ;)
 
Oprah kommer bära sitt nya svarta Anna Scarpati schabrak med fuchsia färgad passpoal och kantbant. Och inte nog med det. Schabraket är prytt med en rad swarovskikristaller också. Till detta kommer hon bära en svart lång huva + det fuchsia färgade showpannbandet och med de vita Veredusskydden. Jag kommer även ha vita ridbyxor med svart skoning och en svart Spooks kavaj. Det kan inte bli mycket snyggare? Och inte nog med det så kommer en duktig fotograf vara på plats förhoppningsvis!
 
Hoppas verkligen vi lyckas fångas på bild så att jag kan ha någon bra bild att utgå ifrån som header till min nya design.
 
Nu gäller det också att rida så bra som möjligt. Under framridningen ska jag tänka mycket på det Nina sa under dressyrträningen och under framhoppningen ska jag tänka mycket på det Ingrid säger, eller, vad hon skulle säga om hon var där. Förhoppningsvis har jag då en bra känsla när jag väl kommer in på banan. Jag måste släppa taget lite om kontrollen emellanåt så att jag inte bromsar in henne för mycket i hindrena. Speciellt räckena.. Får vi nedslag, ja, då är det bara hem och träna igen. Någon gång släpper det och då kommer nollorna rulla in. Så var det med Picasso. Hon var slarvig fram till hon var åtta år. Sen började hon sätta dom förbaskade nollorna och då var det för sen för mig eftersom jag var 18, haha!
 
 
 

Godmorgon!

Det ser ut att bli en fin dag även idag. Under dressyrträningen för Nina igår hade vi jättefint väder. Hoppas vädret håller i sig så att det blir lika fint under hoppträningen för Ingrid i NYRK ikväll. Förhoppningsvis känns Oprah genomriden och fin från gårdagen. Men vi får väl se. Lite träningsverk kan hon säkert ha!
 
Annars har jag inget mer planerat idag. En gammal vän följer med mig på hoppträningen och innan det ska jag visa henne stallet eftersom hon eventuellt är intresserad av att stalla upp sin häst där. Imorgon åh andra sidan så ska jag och Minna åka till Sharpman och Travshopen. Jag ska lämna tillbaka mitt halstäcke och köpa en lång huva på Sharpman. Sen får vi se om jag hittar något annat kul! ;)
 
Btw, kollade in på Tränarbloggen. Den drivs av Nina Fox Stark som jag dressyrtränade för igår. Hon skrev ett gulligt inlägg om oss! :)
 
 

Linslusen Picasso

Picasso älskar att vara i fokus och synas. Just därför var det en självklarhet att ha med henne på fotograferingen till tidningen. Ska berätta en rolig sak som hände nu underkvällen när de skulle intervjua mig.. De ville ha en bild när jag satt på Picasso. Då skulle journalisten kasta upp mig på henne. Dock var han lite väl generös så jag flög som en fågelunge över på andra sidan... Det var en syn kan jag säga. Attans att dom inte fick med det på bild. Hade lätt kommit på förstasidan, haha! ;)
 
Anyway, skrittade henne barbacka och tog ett par bilder i motljus.
 
 
 

Nu kör vi

Snart ska jag bege mig ut till stallet igen för att skritta ut på Picasso och för att bli intervjuad av en tidning. Det är bloggen som står för reportaget vilket är jättekul. Och snart kommer bloggen flyttas. Det är bara lite kvar att göra och sedan öppnar jag upp bloggen på nytt, i en annan portal. Dock är jag inte helt nöjd med designen på den portalen. Jag vill göra något som inte ser ut som de jag gjort förr... Men den får duga tills vidare. Förhoppningsvis får jag några fina bilder under tävlingen på lördag och då ska jag börja knåpa och pilla på en ny, snygg design!
 
Jag har haft lite bloggtorka också den senaste tiden. Ingen bloggmotivation. Men troligtvis kommer den tillbaka när bloggen öppnas upp på den nya portalen! :)
 
Vi syns och hörs ikväll efter reportaget!
 
 

Om

Min profilbild

RSS 2.0