Jackan med stort J

Som jag redan nämnt så fyndade jag en Kingslandjacka hos Charies för 899 kronor, ord pris 1399 kronor. Lämnade in den för brodyr i fredags och orkar knappt vänta på att få se resultatet! Om det blir som jag tänkt så kommer det se ut såhär. Det blev en röd jacka tillslut. Velade lite fram och tillbaks. Höll i en marinblå först men valde sedan den röda då jag redan har en marinblå bomberjacka. Nu ger jag mig ut på jakt efter en svart softshell!
 
Längtar otroligt mycket till att se resultatet och kunna använda den tillsammans med mina röda tretorn! :D
Sedan ska även Webriders logga broderas in också ;)
 

Opris på kvällskvisten

 
 
 
 

Efteranmäla mig

Kommer troligtvis att efteranmäla mig till den lokala hopptävlingen hos Vretagymnasiet nästa lördag. Tänker då hoppa en klass, 100 cm. Är lika taggad som jag var för denna helg. Men då ska jag inte göra misstaget som jag gjorde igår vilket hindrade oss från nollan. Men man lär sig ;) Vi kommer se ut såhär i Vreta. Vi kör på rött, marinblått och vitt!
 
Någon som ska dit och tävla eller fota?

Slutet på veckan

Nu har jag hunnit äta och sitta lite vid datorn. Fräschade upp all utrustning efter gårdagens lerbad ute på tävlingen. Det tog sin tid men nu är det klart! Provade de nya senskydden från Catago på Oprah och hon var sååååååå fin i dom! Palominos passar verkligen i vitt. Nästa tävling ska hon ha dessa. Om det inte är för lerigt vill säga ;)
 

Dagen efter tävling

Dagen efter tävling innebär allt det jag inte orkade, eller hade tid för att göra igår. Jag ska ta ut hönätet från transporten, tvätta magplattan och smörja in den, tvätta stigbyglarna, tvätta/smörja sadeln, tvätta/smörja martingalen, tvätta/smörja tränset, tvätta stövlarna, tvätta säkerhetsvästen och lite annat smått och gott. Benskydden tvättade jag igår så de är överstökade!
 
Picasso ska longeras idag och Oprah ska skrittas för hand så att hon inte är stel efter gårdagen eller liknande. Ska massera in henne med lite liniment och så också.
 

Tävlingskavaj

Har faktiskt, hör och häpna, börjat kika lite efter en kavaj att investera. Jag hopptävlar trots allt storhäst nu och som det känns nu så kommer Oprah kunna klättra i klasserna ganska fort. Så en kavaj känns som en bra investering snart. Ska höra om någon har lust att sponsra mig med en, hehe! För i sådana fall så kanske jag drar en runda till Hööks i Linköping i morgon och testar denna. Tycker den ser helt okej ut för att vara en kavaj för det priset. Hoppas bara den är figursydd!
 
Så småningom måste jag även ha nya vita ridbyxor. Just nu har jag två par. Ett par helvita som är as gamla och ett par vita med grå skoning som har blivit helgråa i tvätten typ.. Behöver då köpa ett par nya(de från Animo är jäkligt snygga, men dyra) och sedan brodera med mitt namn längst låret. Och ett skärp med swarovski skulle inte heller sitta fel! Tycker det är snyggt med skärp när man har kavaj och den swichar upp i språnget. Annars hatar jag skärp ;)
 

Dagens tävling hos Åby Ridklubb

Det var blött och jävligt under dagens tävling. Tur att Oprah var på bra humör i alla fall(som vanligt) och skötte allt kanon. Kunde inte begära mer av henne än vad jag gjorde idag. Att resultatet slutade på det de gjorde var endast mitt fel. Är annars hur nöjd som helst. Oprah var fantastisk.
 
100 cm - 9 fel
Under framridningen var hon spänd. Hon började slappna av efterhand men studsade fram ibland i galoppen. Fjärderlätt i framdelen var hon och det kändes som att hon när som helst skulle försvinna med halsen mellan frambenen och göra ett bocksprång. Fick arbeta lite med den ärliga bjudningen och sen var jag inne på framhoppningen. Underlaget där var inget att hurra över. Oprah höll på att fläcka sig två gånger så hoppade inte alls fram mycket. De språng som jag hoppade var det hög kvalité på så det räckte gott och väl.
 
Inne på banan så var underlaget otroligt bra. Red runt och visade henne hindrena sen fick jag startsignal. Jag hade ridit förbi ettan två gånger innan startsignalen så jag fattade galopp och red an mot hindret. Dock hade jag en otroligt dålig galopp. Inget tryck alls och Oprah missuppfattade mig. Hon trodde inte vi skulle hoppa. Det blev liksom "ups". Verkligen inte hennes fel. Ett rejält misstag av mig. Tog på mig det helt och klappade henne och började sedan om, lugnt och sansat. Sen kom vi på ettan igen och efter det flöt det på. Vi fick 4 fel på hinder eftersom hon missförstod mig mot första anridningen på ettan. Sedan fick vi fem tidsfel för volten och lite avbrott för att byta galopp. Stressade ingenting eftersom nollan redan var bortblåst. Så tog lite tid på mig när jag skulle byta galopp.
 
Var otroligt irriterad på mig själv efter den ritten. Om jag inte hade lusat i början så hade vi satt nollan. Ååååååh, men misstag är till för att läras. Oprah var i vilket fall kanonfin och utöver detta kom personer fram till mig och sa att jag hade ett fint horsemanship och att jag hanterade alla situationer jättebra och med tålamod mot min unga häst. Fattar ni hur glad man blir då? Sedan kom folk fram till min transport och Oprah när jag lastade ur henne. Alla tyckte hennes färg var såååå fin och att hon var en gobit att titta på. Sedan fick jag skriva lite autografer, inte varje dag!
 
För att sammanfatta mig kort - Hästen var fin men ryttaren gjorde ett nybörjarmisstag.
 
 
 
 
 
 
 
Alla bilder är fotade av Sara. Tack! :)

Min dag i text

Ursäkta den dåliga uppdateringen men när ni läser min text så kanske ni förstår att jag inte haft tid för bloggning!
Dagen började med att Minna kom till mig vid 9 ungefär. Sedan åkte jag och tog ut pengar och där efter styrde vi kosan mot Charlies i Jönköping. Vi kom dit precis vid tio men det var KAOS med stora bokstäver! Bilar överallt och arga människor som skulle fram. Tillslut, efter lite om och men, så fick vi en parkeringsplats. Eller, plats och plats.. Haha ;) Men vi gick i alla fall in i folkmassa och fyndade lite saker hit och dit. Träffade trevliga bloggläsare också, alltid kul!! Anyway, sen stod vi i kassakön i ca en timme.. Det var galet mycket folk, skojar inte.. Det började sedan pratas om parkeringsböter i kön. Att typ alla hade fått det. Så jag sprang ut och kollade ifall jag fått det, vilket jag inte hade. Lättnad!
 
Sen åkte jag och Minna till Sharpman för att kolla in deras höstrea. Inget att hurra för dock.. Charlies slog Sharpman med hästlängder. Men fick med mig lite saker därifrån också. Sen åkte vi hem och kom tillbaks vid halv fyra ungefär. Slängde i mig något att äta och åkte sedan ut till stallet för att Picasso skulle skos vid fem. Så efter skoningen så smörjde jag och tvättade allt inför tävlingen imorgon. Tvättade Oprahs man och svans också. Någon som ska till Åby?
 
Det jag fick med mig hem var:
  • Röd jacka från Kingsland 1.399, nu 899:-
  • Röd tröja från Kingsland 899, nu 300:-
  • Vit tävlingstopp från Kingsland 599, nu 300:-
  • Vita benskydd från Catago 199:-
  • Ljusblått hönät 65:-
  • Höpåsar från Charlies 0:-
  • Morötter 0:-
Allt är inte med på bild för Kingslandjackan är inlämnad på brodering.
 

Charlies imorgon!

Imorgon sätter jag och Minna iväg med gasen i botten till Jönköping och Charlies. Kommer bli awesome! Ska testa en kavaj faktiskt bara för skoj skull och se om jag passar i en. Sedan ska jag kolla efter en softshell jacka, vita benskydd, vintertäcke och kanske ett litet tävlingsset? Förhoppningsvis kan jag prata lite med mamma och se ifall jag kan få en ny tävlingsskjorta. Hon har nämligen tvättat min gamla så att den blivit gul... Men men, jag och Minna åker så att vi är där tills det öppnar :)
 
När jag kommer hem sen så ska Picasso skos och sen ska Oprah och hennes utrustning fixas inför tävlingen! :)
 

Extrem ponny

Två ord som min tränare upprepade under dagens lektion var extrem och svårriden. Picasso är som hon är när hon inte hoppat på ett tag. Då fastnar hon i tygel, sprätter med benen, eller drar. Haha, det är en liten blandning mellan de sakerna. Det finns inte så mycket man kan göra när hon är sådär. Picasso är Picasso, det är det som är hennes charm. Men jag var jäkligt slut efter dagens lektion + att nu har hon börjat bli kruxig i högersvängarna igen. Det tvådelade bettet funkar inte längre så nu får jag leta vidare igen!
 
Anyway, det gick bra ändå. Hon blev inte tjurig när vi travhoppade men hon skulle absolut inte travhoppa, galoppa skulle hon göra. Så lite travhoppning hemma skulle inte vara fel så att hon inte bara drar. Och i banan sen fick jag verkligen rida. Oprah och Picasso är så olika men båda behöver ridas. Picasso behöver ridas för att hon är så het och Oprah behöver ridas för att hon ska orka sätta under sig i galoppen och bli lätt i handen. Picasso är ju ärligheten själv men jag fick trycka på henne i kombinationerna så att hon skulle räcka över för just nu har hon den där trippiga och spända galoppen eftersom hon inte hoppat på ett tag. Då stressar hon upp sig själv och kortar steget.
 
Men men, ingen katastrof, hon hoppar ju, men mellan hindrena är rena pärsen, blö. Hon kör slut på både henne själv och mig, haha! Men ett par träningar till och sen är hon säkert avsvalnad :) Dock känns hon som sagt inte som sig själv. Känns som hon har en låsning eller så är det tänderna som inte är riktigt bra. Men nästa vecka kommer equiterapeuten så då kanske vi får lite klarhet i allt!
 
Extremt hoppglad ponny.

JH Collection

Det damp ner ett mejl från Hööks med nyheter från JH. Funderar på att införskaffa min en av de stickade tröjorna faktiskt. Bra att ha nu under hösten och vintern. Dom är inte speciellt dyra heller. Men har inte sett dom IRL. På bilderna ser de väldigt tråkiga ut men man kanske upplever dom lite bättre när man ser dom framför ögonen. Men men, 279:- får du ge för en tröja. Men om du har barn storlekar får du ge 249 kronor. Inte alls farligt!
 

Torsdag

Idag är det torsdag och då vankas det hoppträning med min skäckisponny! Picasso kommer bli förbannad idag. Träningen inleds med travhoppning vilket är Picassos hatmoment. Hon fattar liksom inte vad som är vinken med att trava mot ett hinder när man kan galoppera och attackera det? Anyway, sen är det lite studsar, kombinationer och distanser. Kan bli intressant att se hur det går då hon inte hopptränat på länge nu i NYRK och att det är inne. Ska inte ha för höga förväntningar men jag kommer sitta på en extremt glad ponny. Det kan jag vara helt säker på!
 

Svar

 
Svar: Kul att du börjat läsa min blogg! Jag bor hemma hos mina föräldrar tillsvidare. När jag fått ett fast jobb som jag kan försörja både mig själv och mina hästar på så flyttar jag hemifrån. Vill verkligen ha något eget nu. Måste bara lära mig laga mat och tvätta + lite sådant, haha (a)

Gårdagens hoppträning med Oprah

Gårdagens hoppträning med Oprah gick otroligt mycket bättre än förra gången. Vi började med att travhoppa. Hon hoppade bra men vi skulle återkomma till travhoppningen fler gånger dår det var många som behövde träna på det, inklusive Oprah. Hon ville gärna galoppera in över bommen men fixade att trava in alla gånger förutom sista. Sedan skulle vi hoppa fram på ett räcke -> fem galoppsprång till en studs på tre hinder. Hon satte iväg lite fort efter räcket så hon fick bromsa upp inne i studsen. Det fick henne att tänka efter så i banan sen var hon såååå lydig! Inget dragig eller tung som förra hoppträningen! Hoppade allt med lätthet men hon har det lite trångt i kombinationerna eftersom hon är så pass stor och lång. Men det kommer med tiden :)
 
Nu känns det bra inför tävlingen på lördag! Ska hoppa utan fårskinnspadden då med. Gjorde det nämligen igår och det kändes som jag kunde reglera henne mycket mer med sitsen.
 

God förmiddag

Jag har varit ute i stallet nu på morgonen och släppt ut alla hästar. Snart ska jag äta för att sedan dra iväg in till Arbetsförmedlingen i Motala. Tänker skriva in mig där även fast jag eventuellt har ett jobb på G om 1,5 vecka. Men i alla fall, tar en sväng förbi gallerian och köper lite smink också och även hästfoder hos Granngården. Sen är det raka vägen hem som gäller för att hoppträna i NYRK med Oprah :)
 
Bild från igår under kommitté-träffen med NYRK. Bilder är från SISU Östergötlands facebooksida. Ser ni mig? ;)
 

Om

Min profilbild

RSS 2.0