Snabbis

Gör ett snabbisinlägg. Hoppträningen ikväll med Oprah gick jättebra för att vara sådana övningar som vi vanligtvis brukar ha olika åsikter om, haha ;) Men hon kändes ganska lydig faktisk. Mer info kommer imorgon! Btw, nu är jag anmäld till Tomas Hammar träningen i Jönköping på tisdag! OTROLIGT peppad inför det. Kommer hoppa i sex gruppen så att det inte blir allt för sent innan jag kommer hem.
 
Anyway, det är kul att det även rullar in gillningar på min facebooksida! Nu har jag även en utlottning på facebooksidan. Det är något snyggt och glammigt. Jag tycker ni borde delta. Det enda ni behöver göra är att gilla min facebooksida och sedan dela tävlingsbilden. Vinsten är sponsrad av www.uffessakerochting.se! :)
 
Klicka HÄR för att komma till bloggens fansida.
 

Picasso just nu

Har fått klartecken av equiterapeuten att börja träna Picasso normalt igen så får vi se vad hon säger om det. Hon ska också komma hit på ett återbesök och lasra nacken igen. Dock kommer hon troligtvis alltid ha problem i nackregionen. Det är bara att hitta "verktyg" som gör att det inte blir inflammationer och mer trassel av det hela. Jag kommer alltså fortsätta med både liniment(dock arnika som är mildare än travlinimentet) och MSM på henne. Sedan ska jag även få testa en Back on Track huva av en som jag känner så får vi se om det hjälper.
 
Det enda jag ska tänka på i ridningen är att alltid inleda passet med att rida henne lång och låg och även avsluta passet så. Har alltid gjort så därför borde det inte bli några konstigheter. Sedan ska hon även ridas på mycket raka spår för att få ut nacken rätt fram. Nu ska hon komma igång igen och bli bra.
 

Ändring i önskelistan

Nu har jag ändrat mig. Ett par vita ridstövlar får vänta. Jag är i stort behov av ett par ridbyxor, bara att inse. Extremt tråkigt att köpa men jag kan inte frysa häcken av mig i mina två par Stud One ridbyxor. Dom är som leggings i materialet typ. Extremt sköna men även extremt kalla just nu! Ett par Animo skulle inte sitta fel.. Svarta. Men priset är saftigt. Ska försöka vara extra snäll fram till min födelsedag så kanske, kanske någon investerar ett par till mig.. Önsketänk, haha!
 

Hoppträning!

Äntligen onsdag igen vilket innebär hoppträning på min gula skönhet! Hon kan ha lite träningsvärk eftersom det har blivit mycket galoppjobb den senaste veckan. Jag får ha det i bakhuvudet så jag inte pressar henne för hårt. Ser fram emot det och Picasso får vila. Ska dock smörja in hennes nacke med travlinimentet så hon är prima ballerina för en lite tuffare ritt imorgon! :)
 
Glöm inte att gilla bloggen på facebook!
 

På facebook!

Nu finns bloggen även på facebook! Där kommer ni snabbare få ta del av kommande inlägg, få reda på tävlingsresultat snabbare och även få ta del av "mini-tävlingar" som inte kommer publiceras på bloggen. Hoppas det uppskattas. Kände att det var på tiden när så många andra bloggare har facebooksidor :) Klicka HÄR för att gilla och dela gärna bloggen till era vänner!
 

Oprah har sina stunder

Idag var Oprah verkligen kel kelig. Hon kunde inte låta bli mig när jag stod och fyllde på deras vatten i hagen. Hon ville helst komma ner med huvudet i min jacka men hon märkte att hennes stora huvud inte fick plats. Sedan gosade hon in huvudet i min nacken och hals och flåsade. Hon gillar även pussljud så hon duttade sin mule mot min mun hela tiden så jag skulle pussa henne. För mysig var hon! Och 5 meter bort stod en rejält tjurig Picasso, haha!
 
Imorgon taggar jag hoppträning med Oprah som för övrigt varit jägarns fin de senaste dagarna!
 

Allt har en mening

Många kämpar sig igenom svåra stunder. Vissa kortare perioder och andra får kämpa på dagligen för att hålla gnistan uppe. Vissa har det bättre än andra, det är bara att konstatera. Det gäller att vara stark. Oavsett om det har med hästar eller i den "vanliga" vardagen att göra. Vissa kämpar med sin envisa ponny, vissa kämpar med att komma tillbaks efter en ridolycka, vissa kämpar med att försöka komma över sin hästs bortgång och vissa kanske till och med kämpar mot mobbning.
 
Vad vill jag med detta inlägg? Det är säkert en fråga som ni ställer er nu.. Men jag vill dela med mig av mina svåra stunder och hur jag bearbetade dom. För vem vet, jag kanske kan få någon att fortsätta kämpa och faktiskt förstå att ljuset i tunneln inte är så långt bort?
 
Ni som följt mig länge vet att jag varit med om en ridolycka och även förlorat min häst som jag kämpade länge med. Men hänger jag läpp för det? Nej, inte nu längre. Såklart är det rejält dystert när allt kommer men jag tänker alltid att det finns en mening med allt som händer. Saknaden av Cappuchino är stor men det finns ingen idé att grubbla på den biten. Jag kunde inte gjort något annorlunda och jag kan inte göra saker ogjorda.
 
Vi börjar med ridolyckan. Allt händer av en anledning. Innan ridolyckan så började min motivation att sjunka till botten vad gäller Cappuchino och träningen. På den tiden sa alla att Cappuchino bara var dum, han var styv i korken och likgiltig. Det kom aldrig på tal om att han faktiskt hade ont, det trodde inte jag heller. Även jag trodde att han bara var dum och jävlig men efter ridolyckan förändrades allt. Som sagt, allt händer av en anledning. Under tiden jag var sängliggande så började motivationen komma - konstigt nog. När jag blev frisk ville jag trimma hästarna, jag ville att dom skulle bli fina och att vi skulle prestera så bra som möjligt och bli ett team tillsammans. Jag ändrade mitt hästtänk också. Jag började bli mer lyhörd för hästen och få ett annat tänk. Jag blev klokare. Ingen häst är dum rakt igenom av en anledning. Det beror oftast på något, det gäller bara att lyssna på vad. Så efter ridolyckan började jag fundera, varför hände detta?
 
Det är ganska konstigt, eller ska jag säga läskigt? Eller är det bara av en slump? Det var såhär, jag skadade min ländrygg. Min rygg trycktes ihop när ridolyckan skedde. När jag sedan blev frisk så kollade jag av en ren slump(eller..?) igenom Cappuchinos rygg och upptäckte att han var öm. Jag tog ut min equiterapeut som konstaterade att han hade kissings spines. Är detta en ren slump kan man fråga sig eller var det något som ville att jag skulle få känna samma smärta som han hade? Det är något jag grubblar över än idag..
 
Vi fick avliva Cappuchino pga hans smärtande rygg. Han led, det syntes. Jag ville inte försöka med en andra behandling eftersom han inte blev bra under den första. Det var inget liv för honom. Min sorg efter Puttes bortgång var jobbig men innan Putte avlivades satte jag mig av en slump framför hastnet och kollade på hästannonser. Ingen häst var intressant och jag var inte ens säker på att jag ville han en häst till.. Men då fick jag syn på en annons med en gul fin unghäst, det var Oprah. Det var som att en klump i magen löstes ut och jag mejlade till ägaren och berättade om min situation. Efter att Putte avlivades åkte vi ner och provred Oprah, jag föll för henne direkt.
 
Jag trodde aldrig man kunde bearbeta en sorg så fort. Det var så lätt att bearbeta sorgen efter Puttes bortgång när jag fick hem Oprah. Allt kändes så rätt. Allt flöt på, inga motgångar har uppkommit. Jag har hittat min drömhäst. En häst med kanonpsyke, som är ärlig och hoppar jättebra. Allt detta händer inte av en slump. Allt har en mening. Alla motgångar händer an en anledning. Det blir bättre, låt det bara ta sin tid..
 
“I used to walk down the street like I was a fucking star... I want people to walk around delusional about how great they can be - and then to fight so hard for it every day that the lie becomes the truth.” - Lady Gaga
 


Stallet

Nu har jag fått i mig lite att äta och ska påbörja bloggandet. Jag ska försöka skriva klart och omformulera min text som jag påbörjade igår. Jag får se hur den blir i slutänden. Den kanske inte publiceras alls men vem vet? Jag hoppas den kan hjälpa folk om den nu publiceras. Jag håller tummarna för att min hjärna kan skapa ett bra inlägg, hähä.
 
Anyway, Picasso longerades i ridhuset med Lady Gaga på högsta volym. Disco in the ridinghouse, yeah buddy! Haha, nej men Picasso går mycket bättre med musik konstigt nog. Hon måste nog också gilla Gaga! Hon jobbade i vilket fall på riktigt bra. Jag krävde mycket galopp av henne och hon gjorde det som en dans. Hon börjar bli vanliga Picasso igen! Efter passet masserade jag in henne med arnika och satte på henne sitt mysiga bucastäcke. Oprah ryktade jag bara vilket även hon uppskattade ordentligt!
 
Gammal bild.
 

Vart skulle bloggen vara utan er?


En vecka tills den stora dagen

Precis en vecka kvar till min födelsedag, untz untz! Måste få mitt hår klippt, ser ut som ett piggsvin på huvudet. Anyway, idag ska Oprah skrittas och Picasso longeras. Imorgon taggar vi hopträning på Oprisen och vila för Picasso. Ska ta och skicka iväg ett facebookmeddelande till min equiterapeut och uppdatera henne om Picassos tillstånd så får jag se vad vi ska göra.
 
Ni lär höra mer från mig ikväll :)
 

Svar

 
Svar: Jag har hästarna en bit bort. Tar du 5 minuter med bil till stallet då det ligger precis utanför stan.
 

Svårt

Jag sitter här, har påbörjat två inlägg om helt olika innehåll men inget har publicerats. Jag vet inte riktigt hur jag ska få fram mitt budskap i texten. Men jag kommer försöka finslipa den tills den är redo att publiceras..
 

Dagen såhär långt

Tidigare idag var jag en sväng inne i Motala och köpte foder. Där efter åkte jag förbi ett stall, Norrsten och lämnade ett täcke till min vän Minna. Åkte hem igen efter en liten snabbkik på stallet och red mina små hästisar! Båda trimmades inne i ridhuset. Oprah gick jättebra. Var ordentligt framme och längre in på passet så började bakkärran komma igång riktigt ordentligt. Lätt i framdelen och ett jämnt stöd på bettet. Hon gjorde fina vänsterfattningar också! Där efter red jag Picasso. Även hon var fin efter lite övertalning i traven ;) Fick rida ordentligt med benen och sätet eftersom hon lätt blir trippig och het. I slutet blev hon väldigt stark så fick göra mycket avbrott och börja om. Sen gick det bra igen tills jag slog huvudet i en balk i vår j*vla ridhus. Då gav jag mig innan min stubin brann upp. Flytt nu - ja tack.
 
Btw, blir eventuellt träning för Tomas Hammar i Jönköping på min födelsedag nästa tisdag! :'D
 
 

Måndag

Gud vad det blåååååser! Fast det var inget emot hur det var när jag skulle åka och träna förra veckan. Det var två stycken små tromber i folkparken - rätt över stallet. Sedan haglade det, regnade, snöade och blåste som satan. Och för att inte tala om planet som tvingades nödlanda en bit från stallet! Helt sjukt vad dåligt väder det var då. Jag var lite i valet och kvalet om jag skulle åka och träna eller inte. Men jag åkte i 60 km/h hela vägen typ, haha ;)
 
Anyway, tidigare imorse släppte jag ut alla hästar och gjorde även klart alla stallsysslor förutom hinkarna. Måste nu på middagen åka och köpa pellets till hästarna så dom får sitt kraftfoder. Efter det ska jag åka ut och rida båda hästisarna!
 

Bucas

Cappuchino lämnade ett snyggt svettäcke från Bucas efter sig som dessvärre är för litet för Oprah. Det är i storlek 145 och Oprah har 155. Därför ska jag nu sälja det. Om någon är intresserad så mejla mig på Linn-Strelin@live.se. Det säljs nytvättat och har en superbra funktion! Det är fleece på insidan och ett glattare material på utsidan som gör att svetten lägger sig på utsidan av det glatta materialet vilket gör att fleecen håller sig torr och värmer hästen.
 
Högsta budet får täcket. budet börjar på 300 + eventuell frakt! :)
 

Om

Min profilbild

RSS 2.0