Långbens stövlar

Dör lite smått. Såg dessa helt underbara ridstövlar på Spooks hemsida. Sedan när jag kollade på måtten, speciellt höjden på skaften, då dog jag. Asså skaften är 54-55 cm höga?! Är det självaste Långben som ska ha dom eller? Mätte mina ben nu enligt deras beskrivning och mina ben är 42 cm höga. Alltså... Sedan jämförde jag med Tretorns storleksguide och där står det att skaften är 47 cm och dom är nästan för höga för mig i början. Dock sjunker kom ner som tur är men det är frågar hur mycket dessa från Spooks sjunker ihop? Om de sjunker ihop allt för mycket så lär ju dragkedjan bli kaputt.
 
Livet är inte rättvist för oss kortbenta, buhu!
 

Kommentarer:

Fanny Björkman Sjölund:

Hahaha du ska inte snacka, jag lovar att det är mycket lättare och billigare att hitta ett par stövlar som passar om man har korta ben än om man har långa. Jag har 51 smala vader och 37 i storlek och mina mountaion horse stövlar är lite för korta men det blilligaste jag kunde hitta om jag inte skulle måttbäställda och då fick jag betala 3800 för dem. Dena märker jag vet som har så långa skaft haha. Så det finns nog fler stövlar med korrta skaft skulle jag gissa på.
Men pioneer har liknande med kortare skaft :)

Svar: Men crocodile i pioneerna är på utgående, ska sluta tillverkas. Finns knappt(om det en gör det) att få tag på dom i storlek 39/40 :(
Linn Ztrelin

Anna Staaf:

Läste på hemsidan nu .. Verkar som de har mätt totalhöjden på utsidan, alltså inte till knävecket .. Hm, eller så fattar jag helt fel ;)

Svar: Jag mejlade dom så får jag se svaret. 55 låter sjukt ju :(
Linn Ztrelin

Mony:

Jag har jättesvårt att hitta stövlar som inte är för korta men dessa verkar fruktansvärt höga.. Men jag vet inte, jag är 174 cm och mina stövlar jag har nu är 46 cm höga men jag skulle nog behöva ett par som var några centimeter högre...

Men vem kan ha 55 cm? Finns det inte olika skafthöjd?

Svar: Jag är 173 och 55 blir wayyyyyy för höga :o
Nope, 54, 54,5 och 55 fanns :(
Linn Ztrelin

Victoria:

Håller med henne över lite för jag har väääldigt långa ben, och det är INTE kul. Tog flera månader innan vi hittade ett par som passade.. Så va glad för att du är kort!! :)

Svar: Nej, för jag vill ha dom :(
Linn Ztrelin

Sabina:

Antagligen är det utsidan de mäter, en del märken gör det på sina stövlar :) Annars är det ganska konstiga mått.

Maya Juuti:

själv är man 168cm lång, ochdom där stövlarna skulle nog vara perfekta på mina ben hahah :)

långben !

Sara Carlsson:

Det står ju att måtten är tagna på utsidan av benet..? (:

Svar: Det går till halva mitt lår.......
Linn Ztrelin

Kommentera här: