Förmiddag i stallet

Inledde dagen med att släppa ut hästar, alla förutom Oprah. Jag passade på att rida henne direkt innan hon fick komma ut i leran! Så ut på tur i skogen igen! Denna gång under en ljusare himmel, haha. Hon kändes bra, något stel i bogpartiet möjligtvis så jag valde att skippa traven och galoppera istället. Det är trots allt i galoppen som hon kommer loss bäst. Så vi körde mycket övergångar från galopp till skritt, skritt till galopp. När jag sedan bröt av så blev hon lite framtung, hon hamnade gärna på bogarna. Och nathebettet som jag red på i dag inbjuder henne till att lägga lite mer tyngd i handen, och på så sätt ännu mer tyngd framåt. Något som självklart inte är att föredra, men jag vill försöka variera bett så gott det går. Hon brukar inte kännas framtung, men nu efter hennes lilla ”break” tack vare IRAP samt balltrampet så har hon tappat en del muskelmassa. Hon är liksom inte unghäst längre, utan musklerna faller ur snabbare ju äldre hon blir.. Så jag kommer skynda långsamt. Dags att bygga upp musklerna igen så att skelettet stabiliseras och så att jag får upp henne i den optimala formen igen – innan jag börjar avancera.

Inget kommer lämnas åt slumpen nu. Allt ska tas i hennes takt och jag kommer inte börja öka intensiteten arbetet förrän allt fungerar och känns top-notch! Nu ska jag väl inte påstå att det är någon ”big deal”. Hon är egentligen inte speciellt framtung eller hängig i handen. Men jag är alltid ute efter känslan av att kunna rida med sytrådar som tyglar. I dag hade det inte gått, så att säga. Vanligtvis behöver jag bara räta upp mig så bryter hon av, i dag fick jag ta lite i tygeln och under avbrotten så fick jag lite tyngd i handen.

Hon var glad och frustade en hel del i alla fall 😉 I morgon blir det tredelat i skogen! Sen kör vi ridhuset på lördag.

Funderar på att sälja mitt curbgag med nathedel… Det var bra till en början, men gummidel har aldrig fungerat särskilt bra på min gula häst.

LIN_7990

blogstats trackingpixel
Comments 7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title