Vilket år…

2017 har varit ett galet år. Det har svängom hejvilt och gått såååååå fort… Året inleddes tillsammans med två hästar, Oprah och Labero. Lillen gav mig en hel del fantastiska språng på högre hinder när vi hopptränade hemma. Att hoppa 140-150 var en baggis för den lille bruna hästen. Tyvärr fick jag lämna tillbaka honom tidigare än tänkt då jag inte visste om jag skulle bli kvar på jobbet eller ej. Nu efterhand, när jag blivit anställd på mitt jobb(alltså inte inhyrd), så kan jag inte sluta fantisera om att ha honom vid sidan av Oprah för ett tag… Även fast han drev mig till vansinne emellanåt, hahaha! Valacker… 😉 Men jag var, och är, otroligt tacksam över att ha fått förfrågan att ha honom. Vilken rallyräka!

Sen var det dags för Oprah att komma ut på tävlingsbanan. Hon briljerade. Majoriteten av hennes starter gjorde hon felfritt, och dem vi inte lyckades styra runt med en nolla fick resultatet fyra fel(ett nedslag). Under vår sista tävlingshelg i maj så var hon felfri på hinder under alla tre klasser(100-110-110). Men sen var det dags för veterinärbesök igen. Där fick hon domen att karriären på tävlingsbanan var över… Jag ansökte om triangelmärkning.

Någonstans här kom Geniki in i bilden. Min tränare, som är tillsammans med Erik Jerneld(Antares), sa att de hade fått Geniki till stallet. Jag kunde få ha henne undertiden som allt redde ut sig med Oprah. Men hon var svårt, så jag kunde få lämna tillbaka henne när jag ville. Dock klickade vi på något fascinerande vis och Geniki blev fin och tillgiven. När jag sedan fick ett lägenhetserbjudande, och tackade ja, så fanns det inte tid för Geniki. Erik undrade därför om jag ville försöka sälja henne, vilket jag också gjorde. Och hon hamnade hos den perfekta människan! Även här är jag otroligt tacksam över förtroendet att ha Geniki. Hon lärde mig en hel del och hon gav en härligt känsla på hinder.

Under Genikis vistelse beslutade jag mig för att inte ge upp hoppet om Oprah. Utan jag valde att kontakta hennes ”vanliga” veterinär Axel för en koll innan hon triangelmärktes. Vi lämnade då Hölö med ett helt annat utlåtande – Oprah kommer hålla. Detta är inte slutet för henne som ridhäst/hopphäst, inte på långa vägar.

Statusen med Oprah(innan hon trampade sig på ballen) är att hon känns fantastisk. Hon har aldrig känts så här fin tidigare, aldrig. Jag är hoppfull inför 2018, bara balltrampet läcker.

ashjhdjkz

LIN_5973

blogstats trackingpixel
Comments 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title