Saknaden

Det är något som saknas i min lägenhet… Och inte är det en pryl… Utan ett djur. Jag saknar att träffa min Ella varje dag. Och för er som inte vet vem Ella är så är det min hund. Hon fick bo kvar hos mamma och pappa, för hon hade aldrig trivts i en lägenhet.. Ella är en amstaff/pitbull blandning. Väääärldens goaste hund!

Jag är uppväxt med katt. Men när jag var tio så skaffade familjen hund. Det började med Eden, som var en omplaceringshund från Rumänien. Hon var en helkuperad Dobermann och hade fått mycket stryk.. Så det var en hel del arbete med henne, men hon blev supertillgiven. Sen när Eden började ”trappa av” så köpte vi Ninja som valp. Även det en Dobermann. Men svensk. Henne fick vi ta bort förra året.

Så Dobermann och Amstaff/Pitbull är alltså de hundraser som jag vuxit upp med. Och just Ella har fallit mig bäst i smaken. Hon är cool, tuff, glad, energisk och enormt kärleksfull. Jag skulle gärna skaffa mig en sådan hund själv, men någonstans så känner jag att hon blir lite för stor. Jag vill ha en ”smidig” hund som är lätt att ha med sig överallt.

DSC_0017

Mitt val faller därför på en liten hund. Dock gillar jag inte pudel eller hundar som liknar typ dvärgschnauzer eller yorkshireterrier…. Men hur som helst så har jag funderat på en fralla. Jag är käääääääär i Franc på studion, och han gillar mig. Vi bondar väldigt bra tack vare mina naglar som han älskar! 😉 Men jag vet ingenting om rasen. Utan det enda jag vet är att de kan få problem med luftvägarna då nosen är ”tilltryckt”.

Min lärare på journalistlinjen ägde Franska Bulldoggs och hon sa att det berodde helt och hållet på vilken uppfödare man köpte från. Jag fick även tips om att kontakta olika försäkringsbolag för att få deras förslag.


Just nu känner jag dock inte för att köpa en hund. För jag vill kunna ge hunden bra förutsättningar. Och mina jobbtider skulle inte fungera tillsammans med en valp. Men, företaget förhandlar om att ändra våra arbetstider. Och om de tiderna går igenom så kommer jag kunna skaffa en lite kompanjon. Och då, när jag jobbar, lämna i väg den hos några jag känner för några timmar. En kvällsmatte, alltså.

Ni som har heltidsjobb, häst, samt bor i lägenhet och har hund. Hur löser ni allt? Och vad för hund har ni?

Om ni är insatta i franska bulldoggs – berätta gärna för- och nackdelar kring rasen. Samt tipsa om bra kennlar att köpa valp ifrån.

Egentligen hade jag gärna viljat adoptera en omplaceringshund. Men det är sååååå mycket jobb som krävs om de haft det dåligt i tidigare hem… En valp är betydligt lättare. Den formar man själv och anpassar lite lättare, än exempelvis en äldre som haft ett annat liv… Det är åtminstone min erfarenheten från att ha haft en omplaceringshund samt två valpar…

Men dela gärna med er av era erfarenheter! Det måste ju vara en bra stallhund… Så ingen Chihuahua alltså.. Den är FÖR liten.. Hästarna måste ju se att det är något på marken, haha! 😉

LIN_2269

LIN_2282
Alltså Franc, hur fulsöt är han inte?! Ge mig en fralla!!!!!!

 

blogstats trackingpixel
Comments 48
 • Fia

  Jag har bostonterrier, påminner om fralla men mer högbent och nättare. Han hatar att vara med i stallet för det är ju hemskt när matte inte ger honom 100% av sin uppmärksamhet haha. Han fryser lätt på vintern och är känslig för värme på sommaren. Han följer med lätthet med ut på ridturer. Han är en aktiv hund samtidigt som om man är sjuk inte säger nej till soffhäng i mattes famn. Hatar regn haha.

  Reply

  • Linn Ztrelin Post author

   Oj, trodde du beskrev mig först! Hahahah! 😉 Hur är det med deras andning?

   Reply

   • Ida

    Andningen hos Bostons är bättre än hos Fralla eftersom Frallorna blivit så poppis och därmed avlats med ”fel fokus”de senaste åren.

    Dock är det ju en risk med alla plattnosar (Cavalierer, Petit Brabancons etc) Så man får helt enkelt välja en seriös uppfödare med friska kullar.

    Bostons är inte lika vanliga i Sverige. Vi har en 8 årig hane hemma som är helt perfekt och mycket roligare än en bulldogg. Du som är van vid terrier skall absolut satsa på en terrier som har den där underbara energin men med som fortfarande har en tydlig av-och på knapp. :-)

    Reply

    • Linn Ztrelin Post author

     Låter som en underbar ras! Vart köpte du din ifrån? :)

     Reply

     • jenny

      Nu har jag ingen egen boston terrier men tävlar lite grann inom hundvärlden och de jag har sett är såååå fräna och ser ut att ha det bättre än en fralla. Främst andningen skulle jag säga och deras nättare kropp gör att det är lättare att hänga med överallt.

 • Sara-Sofia

  Hej!
  Jag har två franska bulldogs, 9 och 6 år gamla. Jag älskar rasen, och känner en sorg i hjärtat över att säga att jag aldrig kommer skaffa en sån igen. Båda är köpta från kennlar. Vår äldsta har opererats för andningen (både kortat gommen och öppnat näsborrarna). Han blev mycket bättre i sin andning men inte helt bra. Han har också haft diskbråck vilket rasen har hög risk för att få. Han blev förlamad i bakdelen av ett av sina diskbråck och fick opereras akut. Han gjorde en fantastisk rehabilitering men har fortfarande lite underlig gångstil i bak vilket med tiden kommer slita på hans höfter. Han har även opererats för inåtväxande hårstrån i ögonen samt cherry eye, det sistnämnda också vanligt hos rasen. Han har dålig tårproduktion och måste ha dyr ögonsalva varje dag för att hålla ögonen fuktiga. Vi vågar inte räkna efter vad han kostat oss i veterinärvård, men vi hamnar säkert över 60.000kr som inte försäkringsbolag ersatt, inkl försäkring aäkert 100 000 till. Vad gör man inte för sin älskling!
  Vår tik har kvalsterallergi och det finns studier som pekar på att rasen har en ngt förhöjd risk att drabbas av allergier. Hon har ”bra” andning (inga frallor har bra andning men hon hör till de bättre) men vi är rekommenderade att någon gång öppna hennes näsborrar ytterligare. Frallor löper en högre risk för komplikationer vid narkos så man bör tänka efter en extra gång innan man söver dem.
  Man behöver också veta att man alltid måste vara försiktig med frallor när de är varmt ute. Deras ventilationssystem är till stor del bortavlat iom deras korta nos så på sommaren får man undvika solen och ta långsamma promenader, gärna använda kylväst eller gå och bada med dem. Återigen så är det världens mysigaste hundras och jag älskar mina till månen och tillbaka, och du kan såklart ha tur och få en med mindre problem än vad våra har men det är nog iaf bra att vara lite förberedd om du köper en :) boston terriers har bättre andning och är ganska lika frallor, mer spralliga dock, så en sådan kanske är en bra kompromiss? stort lycka till med ditt hundköp! Våra vovvar finns på instagram wstenman ifall du vill kika på bilder 😀

  Reply

  • Linn Ztrelin Post author

   Men åh! Ja, vad gör man inte för sina älsklingar… Men som du säger, en Boston Terrier verkar vara något för mig. Ska kolla upp det lite! :)

   Reply

   • Sara-Sofia

    Jaa, jag förstår att du vill ha en fralla dock – sitter just nu ajälv med min tik i knät och hon är fan det charmigaste som går på denna jord! Men all oro man går runt med för dessa hundar alltså… vi har en parson russell med (långbent jack russell) och han är liksom två nu och har aldrig varit hos veterinär utom vid vaccinering, vi är helt förundrade över en hund som alltid är frisk! Han är superrolig också, rekommenderas om du vill ha en smart hund, rätt krävande dock med stort behov av motion och mental stimulans och såklart jakthund men får du inkallningen att sitta kan du lätt ha med den på ridturen i ur och skur! Vår blir dock döv om han ser vilt så har inte vågat med honom än 😉

    Reply

 • J

  Jobbar i djurförsäkringsbranschen och vill verkligen lägga tyngd på en hel del saker om man ens ska fundera på att köpa en trubbnosras.
  1. Välj rätt försäkringsbolag (ring runt och få info och villkor som avser just dessa raser, det finns en hel del undantag på vad försäkringar ersätter tex avseende nos och andningsvägar). Det kan bli en riktigt dyr och tråkig historia.
  2. Var noga med VARIFRÅN du köper, kräv att få träffa tiken och närbesläktade hundar. Fråga om dessa hundar krävt åtgärd på andningsvägar/nos (var kritisk, de flesta kommer inte vara överförtjusta i frågan, men den är högst relevant).
  3. Hundar av dessa raser kan vara svåra att ta med sig om man har ett aktivt liv. Att ha den med på en ridtur är rätt ofta inte möjligt. Sommartid är det inte ovanligt att de kollapsar pga syrebrist och hetta. Hundarna låter ofta som ett helt tåg. Gulligt tycker en del, men i själva verket ofta ett stort lidande för djuret.

  Och så skulle jag slutligen vilja be dig att gå in på Bjäre Veterinärkliniks FB-sida. Den 6 september har de lagt ut lite material om hur det ser ut i andningsvägarna på den typen av hund. Kolla på det och fundera sen en runda till om du verkligen vill bidra till detta som djurvän.

  Bostonterrier som ovan nämnt KAN vara ett bättre alternativ för dig. Men även där finns lite problematik så läs på och begrunda och lycka till med eventuellt framtida köp.

  Reply

 • Moa

  Jag har faktiskt en chihuahua/papillion blandras med mig hos hästarna och hästarna älskar honom och han älskar hästarna 😉

  Reply

 • Josefine

  Köp en pinscher eller dvärgpinscher – en liten dobermann.
  Jag har en DP på snart nio år som jag haft sen valp. Jag har alltid jobbat heltid. Hon är hemma ensam på dagarna men jag åker hem varje dag på lunchen. På fritiden är hon med överallt där hon är välkommen! :)

  Reply

   • Josefine

    Jag köpte henne från Kullersta Kennel men jag tror att dom lagt ner faktiskt =\ Men finns jättefina på Blocket i hela landet i ordentliga kennlar, jag är in då och då och drömmer mig bort om en till =)

    Reply

  • Linn

   Kan definitivt instämma här! Jag växte också upp med en pitbull men har nu en blandning dvärgpinscher/cocker spaniel hemma och hon är helt fantastisk, den roligaste och snällaste hunden man kan hitta och har under dom fem åren jag haft henne varit kärnfrisk. Även om jag också tycker att frallor och bonstonterrier är charmiga så är det värt så otroligt mycket att ha en bästa vän som man vet är frisk och mår bra och inte har några medfödda andningssvårigheter :)

   Reply

 • marica

  Jag har heltidsjobb på förskola och har häst och kombinerar det med hund, jag har en aktiv Chihuahua som jag tränar med oftast allmänlydnad och snart ska vi ge oss på nos work så med henne är det fullt upp hela tiden i stort sätt, hon kräver hur mycket motion som helst och är svår att trötta ut. Men jag lyckas kombinera allting med jobb, häst och hund. Har en sambo som hjälper till med hunden också, vilket underlättar en hel del i vardagen.

  Kan inte så mycket om just fransk bulldog mer en att jag var inne på rasen tidigare, men läste inte på om den coh fastande där i mellan för chihuahua. Men det jag vet är att man ska vara noga med uppfödare, (som till vilken annan hundras som helst) Verkligen se till så det inte är för för intryckt näsa så dom får problem som vuxna :) Jag tror det är enklast att kontakta uppfödare om just rasen man är intresserad av, dom är mer insatta och kan rasen från insida till utsida :)

  Reply

 • Lisa

  Vår fralla somnade in nu i höstas efter två diskbråck i olika omgångar som gjorde henne förlamad båda gångerna. Hon blev bra men blev aldrig helt 100 efter det första och det är svårt att be en hund att vara försiktig. Den bästa hunden vi haft men aldrig mer en fralla tyvärr.. inga problem alls med andningen vilket var de enda problemet vi kände till hos rasen och efter vi var in på klinik första gången sa dom att frallor kom in flera i veckan med diskbråck :(

  Reply

 • Amanda

  Jag har en för stor prazsky krysarik, som älskar att vara i stallet. Han springer med när jag rider och funkar bra med hästarna. Dock fryser han väldigt mycket så det blir skor och kläder på, dagarna det är superkallt(-30) brukar jag lämna han hemma det är en väldigt aktiv hund som kan springa och busa i timmar, fast han är en soffpotatis också han sover gärna hela natten och hela dagen om han fick bestämma och under täcket ska det va.. vi bodde i lägenhet tidigare och det funka lika bra som att bo i hus. Han är nöjd sålänge han får vara med.

  Reply

 • Rebecca

  Jag har en dvärgpudel, som jag ABSOLUT inte ville ha när jag började kika på valpar.. men 12 år senare sitter jag med den bästa vän jag någonsin kunnat tänka mig. Bor i lgh och har turen med en pappa som jobbar skift, så Disa behöver aldrig vara själv hela dagar när jag jobbar. Blir endast 3-4 timmar om dagen. Hon är allt som oftast med i stallet. När hon var yngre fick hon även följa med på ridturer. Hon sprang gladeligen med när vi galopperade iväg. Blev hon trött ställde hon sig mot frambenen på hästen så kunde jag enkelt lyfta upp henne och ha henne innanför jackan, stor fördel med liten hund.
  Pudeln är en fruktansvärt tillgiven och lättlärd hund. Idag ångrar jag inte en sekund att valet ändå föll på pudel, annars hade jag ju inte haft min Disa.
  Bortsett från en del andra pudlar är inte just min alls en ”bjäbbig” och enveten liten jobbig hund. Snarare tvärtom.
  Lycka till när dagen D kommer

  Reply

 • Ronja

  Hej!
  Jag och min sambo köpte för 2år sen en Welsh corgi pembroke hane, han är den perfekta stall hunden enligt mig. Dom är rejäla men kompakta, så att vara med på tävling en hel dag bekommer dom inte, men de kan lika gärna ligga upp och ner sovandes genom hela söndagen.. De följer gärna med på skogstur när man rider. Lättlärda och är en enkelt hund att trämna, de är fårvallare i grunden :)
  Passar bra som lägenhets hund också, och jag menar.. hur söta är dom inte? Ser ut som en brödlimpa på 4 ben!!

  Reply

 • Siri

  Jag har en Jappe (japansk spets) världens underbaraste ras enligt mig. Har med henne överallt. Trotts deras vita päls är den smutsavisande så perfekt att ha med sig överallt och till stallet. Energisk ras som älskar att vara med överallt tillsammans med sin ”flock”.

  Reply

 • Julia

  JACKRUSSEL i alla lägen som stall hund !!! stor hund i litet format , tålig , kräver inte jätte mycket. Lojal kärleksfull & rolig hund. Otrolig familjehund, pigga o allérta. Man har aldrig tråkigt med dom !

  Frallor älskar jag också. Har dock dålig erfarenhet av dom som stall hund :)

  Reply

  • Sara-Sofia

   Vi har en tvåårig parson russell (långbent jack russell) utöver våra frallor och jag håller nog inte med om att de inte kräver så mycket, vi behöver aktivera vår fysiskt med promenader med honom i lina bortåt 1.5 mil om dagen utöver mental stimulans i form av tricks och hjärngympa 😉 Han kan heller inte vara lös för han drar efter vilt och blir fullkomligt döv men vi hoppas han ska växa ifrån detta. Synd, hade varit perfekt att ha med honom när man rider men vi får jobba vidare på hans selektiva hörsel 😀

   Reply

 • Klara

  Hej Linn! Om du gillar de raserna ovan skulle jag rekommendera en staffe. Som pitbulls fast mycket mindre.

  De är små kraftpaket och världens mysigaste vovvar. Växte själv upp med två stycken och hade inte kunnat önska något annat. Verkligen en hund som är lätt att ta med sig och är anpassningsbar!

  Reply

 • ALEXANDRA

  Dansk svensk gårdshund är en jättekul liten hund. En bättre jack russell skulle jag säga. Glada, nyfikna, pigga och lättlärda. Älskar dig högt och vill vara med.

  Reply

 • Eva

  Tibetansk Spaniel är lättsamma och trevliga annars. Lite borstning krävs dock sen säger en del att dom är svår dresserade men det tycker inte jag våran är iaf.

  Reply

 • Moa

  Definitivt dansk svensk gårdshund! Vi har fyra stycken i familjen och det är helt fantastiska hundar! Älskar att följa med på ridturer och vara i stallet, och sen ligga under täcket och mysa på kvällen. Väldigt tillgivna och lätta att arbeta med. Jag skulle satsa på en kennel som värnar om rasens bästa och håller koll på inaveln. En genuin lantras och sällskapshund som rankas högt upp på Sveriges friskaste hundar.
  Åh gör ont i hjärtat när jag tänker på alla våra älsklingar jag träffar så sällan nu när jag flyttat hemifrån :(

  Reply

 • Clara

  Tänk verkligen efter innan du köper en trubbnosad hund. Oavsett om det är schysst uppfödare, godkända osv så tycker jag ändå du verkligen bör tänka efter. Det är inte naturligt och tänk att ha problem med något som andningen.
  Bara en liten instickare du verkar resonera klokt men så du verkligen tänker en gång till!
  Hoppas du kan skaffa dig en framtida kamrat så snart som möjligt hade inte heller kunnat klara mig utan min vovve!

  Reply

 • Emelie

  Jag har en hund som jag älskar så mycket! Men har fått lämna henne på heltid (eller jag har henne på helger) då jag är singel aka ensamboende, jobbar skift på lager och har häst. Saknar henne otroligt mycket men det är inget rättvist liv mot henne då hon blir så stressad av att vara ensam hemma och hunddagis med mina arbetstider är tyvärr inte genomförbart.
  Hundar är verkligen mitt hjärtas skatt men det är verkligen så mkt jobb och planering med hund.

  Reply

 • Sofia

  Hej! Kul att du är sugen på att skaffa hund! Men jag som läser djursjukvård (ish steget under veterinär) skulle inte rekommender att skaffa en plattnosad hund,särskilt inte om den ska vara mycket aktiv i stallet eller ute i skogen. Som du kanske vet (eller inte vet) är den mjuka gommen inne i munhålan alldeles för lång för den korta nosen, vilket gör att den sugs ihop istället för att vidgas när hunden andas och på så sätt täpper till för luftstrupen. Den har även väldigt smala näsborrar vilket gör att den har ännu svårare att andas och särskilt om den ska vara mycket aktiv. Ett annat problem är att ögonen lätt hamnar framför näsan, så när hunden nosar på marken är ögonen närmre marken än nosen vilket gör att den ofta får skador på hornhinnan. Den har också mycket stora ögon med lite hud runt, men mycket hud vid nacken. Så har man otur och råkar dra bak nackskinnet kan ögen åka ur ögonhålan (inte mysigt). Sen finns det många som väljer att operera sina hundar, men det är studier som visar att hela 70% av hundarna har kvar symptom efter operationen. Nu ska jag inte dra upp saker som hudproblem etc. men nej jag skulle inte råda dig att köpa t.ex en fralla, mops eller king charles spaniel eftersom de är mycket populära = inavel. Hatar såklart inte på någon som har dessa hundraser, men tycker du borde veta konsekvenserna bakom trubbnosiga hundar. Kram!

  Reply

  • Linn Ztrelin Post author

   Vad skulle du säga om en Boston Terrier?

   Reply

   • Sofia

    Jadu, de kan vara bättre i o med att de är lite ovanligare och större. Just med alla plattnosar är att de blir lätt träningsintoleranta, vilket inte är det optimala vid ridturer. Men du måste ändå vara väldigt försiktig och påläst om rasen oavsett vilken plattnos du köper. Däremot skulle jag rekommendera en dansk/svensk gårdshund! Liten och söt aktiv hund som ändå kan ha en myseftermiddag i soffan

    Reply

 • Anna

  Köp en dvärgpinscher eller mellanpinscher. Fantastiska raser som hänger med på allt oavsett väder och vind. Kan gå/springa hur långt som helst utan problem. Lätta att ta med när man rider om man tränar dem från start.

  Mellan pinscher är favoriten men äger en av varje. Kan verkligen rekommendera rasen. Läs på och se om det faller dig i smaken.

  Reply

 • Klara

  En staffe såklart <3 dom är som en liten amstaff både till utseende o temperament, lite softare att uppfostra. Pigga o glada utomhus, sömntutor inne o vill precis som amstaffen ligga nära o mysa.
  Min staffe funkar super att ha med i stallet o går bra ihop med hästarna. Dessutom har hon noll jaktinstinkt o triggas inte ens av att rådjur skuttar iväg rakt framför henne vilket är skönt att slippa oroa sig för när man är ute med hästarna :)

  Reply

 • Maria

  Jag har en fyrvägskorsning. Border collie, labrador, svensk och finsk lapphund. Bordern är den som har ”tagit över” mest både i psyke och kropp. Perfekt storlek på hund, varken liten eller stor. Inte frusen (beror såklart på individ), lättlärd, arbetsvillig och väldigt smart måste jag säga. Hon får följa med på ridturer, när jag gör allt i stallet och motionerar jag hästen på ridplanen så sitter hon snällt utanför och väntar. Hon är min fjärde hund, också den som varit enklast att ha och göra med. Ingen av dem har varit raser likt den andra. Jag är verkligen ingen hundexpert men hon är ändå den hund jag haft lättast att ha och göra med. Sen sägs det väl också att blandraser brukar vara friskare än renrasiga? Eller är det kanske bara en myt? Har haft tre blandisar och ingen av dem har någonsin blivit sjuka medan min lilla Kinesiska Powder Puff har haft problem med tänderna. (Är tydligen vanligt bland småhundar)

  Reply

 • Bea

  Ingen fralla skulle jag säga, dom har tydligen förstört rasen helt. Hört från min hundmassör som är kär i frallor men skulle aldrig köpa en själv eftersom de flesta dör eller har blivit diagnotisrade med det ena å det andra innan dom fyllt 2.
  Andningen är ju värst, sen är dom så korta och har utstående ögon& det gör att det är väldigt vanligt att ögonen skadas mot grässtrån tex.
  Finns ju många många andra raser:)
  Jag själv har bara haft bicion frise och haft/har golden retriever.
  Har turen & bo nära föräldrarna, så min golden är där lika mkt som hemma, han är även med på jobbet 2 dagar i veckan.
  .

  Reply

 • Caroline

  Snälla Linn, köp ingen fransk bulldog!

  Frallorna är otroligt söta och milda i sitt temperament, otroligt lätta att kära ner sig i med andra ord. Men rasen har avlats sönder och har därför många hälsoproblem. Det allvarligaste (och mest kända) problemet är givetvis andningssvårigheterna samt temperaturregleringen av kroppen. En fralla har mycket små luftrör vilket gör att sen har svårt med andningen även om den vilar. Tänk sig själv vad hemskt att inte få luft när du ligger och chillar på soffan, och förstå då hur det måste kännas när du är aktiv och anstränger dig!

  Förutom dessa svårigheter har frallan även en del andra hälsoproblem så som allergier, husbesvär samt problem med skelettet vilket vanligtvis leder till ryggproblem och patellaluxation. En del frallor har även något utåtstående ögon, vilket ofta medför diverse ögonproblem.

  Så, kort och gott, hur söta och fina frallorna än må vara så tycker jag det är skamligt ur djurskyddssynpunkt att stötta aveln utav dessa hundar. Visserligen finns det uppfödningar som strävar mot längre nosar och sundare hundar, men det kommer ta många många år innan vi får frallor med tillräckligt långa nosar. Visserligen går det att operera luftvägarna, men då har du fortfarande stöttat aveln av dessa stackars hundar genom att köpa en.

  Mitt tips är att gå in på skk.se och klicka dig vidare tilö hundraser. Där kan du läsa om olika raser, deras temperament, eventuella hälsoproblem osv. Hoppas du hittar den perfekta rasen för dig!

  Reply

 • Gintare Mullback

  Åh så fin Ella är men jag förstår att hon inte helt trivs i lägenhet och att du inte är så förtjust i dvärgschnauzer eller yorkshiterrier. Du kommer hitta din drömhund förr eller senare det kanske ändå blir en gullig liten mops trots att luftvägarna inte är det bästa.
  Jag själv har 2 schipperke hundar som är lagom stora, enkla att ha med överallt så länge dom lyssnar men dom mognar sent. Jag har också en bichon havanais som jag har klippt för att hon ska kunna springa i skogen utan att ta med sig hela skogen hem. Men hon kräver en hel del pälsvård, fördel är att hon är allergi vänlig. Hon är en väldigt trevlig individ väldigt försiktig av sig för att jag hon har varit med om något dumt misstänker jag, men absolut inte aggressiv och hon börjar slappna av nu efter 2 månader hos mig.
  Om du är intresserad så läs på lite om schipperke.

  Reply

 • Jennifer

  Jag och min kille har en blandras mellan border collie och labrador. Älskar denna blandning. De är lagom stora, väldigt sociala, glada och lättlärda, men självklart med lite humör också! Mina föräldrar har en ur samma kull, och vi har haft samma ras tidigare, och vi verkligen älskar dem!

  Jag och min kille bor i en lägenhet, jag pluggar heltid och han jobbar heltid. Blir såklart lite kämpigt ibland då det är en väldigt aktiv ras. Utan stallet hade det nog inte vart möjligt att ha vår hund i en lägenhet då han som sagt behöver röra på sig, men där kan han springa lös och få all energi ur sig. Sen blir det såklart en del promenader och vi har alltid massa leksaker och grejer till honom. Verkligen supermysiga hundar som är väldigt trevliga och härliga!

  Hoppas du hittar en bra hund för dig, ens hem känns aldrig riktigt som ett hem utan ett djur i det tycker jag :)

  Reply

 • Johanna

  Ska du ha stallhund så ska du ha Jack Russell terrier!
  Jag har 4 stycken och det är mycket hund i liten förpackning. Roliga hundar som alltid ger 110% vad man än ber dom ställa upp på. Man brukar ju säga att terriers är små monster, men dom blir absolut vad man gör dom till, jag jagar, ställer ut och tränar både rallylydnad och agility med mina. Dom har alltid hängt med i stallet och på ridturerna. Bästa hunden, helt klart ! 😀

  Reply

 • n

  varför inte en lösgående kanin?! 😉 Typ som en katt haha! Jag har en belgisk jätte, han går på låda o allt 😀 Skitmysigt!
  Jag förstår inte dehär med att man väljer liten hund för att de e så ”svårt” att ta med sig en modell större. Jag har korthårig collie, otroligt lätt att ha med sig överallt, ser inte varför de skulle vara så svårt, men alla e väl olika :)

  Reply

 • Amanda

  Jag har en fralla, bästa valet någonsin. Vår fralla är helt frisk och inga problem med andningen. Han är en envis liten sak men det är värt det! Har haft många hundar, stora som små men fralla är min favorit. De har så otroligt många egenskaper och stor personlighet. Hundrasens clowner kallas dom och jag förstår nu varför.. Kolla gärna på min blogg, har lagt upp några bilder där från när han var valp :)

  Reply

 • elin

  Fralla rekomenderas stort! min familj har haft bullterrier och boxer innan men frallan är verkligen störtskön. kolla in frallanharri på instagram om du vill kika på någon mer fralla :)

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title