Varken hovböld eller fraktur

Da da daaaaaaammmmm… Anledningen till att min häst hoppade på tre ben i fredags morse ääääääär……

BALLTRAMP!!!!

DRAMA QUEEN DELUXE! Visst att ett balltramp gör ont, men att hoppa på tre ben är väl att ta i, haha… Säger ju att Oprah är extremt, extremt känslig för allt som har med obehag att göra. Oprah är raka motsatsen till hur Picasso var. Picasso var stenhård bakom pannbenet och ville aldrig visa något. Tyvärr på bekostnad av hennes livslängd… Det var liksom svårt att upptäcka något förrän det mer eller mindre var försent… Och det är därför det är så skönt att ha en häst som Oprah – som säger till DIREKT. Innan det går käpprätt åt skogen.

Balltrampet hade jag inte sett. Men det var som min hovslagare sa, att det är nu när hon stått med våtvarmt omslag som det mjukats upp och blivit lätt att se. Det är ett ganska rejält balltramp som sitter lite träligt. Nu ska detta hållas efter med rengöring så att bakterierna inte går ner till hoven och bildar en hovböld. För ja, hon hade lite puls, så något är i rörelse…

Tack och lov! Min hovslagare skar bort lite så att jag lättare kan rengöra det rejäla balltrampet, och då ser ni lite tydligare hur det ser ut här nedan också. Som ni ser så går det neråt mot hoven. Och därför är det extra noga att jag rengör så att ingen hovböld bildas…

Bilderna är dock lite missvisande, för det ser ut som att det är en spricka ”rätt in” i hoven. Vilket det inte är, utan balltrampet rör sig snett neråt, från ballen mot hoven.

IMG_2416

IMG_2415

blogstats trackingpixel
Comments 5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title