Spricka eller hovböld

Jag hade utsläpp i morse och Oprah var blockhalt. Hjärtat hoppade upp i halsgropen medan jag band upp  henne i gången för att borsta och noggrant kolla igenom henne. När jag kommer in i ”panik-moodet” så ser jag allt fel. Och för att beskriva mitt ”panik-moode”:

– OMG BENET ÄR TRIPPELT SÅ STORT OCH PÅ KOKPUNKTEN! HON ÄR DÖENDEEE!

*30 minuter senare efter att ha kollat och känt igenom benet 50 gånger*

– Nej det är nog inte svullet, hon var nog bara lite ”morgontjock” efter en natt i boxen. Och ojdå, hon var visst lika ljummen på alla benen.

Så var min dag nu, typ. Jag ringde i paniiiiik till Mälaren i morse och bad om att få komma in akut i dag. Men efter att ha fått prata och diskutera i luren, samtidigt som jag följde instruktioner, så kom vi fram till att Oprah får stå på box fram till måndag(om hon nu inte skulle ha alltför ont). Det lutar nämligen åt att hon, i bästa fall, har fått en hovböld. Annars så har hon fått en spricka… Och ”färska” sprickor är tydligen väldigt svåra att se på röntgen. Så det är därför vi ska avvakta underhelgen.

Samtidigt som vi avvaktar så ska Oprah stå med våtvarmt omslag efter min hovslagares rekommendation. För ja, jag ringde henne också. Oprah får stå med våtvarmt omslag nu så att min hovslagare lättare kan lokalisera en eventuell hovböld. Men skulle vi nu inte hitta något så får Oprah åka in till veterinären på måndag och ta lite plåtar – för att se om det blivit något spricka.

Is i magen.. Oprah är fräsch för övrigt och verkar inte ha speciellt ont.

FullSizeRender-5Och nej, jag hade självklart inte rom i flaskan! Hahahahaha! Jag åkte hem i panik och tömde tre stycken spritflaskor och gjorde dem kliniskt rena för att sedan fylla dem med varmt vatten och ta med ut till Oprah. Hahahahahaha! Man tager vad man haver, och vaskar som om man vore en ”Sture P:are”…

blogstats trackingpixel
Comments 18

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title