Tre veckor på Primero TOTAL

Jag är AMAZED över resultatet som jag fått på Oprah tack vare det nya kraftfodret! SER NI?! Under tre veckor har jag sakta men säkert övergått från KRAFFT Original Groov/Muscle Up till det spannmålsfria fodret Primero TOTAL från Eqvital.

Oprah har alltid haft en liten hängbuk, oavsett hur mycket jag galopperat och ridit cavaletti med henne. Både jag och många andra insatta runtom oss är väl överens om att hon ”tyvärr” ser ut så här exteriört. Men sen tänkte jag efter, kan det delvis ha att göra med fodret? Så jag rådfrågade lite människor, och många var även där överens om att fodret kunde spela sitt kort i leken.

När jag beslöt mig för att testa Primero TOTAL så kontaktade jag en person på Eqvital. Jag fick skicka in bilder på Oprah, samt berätta en del om henne osv(som man gör när man ska få hjälp med en foderstat). Då fick jag detta svar ang hennes bukighet:

– En annan anledning kan vara att hon inte tål gluten, vilket finns i de flesta spannmål. Det kan bero på att hon har för artfattig flora med mikroorganismer.

Så förutom genetiska anlag och träning, så kan gluten även spela in. Vilket verkar vara exakt det som det gjort på Oprah. För kolla bilderna nedan… Den första bilden är tagen för tre veckor sedan. Precis innan jag skulle börja blanda ut Oprahs pellets med Primero TOTAL. Bilden till höger är tagen i helgen, nu när hon enbart går på det spannmålsfria fodret.

Ser ni hur bukigheten har minskat och att ”uppblåstheten” har sjunkit in? Jag är imponerad över resultatet. Oprah har aldrig känts så här pigg, fräsch och framförallt glad. Hon har ett helt annat uttryck i hennes numera kristallklara blick och jag är såååå glad över att jag tog steget och vågade gå från normen och testa något annat.

Untitled-1

Primero TOTAL har fått för lite uppmärksamhet… Så därför vill jag slå ett slag för det fodret. Oprah älskar det och jag önskar att fler vågade prova ett helt spannmålsfritt alternativ!

Så här står det på deras hemsida:

Primero TOTAL är ett spannmålsfritt energi- och fiberrikt koncentrerat foder, lågt i stärkelse och utan tillsatt socker. TOTAL har utvecklats av engelska Hästfysiologer och funnits på marknaden sedan år 2000. Målet är att hjälpa dagens moderna hästar att stärka och bibehålla ett balanserat och sunt fodersmältningssystem, utan att ge avkall på hästens individuella näringsbehov.
Alla är väl idag överrens om att grovfoder ska utgöra basen i all utfodring av häst. Beroende på hästens storlek, ålder samt prestation och/eller känslighet för grovfoder har vi hästägare sökt efter optimalt foder som man utan risk för fodersmältningsrubbningar kan ge till alla typer av häst.
Med TOTAL har du ett koncentrerat foder som genom sin väl avvägda sammansättning av för hästen nödvändiga näringsämnen, högvärdigt protein och lättsmälta växtfibrer, ger en jämn, skonsam energi och genom sin balanserade verkan optimerar förmågan att ta upp näringsämnen.
Om din häst inte klarar sig enbart på grovfoder är TOTAL ett unikt komplement, ett friskvårdande, enkelt, tryggt, ekonomiskt foder som utgår från hästens egen förmåga att ta upp näring. Ett foder för alla hästar, alla discipliner, alla åldrar….
Har du en häst som:
Har ett högre energi och proteinbehov än vad grovfodret ger?
Lämnar foder och då inte får i sig tillräcklig mängd?
Är allergisk mot gluten?
Får prestationssvackor på kraftfoder?
Har ett känsligt fodersmältningssystem/”dålig mage”?
Behöver ett foder med låg socker- och stärkelsehalt?
Behöver ett ”tävlingsfoder” för att slippa ta med så mycket grovfoder?
…eller helt enkelt att grovfodret inte räcker till näringsmässigt?
Då finns TOTAL för din häst
FIBRER och FETT
TOTAL innehåller hackat hö och gräspellets för att hästen ska tugga länge och förlänga ättiden, ärtor som är en bra proteinkälla för häst, tillsatt linfröpellets med olja och fibrer ger den rena skonsamma energin. Probiotikan Yea Sacc är bra för tarmhälsan, elektrolyter, vitamin och mineral samt några örter tillgodoser hästens dagliga behov av näring.
Från urhästens livsstil har vi skapat Primero TOTAL – framtidens foder redan nu!

LIN_6632

LIN_6637

Lite mer info om fördelarna med att använda Primero TOTAL även som tävlingsfoder:

Mycket fibrer – mindre stress
Fibrer ger mer salivproduktion då hästen måste tugga mer, vilket ger en stabilare fodersmältning med utsöndring av bikarbonat som naturligt finns i saliven och som ger ett ökat skydd för magens slemhinna. Risken för magsår minskar. Att hästen tuggar mycket ger också en mental tillfredställelse och mättnadskänsla vilket ger en fysiologisk stressreducering. Fiberbaserat foder fungerar som en vattenreservoar vilket ger en försäkring att hästen inte dehydrerar under prestation.
Lågt Glykemiskt Index, GI
Detta innebär att hästen inte får de blodsockersvängningar ett socker- men framför allt – stärkelserikt foder ger. Hästen presterar jämnare och man minskar risken för mjölksyra i muskulatur.
Fettsyror/fiber och fett
Detta är det som är hästens bästa och största energiutvinning. Ger en skonsam fokuserad uthållig energi, de glykogendepåer som finns i muskulatur och lever kan användas som reservbränsle till skillnad från när man utfodrar med socker och ffa stärkelserikt foder där det blir den enda källan: hästen kan då ”gå in i väggen” när energin “tar slut”. Fodret är också utmärkt för lättfödda såväl som svårfödda hästar då dess metabolism balanseras och näringen tas upp optimalt.
Mycket lättupptaglig näring
Vilket innebär att hästen kan fodras nära inpå prestation(2 tim) och få nytta av näringsämnen under prestationen(elektrolyter mm)
Komplett foder
Du behöver inte ge tillskott vid rekommenderad giva
OPTIMAL HEALTH INSIDE OUT

LIN_6643

blogstats trackingpixel
Comments 20

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title