Primero Total

Detta foder köpte jag i helgen! Nu jäklar ska det testas! För ja, som ni vet så efterlyste jag tips på foder, då jag ville söka mig efter något med låg stärkelse- och sockerhalt, samt helst helt spannmålsfritt. Era tips öste in och efter lite noggrann efterforskning föll valet på detta foder- Primero Total.

Så här står det om fodret:

Primero TOTAL är ett spannmålsfritt energi- och fiberrikt koncentrerat foder, lågt i stärkelse och utan tillsatt socker. TOTAL har utvecklats av engelska Hästfysiologer och funnits på marknaden sedan år 2000. Målet är att hjälpa dagens moderna hästar att stärka och bibehålla ett balanserat och sunt fodersmältningssystem, utan att ge avkall på hästens individuella näringsbehov.

Alla är väl idag överrens om att grovfoder ska utgöra basen i all utfodring av häst. Beroende på hästens storlek, ålder samt prestation och/eller känslighet för grovfoder har vi hästägare sökt efter optimalt foder som man utan risk för fodersmältningsrubbningar kan ge till alla typer av häst.

Med TOTAL har du ett koncentrerat foder som genom sin väl avvägda sammansättning av för hästen nödvändiga näringsämnen, högvärdigt protein och lättsmälta växtfibrer, ger en jämn, skonsam energi och genom sin balanserade verkan optimerar förmågan att ta upp näringsämnen.

Om din häst inte klarar sig enbart på grovfoder är TOTAL ett unikt komplement, ett friskvårdande, enkelt, tryggt, ekonomiskt foder som utgår från hästens egen förmåga att ta upp näring. Ett foder för alla hästar, alla discipliner, alla åldrar….

Har du en häst som:

Har ett högre energi och proteinbehov än vad grovfodret ger?
Lämnar foder och då inte får i sig tillräcklig mängd?
Är allergisk mot gluten?
Får prestationssvackor på kraftfoder?
Har ett känsligt fodersmältningssystem/”dålig mage”?
Behöver ett foder med låg socker- och stärkelsehalt?
Behöver ett ”tävlingsfoder” för att slippa ta med så mycket grovfoder?
…eller helt enkelt att grovfodret inte räcker till näringsmässigt?
Då finns TOTAL för din häst

FIBRER och FETT

TOTAL innehåller hackat hö och gräspellets för att hästen ska tugga länge och förlänga ättiden, ärtor som är en bra proteinkälla för häst, tillsatt linfröpellets med olja och fibrer ger den rena skonsamma energin. Probiotikan Yea Sacc är bra för tarmhälsan, elektrolyter, vitamin och mineral samt några örter tillgodoser hästens dagliga behov av näring.

Från urhästens livsstil har vi skapat Primero TOTAL – framtidens foder redan nu!

LIN_6632

LIN_6637

LIN_6643

blogstats trackingpixel
Comments 5
 • lotta

  spännande, har också tittat på det. använder saracen re-leve idag och är toppen nöjd, men är lite tetigt att få tag på. har funderingar även på pavos spannmålsfria. ska bli intressant att höra vad du tycker om fodret.

  Reply

 • Johanna

  Har tidigare jobbat i ett stall som gav alla sina hästar detta foder och jag har inget annat än Bra att säga om de här fodret! Tyvärr så är det nog bara väldigt få som vet om det Ska bli kul att höra vad du tycker!

  Reply

 • Emla Dahlberg

  Åhh, va roligt att du ska testa det! :), själv funderar jag på att testa primero total, har hört bra om den och en i stallet har den till sin häst!
  Ska bli kul och att se vad du tycker om det :)

  Reply

 • Michaela

  Min häst ska inte heller äta något spannmålsfoder. Det har kommit ett nytt foder på marknaden, Swedfed heter det. Kolla in det om du inte är nöjd med det nya :)

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title