Uppdaterad plan

Nu har jag satt upp nya planer för Oprah, eftersom jag för några veckor sedan bestämde mig för att utesluta tävlingar helt till efter årsskiftet. Egentligen var min tanke att komma ut och tävla lite smått i slutet av november. Men nu har jag inte åkt och tränat för Jill på tre veckor… Jag har haft så himla mycket att göra med lägenheten så tiden har liksom inte funnits. Och jag känner att jag behöver nästa vecka på mig också, sedan får Oprah och våra mål fokus. Då tar vi upp bommar och hinder lite smått igen, med Jills hjälp.

När Oprah fick sin senaste IRAP-behandling så kunde inte Jill känna igenom henne ordentligt, då hennes bakknän var lite ömma. Så innan hennes nästa IRAP-behandling i november ska Jill få kolla igenom henne ordentligt. Klämma och känna, ge akupunktur och magnettäcke. Det blir bra! Då känner Jill vart Oprah är svag, respektive stark – samt stel och spänd. Och då anpassas våra träningar utefter det, så att vi kan jobba för att få henne så fin och fräsch som möjligt. Det känns så tryggt att ha sin tränare som equiterapeut.

Hur som helst, den 16:e november är det dags för Oprah att få bakknäna uppfräschade med IRAP. Samtidigt kommer hon även få tänderna kollade. Någonstans där, innan eller efter, kommer jag även ringa in Sharpman. Så att Oprah får sin sadel kollad. Det är viktigt med en årlig sadelkoll, tycker jag. Mycket kan ändras, padden kanske behöver bytas, etc.

Första tävlingen för nästkommande år ser ut att bli i Jönköping. Närmare bestämt andra helgen i februari. Då finns det klasser som sträcker sig från 80 cm till 115 cm. Om jag och Oprah kommer igång nu, denna månad, så är min tanke att låta henne gå 100 cm och 110 cm. Vi har hela november, december och januari på oss att komma igång med hoppningen. Så det känns bra! I markarbetet är hon trots allt i full gång, och varit ett bra tag. Sedan, att jag valt att dra ut på hoppningen, är ett beslut som jag tagit själv. Oprah har redan presterat bra på tävlingsbanan detta år. Så hon kan gott och väl få god tid på sig att ladda batterierna för att prestera ännu bättre kommande år.

Jag är laddad. Det känns som att 2018 kommer bli ett bra år. Jag håller alla tummar jag kan.

DSC_8824

blogstats trackingpixel
Comments 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title