Ridkappa

Jag har kollat in denna ridkappa från Uhip. Den ser riktigt skön och värmande ut, alltså perfekt till en isdrottning som mig… Dock har jag ingen aning om hur den ser ut i verkligheten eller hur andra upplever den… Så jag tänkte höra om ni har några erfarenheter? Är den värd priset på 2.500?

Så här står det om kappan:
En lätt, sportig och feminint skuren kappa tillverkad av vädertåliga funktionsmaterial. Kappan passar dig som vill kunna vistas ute varm och torr oavsett vad vintern bjuder på för väder och tvåvägs-dragkedjan fram samt det höga sprundet bak gör dig fullt rörlig och inte begränsad i din aktivitet.Plaggen i Serien Arctic Sport är tillverkade av ett ripstop nylon med ett membran för att tåla regn / blötsnö samt för att andas. De är kanalsydda med Sorona See Proo, ett syntetdun från Dupont som är mycket lätt samt har utmärkt värmande egenskaper även om det skulle bli fuktigt. Sorona består dessutom av förnyelsebara fibrer från växtriket.Syntetdun har ju den fördelen att det är ätt att tvätta, torkar på nolltid och värmer även om det skulle bli fuktigt. För din säkerhet har Arctic Sport utrustats med reflexdetaljer på både sprundet bak och på dragkedjan och för att du skall hålla värmen maximalt har den nedfällbara handvärmare som skyddar handen från kyla.

Untitled-3

blogstats trackingpixel
Comments 8
 • Martina

  Superskön när det är riktigt kallt! Varierar mellan kappan och ridkjol under vinterhalvåret.

  Reply

 • Josefine

  Snygg!
  Den Jennifer Bratt använder har hon rekommenderat ett flertal gånger, om du inte får någon respons på denna, vill säga =)

  Reply

 • Elin

  Har en sådan (fast den från Hööks) och är jättenöjd! Förra vintern var den första någonsin som jag slapp frysa i stallet tack vare den. Den är bekväm, rörlig, och sitter bra när man rider. Jag köpte min på mellandagsrean, men såhär i efterhand hade det även varit värt att betala fullpris för den :)

  Reply

 • Amelia

  Jag har inte kappan men dock flera jackor. Kan säga att jag aldrig mer kommer att köpa några andra jackor än från uhip!

  Reply

 • Elin

  Jag har en parkas från de som är underbar. Lätt och smidig men varm och skön. Och bra att rida i dessutom!
  Tog en parkas då jag är kortare och skulle nog försvunnit i en hellång. Väl värd pengarna!!

  Reply

 • Cicci

  Negativa först: håller inte alla för regn oavsett vad de säger. Tål duggregn rätt bra om man är varv under så man torkar inifrån samtidigt men regnar det är man körd efter kanske en kvart- tjugo minuter. Tyget är känsligt för riv, inget att gå med i buskig hage med andra ord. Sömmarna släpper på vissa både på in- och utsidan.

  Positivt: lätt, varm, smidig, man håller sig varm om låren så det inte gör jätteont i hela kroppen när man ska hoppa av (<33)

  Summa: väldigt väl värd sina pengar som ridkappa eller typ mocka och hämta hästen i grushage kappa. Behöver man dock jobba lite mer fysiskt i den ska man va lite försiktigare. Tex vet jag en jacka där sömmarna gick sönder av att bära bommar… Men de nedfällbara ärmarna som räddar händerna och att låren håller sig varma väger över!

  Reply

 • Sätilaryttaren.se

  Jag älskar min kappa, lätt, varm Tyvärr är dragkedjan ganska kass och tyget tål inte hästtänder men jag kommer helt klart att köpa en kappa till när den jag har är slut.

  Reply

 • Christina

  Har nyss köpt Uhips 3 i 1 och jag är väldigt nöjd än så länge! Har varit ute i spöregn och inte fått en droppe innanför, ett plus för de långa ärmarna. Jag behöver heller inte frysa om låren när jag rider till ridhuset..

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title