Läsarfråga

Hur fick du ditt truckjobb? Var det en spontanansöka eller hur gjorde Du? :)

Svar: Det var jättespontant! När jag gick klart min journalistutbildning förra sommaren så hade jag redan jobb på en tidning. Jag var en frilansande journalist för en”shopping/mode-tidning” i Linköping. Som frilansande journalist är man väldigt ensam, man jobbar själv och man jobbar hemifrån(om man inte väljer att sitta på ett kontor någonstans). Och ja, jag har redan ett sådant jobb man kan säga – bloggen. Det blev för mycket för mig att ha två jobb som liknade varandra. Fokuset på journalistiken tog överhand och bloggen trappades ner.

Någonstans där fick jag sätta ner foten, för det är bloggen och mina sociala medier som jag vill satsa på. Jag vill bli ett namn utåt och jag vill göra tv. Tyvärr har mycket käppar funnits i hjulet för min ”satsning”. Speciellt privata – mer än så kan jag inte lämna ut. Men hur som helst så valde jag att säga upp mig från tidningen. Jag andades nyheter och reportage 24/7 vilket höll på att stiga mig åt huvudet… Kort och gott behövde jag ett jobb som jag kunde checka ut och ”lämna”, om ni förstår? Att ”ta med jobbet hem” fungerade inte för mig. Jag blev för överambitiös och arbetade för mycket..

Hur som helst så jobbade min vän Minna på Toyota Material Handling(BT). Hon tipsade mig om stället och sa i stort sätt:
”Äsch, ta ett truckkort och sök till ett bemanningsföretag så hamnar du här.”

Sagt och gjort, jag gick en truckutbildning som tog en förmiddag, sedan hade jag truckkortet i min hand och blev genast eftertraktad på arbetsmarknaden. Jag sökte då in till bemanningsfötetaget IndustriKompetens(numera Skill). Samma dag som jag skickade in min ansökan ringde de mig och bokade en jobbintervju. Samma vecka gjorde jag intervjun och blev anställd via IK. IK placerade mig veckan efter anställningen på Toyota Material Handling. Där jag jobbat sedan september förra året(I guess). Och nu, i september, blev jag faktiskt konverterad. Toyota valde alltså att anställa mig, så jag är inte längre inhyrd.

Om någon hade sagt till mig för två år sedan att jag kommer arbeta som truckförare i framtiden så hade jag skrattat. Men om jag ska vara helt ärlig så trivs jag JÄTTEBRA på Toyota. Det är ett jobb som jag kan komma till, arbeta, och checka ut ifrån. När jag kommer hem så känner jag ingen stress eller press. Utan jag kan bara få vara jag.

Toyota är en jättebra arbetsplats. Vi har kul och vi jobbar hårt. Det är högt tryck i fabriken, men jag älskar det! Jag älskar att känna mig behövd, och veta vad som krävs av mig. Där och då. Sen kan jag släppa det, och bara andas häst – typ.

Sedan tjänar jag betydligt bättre pengar, och det var väl lite det som gjorde att jag sa upp mig från tidningen också… Det var ju under den perioden som Oprahs skada började kosta en hel del pengar, då blev ett jobbyte nödvändigt.

Och jag kan, med handen på hjärtat, tipsa om Toyota i Mjölby. Vill ni byta jobb – ta ett truckkort – sök in till IndustriKompetens(Skill) och be om att få bli placerad här. Vi är ett skönt gäng på hela Toyota! Eller ja, det tycker jag i alla fall. Men det kan ha att göra med att jag faktiskt glider runt och pratar med alla samtidigt som jag jobbar. Härliga kollegor! 😉

Journalisten går nu under täckmantel ”truckförare”… 😉

Och om vi ska återgå till min ”satsning” inom sociala medier så kommer den påbörjas när flytten blivit klar. Jag har aldrig kunnat satsa fullt ut när jag bott hemma, av olika anledningar… Men nu så. Jag har många planer, planer som innebär stora förändringar. Vi får väl se om det bär eller brister!

DSC_0006

blogstats trackingpixel
Comments 7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title