I-landsproblem

Jag har ett litet problem med inredningen av min lägenhet – vart ska jag placera TV:n?! Soffan får bara plats på ena sida, och ”rätt över” soffan så är ingången till sovrummet = TV:n kan inte sitta i mitten. Jag har därför haft tanken på att sätta TV:n som bilden nedan visar, och köpa ett väggfäste som man kan tilta utåt. Det skulle bli perfekt eftersom de som sitter i divanen/schäslongen ser jättebra ändå.

Dock, ett stort dock, så vet jag inte om det är möjligt med en TV på 65″. För det hade jag helst velat ha… Blir det för tungt för fästet/väggen med en 65″ tiltad utåt? Om vi nu säger att det är en betongvägg? Eller funkar det? Annars – hur stor TV tror ni att jag kan ha som max?

Jag kommer fråga fastighetsägarna om detta. Men ni kanske har lite erfarenhet, eller egna spekulationer till hur det skulle funka och inte. Jag vill nämligen inte ha någon TV bänk. Det skulle bara se konstigt ut om den var vriden… Annars får jag sätta TV:n där spegeln är tänkt att vara, men då blir det väldigt snett för den som sitter längst till höger… Hmmmm…

Untitled-1

Jag gjorde ett tappert försök till att rita upp lägenheten, haha! Ta denna med en nypa salt! 😉 Det blåa är fönster, och de små gråa fyrkanterna som det inte står något på är inbyggd förvaring/garderober. Det rosa är platsen för en spegel. Tänkte nämligen fästa en riktigt stor spegel där, med ”sminkbelysning” runtom. Sen i köket så tänkte jag sätta ett litet barbord samt två eller fyra barstolar beroende på vad som får plats. Hela min stil kommer vara ”ren”. Jag vill inte ha för mycket krimskrams, men möblerna ska vara rejäla och coola. Alla säger att jag har en ”syrianstil”, jag förstår inte riktigt vad de menar med det… Haha! Men då kanske jag lever upp till mitt utseende, eftersom alla tror jag är utlänning på fester eller när jag går ut på krogen… Det är lite kul 😉

JAG ÄLSKAR SOFFAN! På måndag ska den köpas! Tror den stora fanns i lager – då slipper jag leveranstid.

1_3_54

blogstats trackingpixel

Comments 10
 • Lovisa

  65″ går alldeles utmärkt att ha på betongvägg. Viktigt bara att väggfästen tar vikten som tv väger! Bara tuta och köra Själv tycker jag det är snyggare att ha tv på vägg än på bänk!
  /Jobbar på Elgiganten 😉

  Reply

  • Linn Strelin Post author

   Perfekt!!!! Har du tips på någon bra TV då? Samt tillhörande väggfäste 😉

   Reply

   • Lovisa

    Svårt när jag inte vet vad du har för syfte med Tv men här är tre alternativ! ( sök på modellbeteckningen på elgigantens hemsida).

    1. 65MU6175 – 11790kr
    En mer budget Tv, funkar bra kör vanliga kanaler via antenn, inte direkt bra i snabbare rörelsefrekvenser ( typ film, spel , sport)
    2. 65UJ701 – 14444kr
    Bättre rörelsefrekvens, G R Y M smart tv(innebär att du kan gå in på webbläsare elr typ netflix viaplay) samt att på den är det som en pekkontroll, du pekar alltså som en laserpistol vart du ska klicka! Supersvårt att förklara i text här märker jag
    3. 65SJ810 – 17990kr
    Samma grymma smart TV som nr. 2 & även kontrollen. Dock har denna bättre färgomgång och kontraster, om man ser mycket film så är denna perfekt! Snyggare design också då den är tunnare än nr. 2

    Eftersom 65″ är såpass tung behöver du använda : WALL2325(1490kr) eller WAL2345 (1990), skillanden på de är att de dyrare kommer längre ut i lägenheten!

    Hoppas du blev något klokare Lycka till med lägenheten

    Reply

 • Lina

  Jag skulle byta plats på tv och spegel :)

  Reply

 • Bea

  65 tum är ju dock jättestort, tror 55 är alldeles tillräckligt när den är på plats. Allt ser ju mindre ut i butik då det är större ytor där :)

  Reply

 • Zandra

  Jag hade nog satsat på en annan soffa som kunde stå rakt över rummet istället men eftersom du hittat den soffan som du verkligen vill ha så hade jag nog satt TVn där spegeln skulle vara :)

  Reply

 • Miia

  Håller med Lina, skulle också byta plats på TV:n och spegeln alt sätta upp spegeln i sovrummet.

  Reply

 • Heidi

  Jag hade nog satt spegeln i sovrummet, och satt tv där spegeln sitter. Alternativt att jag köper en soffa med ett öppet slut istället för en U modell! :)

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title