Älskade ston

Markarbete inne i ridhuset stod på dagordningen för båda brudarna. Först ut var fröken gul! Jag la stort fokus på skrittjobbet. Mycket sidvärtsrörelser, öppnor, slutor, fram- och bakdelsvändningar, halvhalter och sist men inte minst – ryggningar. Vanligtvis brukar jag rygga Oprah flera steg på raken – då släpper hästen efter i korset. Det fick jag göra mycket när hon var skadad för att hon skulle fortsätta hålla sig ”fräsch”. Men nu behövs inte ”backsträckora” längre(det är såklart nyttigt ibland – för alla). Utan istället handlar det numera om att rygga ett steg, med Oprah i en stadig form, och sedan rida fram direkt! När hästen tar första steget framåt igen så engageras nämligen ryggmusklerna på ett bra sätt – dock endast om hästen är balanserad i en bibehållen form.

Sen började jag arbeta henne lite lätt i traven innan jag övergick till galopp. Hon kändes kanonfin även där, men fokuset låg ändå på skritten i kväll :) Efter passet blev hon masserad med arnika över ryggen och länden. Nu börjar hon njuta av det så troligtvis börjar spänningarna som hon byggt på sig under sin ”skadeperiod” att släppa.

LIN_5887

LIN_5900

Näst ut var fröken röd. Och vad ska jag säga… Det är helt otroligt vilket utveckling hon gjort under dessa tre månader som vi fått uppleva ihop. Jag älskar att arbeta med ”speciella” hästar. Det är dem som ger självförtroendet en stor boost när de släpper efter – och gjort det hela tiden. Inget bakslag, hennes utvecklingskurva har bara gått uppåt. I dag fick jag sitta ner och galoppera på volt medan hon höll en någorlunda stadig form. För bara två veckor sedan hade det inte gått. Hon är så himla rolig. En fantastisk individ som vill göra rätt, men som har mycket i huvudet. Hon är så lik Picasso och jag är så otroligt ledsen över att jag inte har den ekonomiska förutsättningen till att kunna köpa henne själv. Men, om allt går enligt planen så kommer hon hamna i fantastiskt bra händer.

LIN_5976

Underbara ston. Alltid glada när de får arbeta. Öronen framåt!

blogstats trackingpixel
Comments 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title