Foderbyte?

Jag går i tankarna om att byta kraftfoder till Oprah. Gärna till ett foder med låg andel stärkelse samt låg sockerhalt, lättsmälta fibrer och näringsämnen – anpassade till hästens känsliga och unika fodersmältningssystem.

Funderar faktiskt på att byta fodermärke helt. Så min fråga är nu – vad ger ni era hästar? Från vilket märke? Varför? 😀

BOMBA!

LIN_5767

blogstats trackingpixel
Comments 35
 • Ellen - tävlingsryttare

  Jag kör på St Hippolyt. Gav innan havre & betfor men då min häst var lite risig i magen gick jag över till deras stärkelsefria foder och det är jag mycket nöjd med! I övrigt har min häst fri tillgång på hö :)

  Reply

 • V

  Kanske Krafts Performance low starch? Fick gratis prov på det som min häst fick vid en period och vi båda var nöjda

  Reply

 • Helga

  Saracen alla gånger! Olika foder för olika typer av hästar, alla med låg stärkelse, behöver inte fodra så mycket heller. Hästarna blir runda och fina i hullet :)

  Reply

 • Madde

  Svenskodlat och svenskproducerat foder – mina hästar äter RS mustang o de är duktiga på rådgivning.

  Reply

 • Fanny

  Min häst får foder från st hippolyt. Superbra foder!

  Reply

 • Manda Stillnert

  Jag har provat lite olika till min tant. Ett tag åt hon hippolyt men tyckte de i längden blev för dyrt då hon inte klarade att hålla hullet med deras foder plus att hennes kiss lukta blä! Och en annan nackdel är att de importeras. Sen fodrade vi med mustang funkade bra men för långt och åka för att köpa de 😉 lönade sig inte till slut. Nu fodrar jag med krafft efter att de gjorde om alla sina foder. Har en äldre fång ponny som behöver bra med energi och protein men samtidigt lågt med stärkelses och socker. Och krafft är ju svenskt så de är en fördel 😉

  Reply

 • Li

  Jag kör kraffts Performance low starch till min med känslig mage och deras lucern utan tillsatt socker alltid uppblött då min har lätt att få foderstrupsförstoppning

  Reply

 • Matilda

  Linklipellets kör vi med. Perfekt foder tycker vi! Bra för känsliga magar och våra hästar blir väldigt fina i päls och hull.

  Reply

 • Emma

  Jag kan rekommendera Saracen, Dodson & Horrell eller Spillers, tycker de är bra kvalitet och hästarna blir fina. Har fodrat med alla men just nu med Spillers Conditioner Mix pga att det är lättillgängligt för mig. Kolla på dem vettja!

  Reply

 • Matilda

  Jag håller precis på att byta foder till min häst, så nu ska han äta lucern från krafft samt havre som är odlad i trakten. Gillar att havren kommer härifrån då man kan ha koll på att det är bra havre han får

  Reply

 • josefine

  st hippolyt använder jag. rekomenderas!
  Behövs inte så mycket

  Reply

 • Anna

  Körde Dodson & Horrell innan när min behövde få mer hull, var nöjd med det. Gick iaf sedan över till St Hippolyt och jag älskar det, min häst behöver väldigt liten dos nu när han går på det. Min har tyvärr en jäkligt känslig mage men han är väldigt fin på hippolyt, är supernöjd. För övrigt har jag fått uppfattningen att Saracen är väldigt bra, krafft ska man ge så jäkla mycket av (iaf innan de nylanserade sitt foder) så det skulle jag aldrig ge min.

  Reply

 • Jhhh

  Krafft!!!! Och foderstat framtagen av deras rådgivare, perfekt ❤️

  Reply

 • Sosso

  Marstall foder! Finns inget bättre!

  Reply

 • Therese

  St hippolyt eller Hippo

  Reply

 • Maja

  St hippolyt helt klart. Min häst har aldrig varir så fin i kropp och knopp som han är nu och under tiden har har ätit st hippolyt (struktur e samt mash). Har även rekommenderat det till vänner som även dom könnt stor skillnad. Lite dyrare men så värt de med tanke på att inga tillskott behövs samt att det är drygt.

  Reply

 • Kharro

  Säger bara Wollerts ifrån Tierp. Finns inget bättre

  Reply

 • Daniela

  Min medryttarhäst äter foder från Speedex, bästa fodret (Y)

  Reply

 • Klara

  Jag ger inget kraftfoder till mina tävlingsponnys just nu eftersom jag inte vill ge dom något inflammations drivande och på dom funkar det bra men jag förstår ju att alla inte funkar på de. Istället ger jag dom kallpressade rapsolja linfröolja en mineralpellets som är bra för magen då den är en av få som hästarna faktiskt kan ta upp likn proequo och betfor så att de äter upp. Efter tuffare meetings får dom djävulsklo i någon vecka:) och såklart mycket hö så att de får tugga mycket

  Reply

 • ALEXANDRA

  St hippolyt kör jag med. Häst som behöver en boost i hull samt har känslig mage. Hon får naturmüsli och glyx mash. Stärkelsen i müslin överstiger inte dagsgivan för man behöver inte ge speciellt mycket och glyx mashen är utan socker och stärkelse och verkar för bra mag och tarmflora. Hon har ätit det i några år, pälsen är tom glansig och fin på vintern med vinterpäls och under de evigt dammiga perioderna. Och hon älskar det fodret

  Reply

 • elin

  Har själv Lucern utan melass. Håller min tjej i superbra håll och ger lagom mkt energi är mkt nöjd.

  Reply

 • Johanna

  St. Hippolyt funkar extremt bra! Min d-ponny valack på 8 år äter 6 dl om dagen av deras natur musli solo (innehåller mer protein är vanliga muslin) och 3 dl av deras glyx mash. Han älskar det och har gått från att vara ett staket och återkommande mugg/rasp problem till att idag vara fin i hull och inte haft mugg eller rasp sedan vi bytte till St. Hippolyt för 1 år och 4 månader sen.

  Om du vill få en foderstat så rekommenderar jag att skicka till Linn Abrahamsson på St. Hippolyt, hon är bäst av deras konsulenter!

  Reply

 • Amanda

  St Hippolyt, Glyx Mash som det är väldigt lite stärkelse i, ger man fulldos behöver man inte heller komplettera med vitaminer och mineraler.
  Har två som är väldigt pigga och glada i vanliga fall, detta håller dom fina i hullet och glansiga i pälsen men vettiga i skallen.

  Reply

 • Lovisa

  Hade Hippolyt, men blev för dyrt att fodra med. Bytte till kraft, sen tyckte jag att han behövde äta så himla mkt av allt för att få i sig det han skulle. Nu får han en blandning av lucernhack och mash från krafft samt müsli från redmills. Jag har ett halvblod med mkt fullblod i som går 1* internationell ft, och för honom har deras foder varit perfekt. Mkt protein, lite stärkelse och socker samt mycket havre och olja. Inte fasligt dyrt heller.

  Reply

 • Therese

  Har provat en mängd olika fodermärken till min herre, både müsli och pellets.
  Det dom funkar bäst både för plånboken och för pållen är havre, lucern och maxirice. Maxiricen har gett fantastiska resultat i både hull och muskler, så den kan jag varmt rekommendera!

  Reply

 • Anna-Karin

  St Hippolyt alla gånger Min känsliga & heta kille äter deras Nutri Star så himla bra uppbyggnadsfoder.

  Reply

 • Kristhina

  Saracen är verkligen guld! Så nöjd!

  Reply

 • Ida

  St Hippolyt alla dagar <3 :)

  Reply

 • Clara

  Saracen är GULD! Min häst är väldigt känslig och blir lätt tjock i benen. provade att ge henne kraffts nya då hon är känslig för stärkelse, men tyvärr funkade inte hon alls på det så fick då tipset att prova Saracen. Hon har aldrig varit så fin i kroppen och så fin i benen. Saracen är bra då man bara hedöver ge en liten giva. Min går på 0,75 kg. Och då behöver jag inte lägga till något mer.
  Hon är dock väldigt lätt född så hon får Shape up , men Re-LEVE har jag hört också skall vara grymt :)

  Reply

 • Lovisa Julia

  Jag föreslå pavo i alla sammanhang
  Jag ha själv pavo care4life till mina 3 små och dom alla är extremt fina i pälsarna, magarna och rent allmänt

  Reply

 • Lovis

  Undrar varför du väljer att gå i tankar om att byta foder, är det något som Oprah inte trivs med längre? :) Och om inte är jag supernyfiken på hur du tänker i vilket fall som helst!

  Reply

 • Lovisa

  Primero Total, alla dagar i veckan! Min ponny var riktigt känslig, lättstressad och otroligt svårfödd när jag för ett år sedan köpte honom. Efter någon månad hos oss bytte vi till primero total, och jag har aldrig varit med om större skillnad! Nu är han så otroligt mycket lättare att hålla hullet på, pälsen glänser så man nästan blir bländad och han är otroligt mycket lugnare. Man märker att han verkligen mår bra, han har t.ex. knappt haft något solexem på mulen alls i år (vilket han fått varje år tidigare enligt gamla ägarna). Efter detta så tillkom en s.k. ”problemponny” i min ägo och direkt bytte vi till primero total, och samma sak hände där. Nu för tiden behöver jag oroa mig för att hon ska bli för tjock, förut var det bara skinn och ben. Hon har även blivit otroligt mycket mer stabil mentalt, eftersom hon nu mår bra på insidan. Primero total är det ända, förutom grovfoder, som mina hästar får. Det är ett perfekt foder som fyller hästens alla behov, samt att hästen känner när den inte har behov av mer då primero fungerar lite som ett grovfoder; hästen äter inte bara för att det är gott utan vet när det ”räcker” då man ger för stor giva. Rekommenderar det starkt!

  Reply

 • Josefine

  Som många andra redan skrivit- St Hippolyt. Det finns något för alla hästars olika behov och beteenden. Helt klart värt pengarna, min häst hade aldrig fungerat så bra som han gör idag utan det fodret!

  Reply

 • Anni

  Saracen alla gånger!
  Körde hippolyt till mina innan, men vart inte nöjd så bestämde mig för att prova saracen. Väldigt glad för det! Finns ngt för alla hästtyper. Dels för känsliga magar, lättsmält, lågt socker/stärkelse osv osv. Givorna blir betydligt mindre än tex Krafft. Och det innehåller sojaolja som gör att pälsen blir spegelblank :)

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title