De speciella individerna

Under alla mina år i stallet så har de ”speciella” hästarna berört mig mest. De kan ha varit speciella på många olika vis. Missförstådda, för hårt pressade, slagna eller bara busiga. Men på ett eller annat sätt så har de hamnat på sniskan i människans makt. Och jag vet inte riktigt varför jag frestas av deras sätt att vara… En gång så gick det ju så långt att en ”sådan” häst faktiskt höll på att bli mitt ”fall”. Att ligga där med frakturer i ryggen, samt en häst på ena sidan och en stor sten precis bredvid mig på andra sidan, det var en upplevelse. Jag hade änglavakt. Men jag är nästan ”tacksam” för den incidenten. Det gjorde mig till hästmänniskan jag är i dag. Olyckan ändrade om mitt tänk kring hästarna, mitt sätt att vara och rida. Jag vill hitta anledningar och lösningar till varje individ, och detta med en drös av förståelse och kärlek. Jag älskar djuret.

Detta är Jojo, en häst jag fick hem för tillridning och försäljning för några år sedan.

052

053

En mycket speciell häst som bara behövde tid. Hennes fantastiska personlighet i stallet gjorde slitet på hästryggen värd varenda penning.

016

Som med de flesta ston jag tar mig ann så fann vi varandra ganska snabbt. Våra personligheter klickade bra och hon började känna tillit till mig. Något som också gjorde att hon blev lättare att tygla i sadeln. För ja, jag tror att allt börjar på marken. Klickar inte du och hästen där, då kommer ni inte göra det när du sitter på ryggen heller. Samspel är allt.

007

DSC_0209_edited-1

Mina vänner tyckte inte att jag var riktigt klok när de såg våra första ridpass. Men efter lite tid så blev hon så pass skärpt att till och med ett par vänner vågade sig upp på henne. I och för sig var de snabbt nere på marken igen, men det är tanken som räknas… 😉 Här skulle min kompis klappa Jojo på halsen. Det godtogs inte av henne. För ja, samspel från marken går först.

014

Jojo blev en riktigt trevlig häst efter mycket jobb. Och tillslut lyckades jag hitta det perfekta hemmet åt henne. Men tyvärr så finns hon inte i dag…

010

0191

blogstats trackingpixel
Comments 3
 • Cecilia Pettersson

  Hej Linn! Nu är det så att jag har tänkt uppgradera mig från chaps till ridstövlar. Men det är en djungel som aldrig tar slut känns det som. Jag har funderat mycket på dom MH stövlarna du har. Men det är så många som säger att dragkedjan går snabbt sönder och att dom säckar ihop snabbt. Är det så eller håller dom. För vill gärna ha ett par prisvärda stövlar med bra stöd och bra hållbarhet. Har du någonting att rekommendera? För känns dumt att lägga ut pengar på någonting som inte kommer hålla.
  MVH Cecilia

  Reply

 • Emma

  Hej Linn!
  Undrar om du skulle vilja skriva ett inlägg om det här då det kan vara flera som sitter i min sits. Jag tog studenten i somras och ska börja jobba nu tänkte jag. Planen är även att köpa häst om jag får ett heltidsjobb. Hur gör du för att ha råd med häst och allt som hör till? Vad jobbar du med? Betalar dina föräldrar någonting eller hur gör du? Med vänlig hälsning, Emma

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title