Horseware Sportz-Vibe

Det har kommit ut ett nytt täcke från Horseware. Detta täcke liknar täcket som min equiterapeut använder i slutet av varje behandling. Dock så kostar detta täcke ofantligt mycket mindre, haha… Så ja, jag förstår att det inte är samma ”grej”. Men snarlik i alla fall.

Så här står det om täcket på Skara Hästsport:
Trådlöst massagetäcke i nättyg med 15 olika fickor för vibrationspaneler. Täcket kommer med 4 paneler som du kan flytta runt. Kommer i en ryggsäck som är lätt att ta med på tävling till exempel.

Du kan behandla hästen 5-6 ggr per uppladdning. Tre olika lägen:

Läge 1: lugn puls 20 min

Läge 2: snabbare puls 20 min

Läge 3: lugn puls 10 min sen 10 min snabbare puls

Och så här står det på Horseware’s egna hemsida(jag orkar inte översätta):
HOW IT WORKS

Sportz-Vibe’s massage action is gentle enough that it won’t over-work your horse’s muscles, but will effectively reduce muscle tension, and removable massage panels mean you can target a specific area.

Massage therapy is one of the oldest known methods of therapy, and is renowned for its ability to promote healing. Massage can help to reduce pain, improve blood supply to tissue, and reduce inflammation in horses that are suffering from long term muscular back problems. By encouraging the lymph system to move, massage helps to drain inflammation and stimulate repair to damaged tissue.

BENEFITS

Reduces pain
Improves blood supply to tissue
Relaxes muscles
Reduces inflammation
Improves quality of life


Era personliga tankar? Täcket kostar 6.000 kronor.

Untitled-1

 

blogstats trackingpixel
Comments 5
 • Rebecka

  Personligen tror jag att våra mycket stillastående hästar mår bra av att ha mer lättare träning varje dag. Hästen är ju utvecklad för att röra sig hela tiden. Så jag tror inte att detta täcket skulle lösa så mycket direkt. Känns mer som en ”Quick fix” lösning för väldigt mycket pengar.

  Reply

 • Madde

  Håller med.. Hästen där designad att ströva fritt. Hästar mår bra av rörelse – muskler leder ligament.. Starka smidiga liksida mjuka.

  Reply

 • Elin

  Jag har ett. Är kanon, använder det inte i något annat syfte än lyx och för att det ska vara en skön stund före eller efter ridning. Får min häst att slappna av och bli mjuk i kroppen. Finns inget täcke man kan använda för att slippa träna eller röra på hästen (om dem som kommenterat trodde de) men det går att ge hästen lite lyx genom ett. jag rekommenderar

  Reply

 • Sanna

  Rykta hästen det ger tipptopp blod cirkulation

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title