Ice vibe

Era åsikter kring Ice vibe? Ös in! För/nackdelar? Har ni testat dem själva? Hur funkade det?

09hodbhk1v_2_2

blogstats trackingpixel
Comments 13
 • Matilda

  Jobbade utomlands och där använde jag dom för att ryttaren ville det. Helt värdelösa enligt min mening, vibrationer som ska stimulera blodflödet och is som ska dämpa det. Blir lite dubbelt och motverkar varandra enligt mig. Sen är kylomslagen för små så dom tinar direkt och blir varma på 5 minuter=kyler inte någonting. Bättre att köpa vanliga stora isomslag för häst och sätta benlinda ovanpå. Det kyler bättre i säkert en halvtimme.
  Viben kan vara bra att ha för sig om man bara promenerar hästen så det stimulerar blodcirkulationen. Men tillsammans med is känns det som dom motverkar varandra.

  Reply

  • Linn Strelin Post author

   Som jag förstått det så ska vibrationerna vara på innan ridpass, och endast kyla efter. Eller? Annars är det som du säger, väldigt konstigt om de båda kombineras samtidigt.

   Reply

   • Matilda

    Eva som jag jobbade för ville ha på båda två samtidigt, och vibrationer på promenad. Använde aldrig innan ridpasset. Men kyleffekten är värdelös för dom är så tunna så dom tinar upp direkt.
    Vibrationerna är väl bra. Och skydden/damaskerna i sig är bra, men jag märkte ingen skillnad av vibrationerna.

    Reply

   • Josephine

    Man använder vibrationen före ridning och kylskydden efter. Du använder inte båda samtidigt :)

    Reply

 • Josefine

  Aldrig hört talas om, kyler dom och vibrerar? Vad ska vibrationerna i så fall vara bra för?

  Reply

 • Sara

  Om du bara är ute efter kylning så skulle jag rekommendera att köpa vanliga ispåsar med hushållspapper under och sedan en benlinda runt. De hålls kallt mycket längre än ice wibes. Fördelen med ice wibes är att isen sitter stabilt med benskydden men kyler inte lika bra. Tycker båda funkar bra, är väl mest en kostnadsfråga. :)

  Reply

 • Elle

  Tkr PEI kyldamasker är bättre. två av mina accepterade inte heller riktigt vibrerandet. Så har man känsliga hästar kan de nog reagera…

  Reply

 • Linnea

  Min ”ryttare” vill att dessa ska på innan ridpass framförallt på tävling men ibland hemma. Tror de är till för att stimulera blodflödet. Vi använder även dessa med kylgrejerna under efter varje ritt på tävling. Upplever som andra redan har skrivit att de tinar väldigt fort. Men ett tips är att ha de i ett kylskåp och sedan en kylbag med en kylklamp i innan användning, håller sig kalla längre då. Vet dock inte om de gör någon direkt skillnad men benen blir absolut skylda av dem. Det här med att deras effekter motverkar varandra har jag ingen aning om.. Men benen känns fina efter användning, så vi fortsätter att använda dem. Vet dock inte om jag skulle köpa dessa själv eftersom prislappen är lite för saftig för mig. Om man ska ha en full uppsättning vill säga.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title