JAG ORKAR INTE MER

Förlåt, jag uppdaterade inget i går. Hade fullt upp hela dagen och landade tidigt i säng, helt slut. Men i dag så! Jag unnade mig en sovmorgon – ÄNTLIGEN! Nu är det semester!! Sen gick jag en promenad med Ella och efter det åkte jag in till Motala för att göra fransarna. Lina som vanligtvis gör mina fransar har semester så jag lyckades få tag på en franstjej som kunde fylla på. Dock med singelfransar! Men bättre än inget :) Nu ska jag jobba lite och sen dra vidare ut till stallet. Oprah kommer få vila, bara bli ompysslad. Tror jag ska ta och massera henne med arnika. Geniki å andra sidan ska ridas ut. Nyttigt för henne! I går longerade jag henne med chambonen och i morgon tänkte jag rida. Vi får se om jag testar ett par språng.

Men nu till en fråga… FÖR JAG ORKAR INTE MED ALLA ÄCKLIGA FLUGFÄN! Det går inte att rida ut nu knappt. Ska man rida ut så är det bredvid eller på asfaltsvägarna som gäller. Och det är inte kul i långa loppet. Men under uteritterna så måste man rida utanför skogen förr eller senare, och då blir man attackerad. Så här ser Oprah ut(trots att hon blivit dränkt med Ultra Shield) när hon skrittat UTANFÖR skogen i ca 30 sekunder. Skulle jag få för mig att rida inne i skogen, då skulle hon bli helt svart undermagen… Så det är därför skogen inte är något alternativ nu, tyvärr.

Dock så vädjar jag om tips på mygg/flugmedel! Geniki blir skogstokig och Oprah försöker snällt härda ut…

Foto 2017-07-22 19 55 37

Foto 2017-07-22 19 55 33

blogstats trackingpixel
Comments 24
 • jessie

  Ja testade sårsalva ( från granngården) på de mest utsatta ställena när jag hade Leia på bete och det var mycke kryp och styngflugor och det funkade riktigt bra. Tog i händerna o sen klappade på de mest utsatta ställena☺

  Reply

 • Anonym

  Hej! Bromsspray håller alla flygfän borta men det håller inte så länge men under en uteritt skulle det fungera perfekt

  Reply

 • Ella

  Centaura är super super bra, ultrashield är skit gemfört med den 😉 Funkar även på hundar och människor!

  Reply

 • Moa

  Testa att koka eget. Funkar skit bra men luktar så himla. Äckligt när man gör det Haha!

  Reply

 • Frida

  CENTAURA!! Verkligen sååå bra min häst flippar ur av alla äckliga kryp som flyger på honom, har verkligen provat allt o dom enda som funkar år Centsura eller att koka eget! Recomend recomend!

  Reply

 • Therese

  Fyra ess hästsalva har funkat jättebra på våra hästar :)

  Reply

 • Hanna

  Renons Mygg&Fästing spray! Det är ju högst individuellt men den funkade jättebra för vår pålle.

  Reply

 • Sara

  Testa hjorthornsolja! Luktar apa, men fungerar!

  Reply

 • Matilda

  Ridflugtäcke? :)

  Reply

 • Linnea

  Bromsblocker från effol tycker jag funkar på uteritt och så brukar jag smörja med fyra ess hästsalva under magen :)

  Reply

 • Annie

  Jag brukar oxå rida bland äckliga flygfän. Min erfarenhet är att inget flugmedel duger….Meen ett insektsridtäcke var min absolut bästa investering! Har ett Horseware Amigo som jag använt i flera år. Mjukt och följsamt, stör absolut inte hästen under hårdare ridpass i alla gångarter. Riktigt jobbiga insektsdagar kan man spraya täcket med ultrashield och slänga på ett flugpannband på tränset

  Reply

 • Cornelia

  Rekomenderar ridflugtäcke! Min häst tålde inte insektsmedel (fick som nässelutslag på hela huden, som dessutom verkade klia något fruktansvärt) så när jag red ut klädde jag på henne det. Det såg precis ut som de täckena de har i hagen, täckte hals och kropp, hade till och med magplatta. Hål för sadel givetvis men annars heltäckande, helt suveränt! Mitt är från bucas eller Horseware, köpte det begagnat och minns inte vilket märke det var tyvärr men borde ju gå att hitta relativt enkelt. Dessutom skönt att inte behöva spruta ner dom med gift!!

  Reply

 • Marielle

  Jag har ridflugtäcke och Optimal flugspray. Fyra ess runt svansrot och runt huvudet. Funkar typ ok… Hittar du något som biter på älgflugor kan du säga till!

  Reply

 • Ida

  Hjortronolja är toppen. Men det luktar apa men så bra

  Reply

 • Alice

  Tycker att Renons vanliga flugmedel (inte mygg och fästing) är helt klart bäst

  Reply

 • Martina

  Idominsalva är ett billigare alternatin som flugfäna HATAR. Jag smörjer in mitt sto framför/runt juvert (typ som du visade på bilden) och insida bakben eftersom hon inte har päls där. Inte ett enda bett och är skonsamt för huden :) sen har jag ändå flugridtäcke och flugluva på när jag rider.

  Reply

 • Matilda

  Jag använder Skillingaryds salva och det funkar bra. Använder både i hagen och när jag rider.

  Reply

 • Agnes

  Skillingarydssalvan (även kallad Fyra Ess Hästsalva) och Centaura flugspray är bäst enligt mig!

  Reply

 • Isabelle

  Bromsblockare från effol,tror jag det är? Det är en grå flaska med grön gult klistermärke. Vet inte hur jag ska förklara. Men du fattar nog. Är bra! Den håller inte en hl dag men under ett ridpass så är det toppen!! Den stinker rökt korv haha men den håller flugorna borta

  Reply

 • MalinKalin

  Härligt med en massa bra tips! Vi kör Effols bromsblockare och Skillingaryds hästsalva. Funkar bra men man vill ju alltid testa om det finns nåt bättre :)

  Reply

 • Emma

  Och jag säger kyllera. Fungerar super och lindrar ev klåda från tidigare bett. Med kyllera på kommer inga obehagliga kryp åt att bita!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title