Mina träns dela fyra: Nackstycken

Nu ska jag göra en jämförelse mellan nackstycket från PS samt nackstycket från Antares. De båda ska vara anatomiska, och vara skonsamma mot hästens känsliga nerver i nacken och bakom öronen. Jag börjar att visa bild på nackstyckena. Sedan kommer jag, under bilderna, berätta min åsikt om dem. Enjoy!

Antares
LIN_4375

Ps of Sweden
LIN_4376

Nu har ni sett nackstyckena. Min solklara favorit är Antares. Varför? Jo, för att det inte blir något tryck i nacken, samt att det är ordentligt med tryckfördelning bakom öronen med en mjuk fodring av kalvskinn. Vilket är en nackdel hos Ps. Ps har en vettig platta som tryckfördelning i nacken, men lädret blir smalare bakom öronen. Och eftersom sidotyckena sitter mer ”bakåt” på Ps tränset så blir trycket på plattan i ”bakvikt”. Något om gör att plattan inte ligger helt ann på vissa typer av hästhuvudet, utan istället glappar uppåt. Ett stort minus! Då blir plattan oduglig. Där vinner alltså Antares också, eftersom sidostyckena sitter ”mitt på” och på så sätt tillåter nackstycket att jämna ut trycket.

Svårt att förklara i skrift dock. Men jag tänkte göra en video om detta samt filma hur det sitter på olika hästhuvuden! :)

Det bästa nackstycket genom tiderna:
LIN_4371

blogstats trackingpixel
Comments 8

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title