2017

Eftersom jag inte kan göra någon planering för Oprah så får jag väl försöka dela med mig av mina planer för resten av året… För det första så måste jag inhandla en till häst. En unghäst som jag kan forma lite och som jag kan komma ut och tävla(pay and jump beroende på rutin) under hösten/vintern. När Oprah är flyttad och allt har löst sig med den nya hästen så ska jag ta tag i lägenhetsletandet ordentligt igen. Det är sååååå svårt att få tag på en hyreslägenhet här i stan! Jag går därför i tankarna om att försöka samla ihop pengar till en kontantinsats, och på så sätt kunna köpa en lägenhet istället. Men jag vet inte… Någon insatt? Bostadsrätt eller hyresrätt?  Vad finns det för för- och nackdelar?

Sen när detta är klart så kommer jag och pappa leta efter en begagnad b-kortslastbil att köpa ihop – som då ska ersätta hästtransporten. Jag kommer på så sätt kunna införskaffa mig en liten personbil att pendla med till jobbet. Som då kostar mindre i bränsle, istället för bilen jag har nu som jag måste kunna dra transporten med och som därför slukar maaaaassor med bensin..

1. Häst
2. Lägenhet
3. Hästlastbil
4. Personbil

Om jag lyckas få ordning på allt detta är inte helt hundra. Men jag kommer jobba mot det. Det kan jag lova!

Drömma får man göra!

122

blogstats trackingpixel
Comments 14
 • Amanda

  Ur alla perspektiv: KÖP. Alltså finns inte en enda nackdel att köpa en lägenhet. Du investerar pengar och betalar till dig själv, hyr du förlorar du pengar.

  Det är värt alla gånger att äga sin egen bostad. Alla jag har pratat med som är insatta i detta inkl banken säger att det bästa man kan göra är att köpa en bostad. Då är man säkrad för resten av livet.

  Reply

 • Marina

  Vi har bostadsrätt vilket jag ser mest fördelar med
  Billigare hyra och man kan renovera hur man vill enda ”negativa” jag kan komma på är att går något sönder som spis, kyl mm är det en själv som får ordna medans i en hyres ringer man kontoret och de får fixa

  Reply

 • Sätilaryttaren.se

  Köp lägenhet!! Då har du alltid lägenheten som en invistering, går något åt helvete så kan du alltid sälja den alt låna mer på lägenheten. Hyr du så har du inget, du har bara lagt pengar i ett svart hål.

  Reply

 • Lovisa Julia

  Vad roligt att du ha en plan om allt trotts det tråkiga som hänt dig.

  Reply

 • Elly

  Jag skulle säga KÖP alla dagar I veckan, det finns så mycket nackdelar med att ha en hyreslägenhet. Du betalar en massa pengar för något du aldrig kommer få tillbaka för, du kan inte renovera, sätta upp hyllor osv hur du vill, och om du skulle få tillåtelse att tex. tapetsera om så skulle du få betala det själv. Alltså lägga massa pengar på någon annans bostad för att du ska trivas. Du har egentligen ingen säkerhet med en hyreslägenhet, även om ni skriver kontrakt så kan hyresvärden välja att säga upp kontraktet och då står du utan bostad. Om du har en insatslägenhet så har du alltid den att luta dig tillbaka på.

  Reply

 • Josefin

  fina du, jag tror så mycket på dig. Du kommer klara allt under året. Nu är det dags att turen vänder för dig, jag vill se dig glad med din nya häst, lastbil, lägenhet osv. Du är sån stor inspiration som delar med dig av gott och ont, precis som livet är ibland.
  Många kramar och pussar.

  Reply

 • Sara

  Hej!
  Jag har haft turen att få hjälp av mina föräldrar att köpa bostadsrätt i Göteborg, så jag kanske har ett lite vinklat svar. Hur som helst så här i Göteborg ”tjänar” man nästan på att ta lån och köpa lägenhet, då kostnaderna ändå blir lägre med bostadsrätt än hyresrätt.
  Nackdelar:
  – Du måste kanske ta lån.
  – Avbetalning.
  – Tiden det tar att hitta rätt lägenhet, samtal med banken etc.
  Fördelar:
  – Du kan hitta den lägenheten du vill ha, och det blir DIN.
  – Du kommer inte behöva be om lov innan du gör förändringar i den.
  – Priset för lägenheten kommer förhoppningsvis stiga, vilket innebär att du går vinst i det långa loppet.

  Reply

 • Alice

  Jag har precis köpt bostadsrätt i Göteborg. För att få förstahandskontrakt i stan måste man stå uppåt 10 år i bostadskö, och andrahandskontrakt är ofta under korta perioder och dyra. Alternativt kan man (som jag inte vet om det är lagligt men förekommer hur mycket som helst) betala en saftig summa likt insats för att ta över någons förstahandskontrakt.

  Resonerade precis som de ovan i kommentarsfältet, en bostadsrätt är en investering medan en hyresrätt bara är utgifter. Att det däremot är billigare med bostadsrätt stämmer inte riktigt då amorteringskraven är så höga.. Jag betalar uppåt 10000/månad för min 1,5a i Linné. Det beror ju på hur mycket man köper för, såklart.

  Reply

 • Ella

  Den absoluta fördelen med bostadsrätt är att du gör en investering och du betalar till dig själv, eftersom du får tillbaks pengarna sen när du säljer (beroende på prisläge givetvis). Vi försöker skramla till en gård just nu och det hade varit betydligt enklare om vi hade en bostadsrätt som vi kunde sälja. Så det är mitt tips! Hyra är ju pengar som helt går till någon annan. Du kan ju dessutom höja värdet på en bostadsrätt genom renoveringar osv. Jag tycker dock att alla borde ställa sig i bostadskö. De flesta köer är gratis eller kostar ett par hundra om året och det är alltid en bra säkerhet att ha, för man vet aldrig vad som händer. Stort lycka till!

  Reply

 • Marielle

  Usch! Vet hur svårt det är att hitta bostad… men nu har jag än fått tag på en som kommer passa perfekt! jag törs inte köpa, är för feg!

  Reply

 • M

  Köp en bostadsrätt istället för hyres.

  Reply

 • Jasmine

  Skulle ha tagit en bostadsrätt istället för en hyres rätt då du kan göra mera saker inne än vad du kan göra i hyresrätt.

  Och de är aldrig fel att ha små del mål som man vill fixa ^^

  Reply

 • Mika

  Köp. Bättre att satsa på en lgh med OK avgift och betala ditt eget lån än slänga pengar åt fastighetsägare.

  Såg att du gjort ett inlägg om att leta häst, varför inte köra en youtubeserie om det? Vad du letar efter, tittar extra på, ta med korta klipp från säljvideos (om man får det?) och diskutera för-, nackdelar med hoppteknik, galopp, inställning osv osv.. Tänker att det kanske är ett sätt att variera bloggen nu när du står utan tränings/tävlingskompis + få in lite extra :)

  Reply

 • Alva

  Oj, inte läst din blogg på ett tag, vad tråkigt med Oprah! Jsg hoppade verkligen att du får ihop allt detta <3

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title