Forma själv

Picasso köpte jag när hon var fyra, Oprah när hon var fem och Cappuchino när han var typ.. åtta? Och vad har jag lärt mig av detta.. Jo, att det är en ung individ jag söker. För även om de är 4-5 år så kan man forma dem lite själv. Cappuchino hade inte haft det lätt innan, han var en enorm utmaning rent psykiskt. Stackaren hade varit med om så mycket ondhet, liksom. Visserligen gillade/gillar jag den utmaningen, men jag föredrar att kunna uppfostra mina hästar på mitt vis – från början.

Picasso och Oprah blev, och är, fantastiska individer och störthärliga personligheter. Picasso blev en extremt okomplicerad häst i hanteringen. Hon var lugn och självsäker samt älskade uppmärksamhet. Men när man satt sig upp så kom nerverna fram. Inte så att hon blev ”spattig”, men det var tryck i den lilla raketponnyn. Sen så har vi Oprah, hon är också väldigt okomplicerad. Det som gör henne något komplicerad kan dock vara att hon kräver lite ”för mycket” uppmärksamhet istället, haha. Men jag tror inte att det är av en slump som jag fått äran att äga två helt fantastiska ston. Utan jag är säker på att hästen, oavsett psyke och stam, blir som sin ägare. Åtminstone i hanteringen. Den blir vad man gör den till. En avspegling av sig själv, helt enkelt.

Mina ston har alltid ställt upp för mig, i alla sammanhang. Jag har exempelvis aldrig vägrat ut mig på en tävling, mina hästar har aldrig surat mot mig, de har aldrig försökt få av mig med flit etc etc… De har alltid gjort precis allt för mig. Det måste väl betyda att jag gör något rätt i mitt sätt att uppfostra och hantera dem i alla fall, för de är trots allt ston… 😉

Så ja, en ny ung förmåga är vad jag kommer söka efter. Och ett sto, såklart!

050

blogstats trackingpixel
Comments 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title