Framtidsplaner

Nu har allt hunnit stilla sig, den värsta stormen har dragit över. Jag kan dock inte prata om den närmaste framtiden utan att få gråten i halsen, för allt är fortfarande så nytt. Men hur som helst så går mina planer ut på att ansöka om att få triangelmärka Oprah. För man vet aldrig, jag kanske trillar och bryter nacken = dör, då finns det ingen möjlighet att Oprah säljs vidare och används till träning/tävling och på så sätt förstörs. Så en triangelmärkning blir en trygghet. Men samtidigt så känns det jobbigt, för då blir ändå vårt tävlingsavslut ”på riktigt”. Det känns fortfarande som att vi ”rehabiliterar för att komma tillbaka”, även fast jag vet att situationen inte ser ut så… Men ändå. Ni kanske förstår hur jag menar?

Vad händer med Oprah om/när hon triangelmärks?
Jo, jag vill ge henne det fantastiska livet som häst. Tyvärr så kan jag inte erbjuda henne stora kuperade gröna hagar i hästflock här, utan tanken är att hon får flytta. Jag har redan hört mig för och det finns plats för Oprah i ett jättemysigt stall, med stora gräshagar och oändlig skog, ca 30 minuter från mig. Perfekt till en förtidspensionär! Men tyvärr har jag inte tid till att pendla mellan två stall(för ja, jag vill ha en till häst – mer om det längre ner). Så därför kommer Oprah troligtvis lånas ut till en av mina närmaste vänner som jag vet kommer ge Oprah det bästa. Men detta är fortfarande ganska löspratat. När dagen väl kommer så är jag nog inte lika tuff, det känns så enkelt att skriva allt här, liksom. Men när det väl kommer till kritan så vet jag inte om jag har hjärta nog till att låna ut henne – även fast hon förtjänar livet som en ”riktig häst”…

Det är faktiskt många som har hört av sig till mig och undrat om de får låna Oprah som sällskapshäst, till deras hästar. Men mitt svar på den fråga är nej. Oprah är en stjärna, ingen ”nummer två”. Ska hon lånas ut så är det till en person som står mig nära, och som inte har någon egen häst – utan som jag då vet sätter Oprah först. Precis som hos mig.

Kommer du betäcka Oprah?
Jag vet inte. Tyvärr så tror jag inte det… Att avla på en häst med dålig hållbarhet känns inte bra.. Sen är det ju frågan om det hon har är ärftligt, men det får jag diskutera med veterinären när vi ska in den 20:e.

Hur mycket kommer du kunna belasta henne?
Oprah får ridas i alla gångarter, men på en ”simpel” nivå. Hon kan gå lite lätt inne i paddocken, men ska inte ansträngas något speciellt där. När vi besöker veterinären igen så ska jag fråga om det är möjligt för Oprah att ta några små skutt på bebishöjd ibland – bara så att hon kan få ha lite kul. Det roligaste hade varit om hon, någon gång ibland, fick komma ut och hoppa pay and jump på kanske 40 cm. Bara för att hon ska få uppleva känslan av att tävla, det som hon tycker är så himla kul! Men det kanske är ett önsketänk, vi får se.

Ny häst?
Jag kommer köpa en till häst. Dock kommer jag inte börja leta förrän Oprah är helt färdigbehandlad, triangelmärkt och riden av mig ett tag. Jag vill liksom känna så att hon känns fräsch under en tid efter att hon blivit färdigbehandlad… Sen kan jag börja fundera på ny häst. Tyvärr kommer jag nog vara otroligt kräsen denna gång.

Så, det var allt just nu. Jag tycker det här är jättetråkigt, såklart. Men vår ”comeback” kunde inte blivit bättre. Oprah gjorde jättebra ifrån sig och lämnade tävlingsdagarna med högst 4 fel. Hennes sista tävling blev meetinget på hemmaplan, där hon var 100% felfri på hinder hela helgen. Jag var, och är, jätteglad. Vi fick ett bra avslut, och det tackar jag vår nya hopptränare Jill för. Jag har lärt mig mycket och blivit superinspirerad. Det är så synd att detta skulle ske! Mina fina gul.


Jag vill ge Oprah samma underbara förtidspension som Picasso fick. Det var då jag fick den underbara möjligheten att få stå i ett stall, alldeles för mig själv. Då hade jag fyra gigantiska boxar, högt till tak och bred stallgång, spolspilta, fyra stora gräshagar samt skrittavstånd till badstrand för hästarna. Oprah och Picasso mådde som prinsessor. Och vad jag vet så står detta stall tomt sedan vi flyttade därifrån, vilket är synd… Hade jag haft möjlighet så hade Oprah flyttat dit igen. Men tyvärr räcker inte min tid till, och det är åt ”fel” håll så ingen skulle kunna ha möjlighet att sköta om henne.

Turligt nog så är stallet, där Oprah är välkommen, också jättefint. Hon är värd det bästa, det är alla hästar som låter oss människor låna deras ryggar. Fantastiska individer.

Detta är en av hagarna som mina fina flickor älskade! Bredvid vattnet, färskt vatten från Vättern i vattentunnorna, stora träd som gav dem skugga – hela tiden, ständig fläktande vind som höll flygfäna borta och ja, de hade det förbaskat bra. Picasso kunde inte fått ett bättre avslut, min bästa vän.

014_51bcb57cddf2b30e440473e5

018_51bcb5919606ee79910094f1

019_51bcb5b39606ee79dfa30021

021_51bcb5ce9606ee796df1ef82

030_51bcb633ddf2b30db9bb1ddb

032_51bcb64ce087c3020a45a83a

027_51bcb6069606ee7a9cf1b596

031_51bcb6a5ddf2b30dc274706e

038_51c2b54ce087c34c0dbb8cc8

035_51bf42379606ee5b0b5bd2bc

032_51f579359606ee1d9c3f348d

046_51bcb67be087c302ab967566

049_51c2b5609606ee50e0edfcae

014_51c0b80c9606ee44c7b059b3
Mina underbara ston <3

blogstats trackingpixel
Comments 29
 • Ida

  Bara en tanke.. du har skrivit/sagt att du vill he henne det bästa livet hon kan få. Men nu skriver du att hon ev ska lånas ut? Trodde att du skulle ha henne själv och ge henne den tid och kärlek hon är värd och inte låta ögon annan göra det för att du ska köpa en ny häst som går att tävla? Blir bara lite fundersam.

  Reply

  • Linn Strelin Post author

   Hon är värd mer än att gå i en liten hagen här. Precis som jag skrivit. Det finns inget stall härikring som kan ge henne ”flocklivet” i stora gröna hagar. Hon kommer må bra av kompisar och att få röra sig fritt! Jag kommer ju självklart åka ut och träffa/rida henne så ofta jag kan. Vilket blir minst varje helg.

   Reply

   • Moa

    Tycker med det är fel att du säger emot dig själv. Trodde du tyckte om Oprah mer än så. Tycker du tänker lite egoistiskt själv faktiskt. Oprah skulle stannat hos dig vilket fall som helst. Känns som du själv prioriterar bort henne för att köpa en tävlingshäst!

    Reply

    • Linn Strelin Post author

     Vad tror du Oprah skulle välja, gå ensam i en liten hage här. Eller gå i flock över stora gräsytor? Jag vet att hon skulle välja alternativ nummer två. Speciellt eftersom hon blir av med energi då också, istället för att ladda upp i hagen här.

     Tycker snarare att mitt beslut är så oegoistisk som det bara går. JAG hade velat ha henne kvar här hos mig, för MIN EGEN skull. Men för OPRAHS BÄSTA är inte det ett av de bästa alternativen – tyvärr. Och det är därför jag har idén om att låna ut henne.

     Om jag hade ”prioriterat bort henne för att köpa en tävlingshäst” så hade hon avlivats så att jag fått ut hela försäkringssumman. Någon som jag aldrig skulle göra.

     Onödig kommentar med korkade slutsatser. Jag gör ALLT för Oprah.

     Skulle du betala 60.000 för att ha din häst kvar i livet, fast som promenadhäst? JAG har gjort det. För hon är värd ALLT.

     Reply

     • Miia

      Vilka barnsliga kommentarer Ida & Moa! Det där är inte funderingar utan ni är ju bara ute för att slå ner på Linn.
      Tror ni inte att hon har det jobbigt som det är utan sådana barnsliga kommentarer från er!

      Ett moget och klokt beslut, Linn!
      Jag hade gjort precis som dig om det hade varit möjligt med min förra häst!
      Tyvärr var hans skada så passa allvarlig så jag var tvungen att avliva honom.

 • Karin Lindblad

  Wow. Jag har gjort likadant med min förra – hon är sjukpensionär hos en nära vän till mig som också är sjukpensionär, och hon har aldrig mått bättre! Hon är såå lycklig, triangelmärkt och det känns så himla bra. Hon rids lite i skogen, lite på banan men framför allt är hon nummer ett och duger precis som hon är åt sin nya människa. Kunde inte tagit ett bättre beslut! Blir så lycklig att du ska ha en ny häst Linn! Det kommer bli toppen det här. Oprah kommer få det underbart. Kram!

  Reply

 • Jessica

  Väldigt moget och klokt beslut du tagit även om jag förstår att de är sjukt tufft ❤

  Reply

 • Amanda

  Av vilken anledning kan du inte ha två hästar i det andra stallet med ”stora gräshagar och oändlig skog”.
  Tävlingshästar mår ju också mkt bättre av att få röra sig fritt i flock

  Reply

  • Linn Strelin Post author

   På grund av kostnaderna och tiden det innebär. Bensin är inte gratis, och stallet ligger i en annan stad. Jag har tyvärr inte möjlighet att pendla 1-1,5 timme även till stallet. Det gör jag redan till jobbet.

   Reply

 • Cecilia

  Bara nyfiken, näst sista bilden. Är Oprah lortig bak på strumporna eller är det något annat?

  Reply

 • Sanna

  Jag tycker det låter som en riktigt klok ide att triangelmärka henne. På så sätt är hon säkrad för framtiden & eventuella framtida ryttare :)

  Idén att flytta till ett stall med större hagar & någon som bara mysrider låter som en perfekt dröm för henne, precis vad hon förtjänar!

  Så mogna men tuffa beslut du tar! All respekt till dig för att du tar så bra hand om henne i tuffa situationer ❤

  Reply

 • Emelie

  Slås gång på gång av vilken fantastisk hästägare och djurvän du är! Både Oprah och din framtida häst är verkligen lyckligt lottade som får ha dig som matte :)

  Hoppas allt löser sig till det bästa! ❤️

  Reply

 • sonny

  Tänk om alla hästar hade haft en ägare som dig. Då hade dem mått så mycket bättre tror jag. Du gör verkligen de bästa för oprah.

  Reply

 • Therese

  Jag tycker också att du tar det mest mogna och oegoistiska beslut du kan göra i den här situationen. Ta inte åt dig av kommentarer som antyder något annat!
  Oprah kommer få det hur bra som helst, och jag gläds åt att du vill och orkar se dig om efter en ny kompis efter alla nitar du redan gått på.
  Är övertygad om att detta är det bästa för alla inblandade, lycka till med allt!

  Reply

  • Linn Strelin Post author

   <3
   Jag vill inte säga "en ny", utan bara "en till". Oprah kommer ändå vara en del av min vardag. Det är inte så att jag ska släppa henne på något vis :) Jag kommer rida henne och så också <3

   Reply

 • Linda

  Moget och klokt beslut!
  Lycka till med allt, Oprah kommer få det kanon om du väljer att flytta henne ❤

  Reply

 • Emilia

  Vilket tufft men fantastiskt beslut. Det bästa för din bästa. Om fler hästfolk tänkte som dig skulle hästar må så mycket bättre trots begränsad användning inom ridningen.
  Håller tummarna för din skull med Oprah att det blir det bästa av situationen för er skull.
  Styrkekramar till er❤️

  Reply

 • MalinKalin

  Jag tror det kommer bli jättebra <3

  Reply

 • Emma

  Oj vilka kommentarer du fick i början! Jag tycker inte alls att du lämnar bort henne för en ny häst utan att du precis som du skriver bara försöker göra det bästa för henne – vilket kanske då blir att hon måste flytta. Vad skönt att du verkar ha hittat en så bra lösning för henne, det kan inte vara lätt det här…

  Reply

 • Mika

  Kommer aldrig förstå mig på vissa människor. Jag är imponerad över alla behandlingar, försök, tid, pengar, engagemang, kärlek och tårar som lagts ned för att försöka få en hållbar häst, många hade valt the easy way out för länge sen. Ni som tycker att det låter egoistiskt att ge hästen tillgång till stora hagar, kompisar och ridning som passar både häst och ryttare bör fan fundera över vad ni jämför med och vilka som framstår som egoister i era inlägg.

  Reply

 • Rebecka

  Hej!
  Jag tycker att det låter som ett bra och genomtänkt upplägg. Den kritiken du får är helt obefogad och väldigt omogen, ta inte åt dig av det. Jag ser att du hela tiden vill Oprahs bästa, heja dig!

  Reply

  • Ida

   Det var bara en fundering. Fick den uppfattningen genom inlägget bara men nu när Linn har förklarat förstår jag bättre.Trodde att hon menade ”låna ut” som att oprah är utlånad på obestämd tid till någon annan och att Linn inte skulle rida henne/träffa henne. men nu ska hon ju det så det var bara det jag ville få klargjort. Det var absolut inte för att jag inte tror att hon gör det bästa för sin Oprah. Det vet jag också att hon gör.

   Annars känns det ju som ”ja jag behåller henne i livet, men någon annan får ta hand om henne så att jag kan leta efter en ny tävlingshäst! ” Det var bara den tanken jag hade.

   Reply

   • Mika

    Men låt säga att Linn vill träna och tävla och nu står med en häst som inte kan varken träna (på hög nivå) eller tävla. Till er som kritiserar det, varifrån tror ni alla sällskapshästar, avelsston (inte alla men en stor del del) och triangelmärkta hästar kommer ifrån på hästnet? Vilken värld lever ni i? Är det inte bättre att matcha hästen med en ryttare som inte vill träna och tävla på en hög nivå istället för att ge upp sina drömmar om att göra just det? Betyder det att man älskar hästen mindre för att man ser till att den får ett mer anpassat liv efter de förutsättningar som råder?

    Jag vet inte om det mest är 12åriga tjejer som kommenterar och som älskar sina sköthästar till månen och tillbaka men sluta släng er med något jävla blame game. För alla som läser Linns blogg är det väl rätt uppenbart att hon älskar sin häst, det betyder inte att hon måste stå och krama den 24/7. Hästar säljs, lånas ut etc av olika anledningar hela tiden. Hoppa ner från era moralhästar och sluta bete er som om Linn har något jäkla ansvar att motivera sina beslut för er. Hon gör det som är bäst för hennes häst, det är väl rätt jävla uppenbart för alla som kan läsa.

    Reply

    • Ida

     Wow…det var bara en fundering som jag ville få klargjord. Men du tror att jag är en 12 årig tjej? Jag är faktiskt 18(snart 19) och jag ifrågasatte bara. Jag klankade inte ner på Linn på något sätt.

     Reply

 • Ida

  Fast idag handlar mycket om att just kunna tävla..

  Reply

 • Sandra

  En triangelmärkt häst får inte starta någon som helst tävling inte ens pay and jump eller klubbtävling.

  Reply

 • Charlie

  Låter som ett klokt beslut för hästens bästa.
  Ang möjliga starter i p&j, jag har för mig (är inte säker) att du inte får det med en triangelmärkt häst. En triangelmärkt häst får inte användas för tävling eller träning för tävling. P&j (eller p&r, p&c) kan anses som tävlingsförberedande träning.
  Som sagt, är inte säker men kolla upp det.
  Lycka till!!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title