Återigen – bett

Curbgaget har jag lagt lite på hyllan just nu eftersom Oprah håller sig på mattan. Men däremot ser jag mig om efter två nya bett till min samling. Bland annat så vill jag testa ”kabelbettet” från Bombers. Det ska vara snällt och ligga trevligt i hästens mun. Sedan letar jag med ljus och lykta efter ett tredelat bett med ”platta” i mitten. Precis som det på bilden nedan. Plattan gör att trycket på tungan minskar, vilket hästen tackar för då tungan är väldigt, väldigt känslig.

Jag skulle kunna skriva en hel roman om bett, och varför jag vill testa dessa två. Men det får jag skriva mer om i ett annat inlägg. För nu måste jag sova…(detta är tidsinställt).

Nackdelen med dessa bett? Lycka till att hitta ett i 11,5…… #minimun

Untitled-2

blogstats trackingpixel
Comments 12
 • Maja

  Men om trycket minskar på tungan, borde det inte öka någon annan stans? Typ lanerna? Hur tänker du kring det? Kram!

  Reply

  • Linn Strelin Post author

   Ett tredelat bett verkar ju både på tungan och lanerna. Detta bett ger samma inverkan, men minskar trycket på tungan då mittdelen är platt. Dock är belastningen samma på lanerna som ett ”vanligt” tredelat. Eller ja, det beror på hur lång ”mitten” är :) Ju längre mitt, desto mer belastning på lanerna!

   Reply

 • Linda

  Kolla in WTP betten de har också platt mittdel. Bombers kan man special beställa hör med en återförsäljare

  Reply

 • Evelina

  Om du tycker Oprah har liten mun, min häst har 10 i bett och är en stor häst…

  Reply

 • Louisa

  Islandssidorna har ofta bombers :)

  https://www.sadlar.se/bomber-bett-control-plate-losa-ringar-102866

  http://www.agerstaridshop.nu/product_info.php?cPath=32_115&products_id=1185

  Nu hittade jag bara i 11,5 med lösa ringar men Karin på sadlar.se är snabb på att ta hem saker :))

  Reply

 • Elin

  Jag hade de bettet fast utan ”stångarna” på sidorna. Alltså bombers tredelat med lockup. Min häst gillade intr alls de, han gapade så sjukt mycket och gick inte alls bra på de. Bytte till ett hrimnir tredelat vanligt, vilken jäkla skillnad på häst…

  Reply

 • Lovisa

  Jag rider min känsliga ponny på ett tredelat med platt mittdel och så vanliga lösa ringar och det är det enda bettet som fungerar riktigt bra på honom på banan! Jag visste faktiskt inte så mycket om det men så var det min mor som köpte fel när jag skulle ha ett vanligt tredelat men gav det en chans och det var ju tur!

  Reply

 • Fia

  Ja fy fasen dessa bett. Det håller på att driva mig till vansinne. Min häst har ett rejält överbett, låg gom och liten mun. Ett vanligt bett är inget alternativ. Antingen måste det vara puttesmå ringar eller modell gigantisk för att inte kunna ligga an mot hennes överbett, eftersom har så väldigt lite plats i munnen så måste betten vara supersmala och ta minimalt med plats. Hon är dessutom väldigt het på hinder och tar gärna alldeles för många egna beslut samtidigt som hon är så känslig att minsta lilla får henne att slå upp med huvudet eller släppa bettet och bara studsa. Har snart provat det mesta av alla olika varianter .

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title