Tävlingsplanering

Nu är det dags att lägga upp en ny plan för Oprah, gällande tävlingar. Vi hade planerat fram till hemmatävlingen som var i helgen, så nu är det dags att planera framåt i ett par månader till!

Oprah har varit väldigt jämn resultatmässigt sedan comebacken detta år. Hon har gjort nio starter, majoriteten har varit nollor. Under sex av dessa starter har hon varit felfri på hinder, tre har varit fyrafelare(nedslag). Vi har aldrig varit så jämna resultatmässigt tidigare och det finns två grejer som kan spela in. Antingen är det på grund av operationen. Eller så beror det på att vi vågat testa ny tränare och öppnat upp armarna för ny kunskap. Det är mina teorier åtminstone, eller så är det en kombination av dem båda.

Vilka klasser ska jag starta då?
Vi håller oss på 100 cm och 110 cm en tävling till åtminstone, bara för att få in rutinen igen. Visserligen är det lättare att rida när hindrena blir högre, men jag har ingen stress! Däremot är det nog dags att göra comeback på 120 igen efter nästa tävling. Då får Oprah mer respekt för hindrena och blir därför lättare att reglera!

Dessa tävlingar planerar vi att åka på:

28/5 Boxholms Ridklubb – 100 cm och 110 cm (ANMÄLD)
6/6 Föreningen Brokindsryttarna – 120 cm
18/6 Svarttorps Ridsällskap – 115 cm och 120 cm
30/6-2/7 Grevagårdens Ryttarförening – 110 cm och 115 cm
21/7-23/7 Ridklubben Udden – 110 cm till 120 cm

Så, så ser det ut! Jag har dock aldrig tävlat på de fyra sistnämnda ställena. Är de bra? Värt att åka dit? I alla fall så kommer jag nog bara starta en klass hos Brokindsryttarna. Sedan får hon gå två klasser i Svarttop och i slutet av juni/början på juli åker vi till Grevagården en dag. Alltså inte alla tre dagar som står uppradade här över, utan endast en utav dem. Då går vi även ner lite och skippar 120, bara för att låta henne ta det lite lugnt. Sedan får hon tävlingsvila fram till vårt första meeting borta, där tanken är att tävla under Superhelgen i Kalmar. Skulle vara jättekul! 😀

Jag ska diskutera detta lite med min tränare och höra vad hon anser om upplägget, klasserna, tävlingsplatserna och lite sådant. Sen gäller det bara att hålla tummarna för att inget tråkigt händer på vägen.. Jag kommer sätta in en veterinärkolll efter Grevagården, så att hon är fräsch till meetinget.

LIN_1719Oprah har fått med sig en rosett hem från varje tävling sedan operationen. Hon är värd varenda en!

blogstats trackingpixel
Comments 13

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title