Åby Ridklubb

Vilken lång dag det blev! Jag är helt slut i både kropp och knopp efter en natt utan sömn. Men hur som haver, Oprah levererade ett gott humör i dag, trots brunsten. Jag trodde att hon skulle vara olydig och ohyggligt stark, men på den fronten hade jag helt fel! Såklart hon blev lite stark på bettet emellanåt, men det var inget som skapade problem alls – inte på det viset som det gjorde förr.

Resultatet då… Vi forsätter i samma spår som innan. Alltså 0 fel i första klassen och 4 i andra, hahaha! Vad är oddsen att alla tre tävlingar efter operationen har levererat dessa resultat? 50% felfri och 50% 4 fel(ett nedslag). Lol.

100 cm avd A – 0+0 fel – FEMTE PLACERING
Denna runda blev jag faktiskt nöjd med. Oprah kändes bra och vi jobbade med varandra, inte mot. Ritten slutade med en snabb omhoppning och vi placerade oss som nummer fem bland nästan sextio starter. Jättekul!

110 cm avd A – 4 fel
Rundan i 110 är jag mindre nöjd med. Men det blir ofta så här när hon ska hoppa en klass till. Då känner hon att hon ”redan gjort det en gång” och får lite ”kan själv attityd”. Rivningen tar jag dock på mig, vi kom något nära. Sedan blev distansen till hindret efter lite ojämnt, men jag hade beslutat mig för att rida på åtta galoppsprång. Sedan, till kombinationen, lyckades inte bytet till höger komma igenom innan den nya anridningen – men men! Och på nästa distans, som jag också hade beslutat mig för att rida på åtta, blev hon lite stark. Därefter, till näst sista hindret, blev hon helt tom i handen istället. Jag stod då mellan två beslut eftersom hon inte sög på hindret(kändes som hon för en stund flöt i väg i tankarna någon annan stans). Antingen hålla och låta henne göra ett omtramp, eller trycka till och lägga henne stort. Jag valde det sistnämnda alternativet.

Så ja, den andra rundan är jag inte speciellt nöjd med. Men jag vet att hon alltid blir så här till andra klassen – alltid. Det är bara att jobba vidare och försöka få bort ”kan själv” attityden.

Min tränare Jill var även på plats och kollade in våra rundor samt hjälpte oss på framhoppningen. Jag är otroligt tacksam, trots att jag kan vara lite svårt att nå när jag väl sitter på hästryggen, haha… Hjärnkontoret går på högvarv… Vi är väl båda ganska så överens om att Oprah är väldigt nonchalant på dessa hinderhöjder dock. Hon behöver lite större uppgifter för att backa av själv och ta hindrena lite mer på allvar så att jag kan komma till bättre ridning. Men vi rullar runt lite på dessa klasser ett tag till, för att komma in i flowet igen och för att jag ska få tillbaka ännu mer språng i kroppen.

Hur som helst, i det stora hela, är jag nöjd med dagen. Första klassen kändes toppen, andra blev hon styv i korken(standard). Och det är, som sagt, något jag måste jobba bort genom att tävla. Jag tror på vår framtid nu. Oprah är på hugget! :) Nu laddar vi om batterierna till nästa helgs meeting! Då går hon 110 första dagen samt 100 och 110 andra dagen. Sen blir det vila från tävling till slutet av månaden!

LIN_1482

LIN_1490

LIN_1499

LIN_1510

 

blogstats trackingpixel
Comments 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title