Vikbolandets Ryttarförening

I jämförelse med tävlingen i Smedstad så hade jag betydligt mer kontroll i dag. Oprah svarade jättebra när tygeln satt i den lilla ringen på bettet, vilket gjorde det något ynka skarpare. Det var ingen dragkamp och det mesta flöt ändå på bra. Rundorna blev helt okej, men jag kan sitta och analysera tills ögonen blöder. Fast samtidigt – vad kan jag begära? Det enda jag kan begära, eller snarare vara glad över, det är att Oprah är glad. Hon har inte ont längre och hon har inga hjärnspöken. Hon älskar att tävla. Vi rullar in på tävlingsplatsen, öppnar upp boxgardinen, fyller på hö i hönätet – och där står hon. Bryr sig inte ett dugg om omgivningen utanför transporten. Antingen står hon och äter eller så står hon och sover. När hon väl lastas ut så bryr hon sig inte alls om de andra hästarna, de kan gnägga och hoppa omkring, Oprah bara vilar sitt bitchface – likt sin matte, haha 😉 Jag tror skarpt på att hästen blir som sin ägare. Är man lugn och trygg i sig själv – då smittas det av på hästen.

100 cm avd B – 0 fel
Jag har inte så mycket att säga. Inte i dagsläget i alla fall då vi är i startgroparna. Jag får vara nöjd över att det såg ut så här, trots att vi fick det lite tight på distansen. Oprah vinner mer galopp än tidigare och därför blir jag lite sen att reagera. Men sitter jag upp och bibehåller stödet i tygeln så hoppar hon utan att riva.

110 cm avd B – 4 fel
Denna runda tyckte jag var bättre. Jag försökte rätta mina fel från klassen innan och fick tillbaka henne bättre på distanserna. Men visst, jag red in lite hårt i kombinationen, men Oprah löste situationen jättebra. Sedan kom min gamla ridning tillbaka på sista hindret – vilket resulterade i ett tråkigt skitpet. Hade jag bara suttit upp och tagit fram höften, istället för att huka mig framåt och släppt stödet i munnen, då hade vi ridit en nolla även här. Men men, huvudsaken är att jag vet vad som gick snett, och det ska jag fila på.

Jag får som sagt vara nöjd med dagen. Första 110 klassen på typ 1,5 år. What to expect?! Ny ridning och en nystart generellt, jag är nöjd.

LIN_0452

LIN_0449

bloggis

 

 

blogstats trackingpixel
Comments 5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin
Menu Title